Het weer in Walt Disney World

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je nog nooit in Florida bent geweest, weet je niet wat je te wachten staat. Het is een favoriete vakantiebestemming voor veel mensen, omdat het er eigenlijk altijd lekker weer is. In de zomer is het zelfs bloedheet! We krijgen regelmatig de vraag hoe het weer is in Walt Disney World en welke kleding je moet inpakken.

Zelf ga ik altijd in de zomer naar Walt Disney World. Eigenlijk is daar geen specifieke reden voor, het komt gewoon zo uit. Het nadeel van tijdens de zomer gaan is de hitte. Het is écht heel warm in Orlando. Door de hoge luchtvochtigheid ben je vanaf het moment dat je uit het vliegveld komt tot je weer naar huis gaat kleddernat. Al je kleding is bij thuiskomst nog steeds vochtig en kan meteen de was in.

Ook als je normaal gesproken niet zweet ben je in Orlando tijdens de zomer nog steeds doorweekt. Op veel dagen ligt de temperatuur tussen de 35 en 40 graden. Wanneer je deze temperaturen op vakantie hebt dan wil je het liefst niks anders doen dan in het zwembad te liggen. Als je in Walt Disney World loopt ontkom je niet aan de hitte. Dan zit er niks anders op dan regelmatig verkoeling te zoeken en veel te blijven drinken.

Warm weer in Walt Disney World

Het is vrijwel het gehele jaar warm in Walt Disney World. Zelfs in de winter liggen de temperaturen overdag nog steeds rond de 20 graden. Op hele koude dagen is het ’s nachts rond het vriespunt, maar overdag warmt het al snel weer op. Zeker als de zon gaat schijnen.

Als je kijkt naar vloggers die in Orlando wonen dan zie je hen in de winter helemaal ingepakt rondlopen. Ze hebben een dikke jas aan terwijl het buiten 20 graden is. Je pikt de toeristen er direct uit, zij dragen allemaal een korte broek en t-shirt. Zeker de mensen die – net als wij – uit Noord-Europa komen. Voor ons is 20 graden een fijne zomerdag, mensen die uit Florida komen vinden het dan maar koud.

Op warme dagen kan je het beste tussen 12.00 en 15.00 uit de zon blijven. Dat betekent wel dat er een enorme hap uit je Disney dag is. Wanneer je tussen deze twee tijden naar de Walt Disney World Parken gaat probeer dan zoveel mogelijk uit de zon te blijven en smeer jezelf goed in. Het liefst met een hoge factor zodat je niet verbrand. Ga regelmatig een winkel in om af te koelen en haal genoeg drinken. Bij restaurants waarbij je bekers met frisdrank kunt kopen kan je gratis ijswater halen. Dat scheelt een hoop geld. Ook zorgt het dat je goed gehydrateerd blijft.

Het weer in Walt Disney World kan je in één woord beschrijven: Bloedheet!

Tijdens het orkaanseizoen

Van juni tot en met november is het orkaanseizoen in Walt Disney World. Een tijdje geleden hebben we daar al een artikel over geschreven. Het weer in Walt Disney World is tijdens deze periode heel wisselvallig. Ook regent het elke dag. Meestal is het een korte onweersbui waarbij er in korte tijd erg veel water valt.

Ga je in deze periode? Neem dan altijd een paraplu of poncho mee naar de Disney Parken. Wanneer je de lucht donker ziet worden en de eerste druppels vallen zoek dan zo snel mogelijk een plek waar je kunt schuilen. Het kan behoorlijk tekeer gaan en er valt in korte tijd een hoop water. Als je niet op tijd kunt schuilen ben je écht doorweekt. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een fijne manier om af te koelen. Zodra de zon weer gaat schijnen ben je snel weer droog.

Wanneer er een orkaan aankomt houdt Disney World en de lokale media het pad goed in de gaten. Als er een kans is dat deze richting Orlando gaat hoor je dat overal! Vorig jaar was ik vlak voordat Irma aan land kwam in Walt Disney World. Toen bekend werd dat deze orkaan Walt Disney World gaat raken, nam het aantal bezoekers in de Parken significant af. De lokale bevolking bleef thuis om alles klaar te maken voor de orkaan. Uiteindelijk werd bekend dat alle 4 de Disney Parken een aantal dagen zouden sluiten.

Ben je in Walt Disney World als er een orkaan overkomt? Dan heb je geluk, want dit is namelijk één van de veiligste plekken om dan te zijn. De gebouwen zijn heel stevig en gebouwd om grote orkanen te weerstaan. In de hotels wordt er voor entertainment gezorgd en er is voldoende te drinken. Slaap je in een Value of Moderate resort? Dan kan je niet bij de lobby en restaurants komen tijdens een orkaan. Je moet vooraf genoeg eten en drinken inslaan om de dag door te komen, want je kunt niet van je kamer af. Zodra de orkaan weg is, gaat Disney hard aan de slag om alles op te ruimen. De Parken heropenen dan na een paar dagen en je merkt weinig meer van het natuurgeweld dat is overgetrokken.

Wat voor kleding moet je meenemen naar Walt Disney World?

Wat voor kleding je mee moet nemen naar Walt Disney World is afhankelijk van de tijd in het jaar. Ga je in de zomer? Neem dan alleen t-shirts en korte broeken mee. Het is fijn om altijd een dun vestje bij je te hebben. Tijdens de regen of in de winkels/attracties kan het behoorlijk afkoelen. Dan is het lekker als je toch iets warms aan kunt trekken. Neem daarnaast altijd zwemkleding mee, elk hotel heeft een zwembad en Disney World heeft ook 2 eigen waterparken.

In de winter is het iets kouder maar nog steeds behagelijk. Je kunt dan het beste vooraf de weersverwachting bekijken en je kofferinhoud daarop afstemmen. De temperaturen schommelen in de winter tussen de 2 graden ’s nachts en 22 graden overdag. In de ochtend is het dan behoorlijk fris terwijl er overdag zomerse temperaturen zijn. Ook dan is een vest geen overbodige luxe. Vergeet daarnaast zeker je paraplu of poncho niet, die ga je tijdens de zomer zeker nodig hebben!