Hoe werken de Walt Disney World MagicBands?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ga je binnenkort naar Disney World? Dan heb je vast al iets gelezen over de MagicBands. Slaap je in een Walt Disney Hotel dan krijg je de MagicBand bij je verblijf. Maar ook als je buiten het resort verblijft kan je gebruik maken van deze bandjes. Je kunt ze namelijk ook in het park kopen en linken aan je Disney Tickets en je Photopass.

Wat zijn de MagicBands?

Een MagicBand kun je het beste vergelijken met een horlogebandje met daarin een soort chip. Je kunt de chip ook uit de MagicBand halen en bijvoorbeeld in de speciaal daarvoor gemaakte sleutelhangers of zelfs in je portemonnee bewaren. Al is dat laatste niet zo handig.

Als je verblijft in een Walt Disney Hotel ontvang je één MagicBand per persoon. Je kunt zelf de kleur kiezen, bijvoorbeeld grijs, zwart, geel en rood. De receptionist koppelt de MagicBands dan aan je hotelreservering. Je tickets, hotelkamer, Photopass en je My Disney Experience account worden hier dan automatisch aangekoppeld. De MagicBands zijn dan klaar voor gebruikt!

MagicBand+ – © Disney

Wat kun je ermee?

Met je MagicBand vervang je eigenlijk alle losse kaarten. Slaap je in een Disney Resort dan kan je met de MagicBand je hotelkamer openen. Je houdt je MagicBand tegen de kaartlezer en je kamerdeur klikt open.

Toegang tot de parken

Daarnaast zijn je entreetickets ook gekoppeld aan de MagicBand. Als je naar de Disney Parken gaat dan krijg je toegang tot de parken door je pols tegen de Mickey Lezer te houden. Deze kleurt groen en je kunt het park betreden zonder pasjes uit je tas te halen. Dit kan overigens ook met je mobiele telefoon of smartwatch.

Photopass

Heb je een Photopass en deze gekoppeld in de My Disney Experience app? Dan kun je deze laten scannen bij de Disney fotograaf. Je hoeft dan geen losse Photopass meer mee te nemen.

Dit geldt ook voor foto’s in de attracties. Je hoeft daar je MagicBand niet voor te laten scannen. In sommige attracties herkent het systeem automatisch jouw band en zorgt dat de foto’s automatisch in jouw Photopass account terecht komt. Dat werkt echt heel goed, soms maken ze zelfs een filmpje. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de Tower of Terror en de Seven Dwarfs Mine Train. Bij attracties waar dit niet is kun je aan het eind je MagicBand scannen onder de juiste foto en die wordt dan toegevoegd aan jouw account.

Dining Plan (momenteel niet verkrijgbaar)

Heb je bij je verblijf ook een Dining Plan geboekt? Dan wordt deze automatisch gekoppeld aan je MagicBand. Ben je bij een restaurant en wil je een credit gebruiken? Scan dan je MagicBand en je hebt betaald. Bij de kassa krijg je een bonnetje waarop je nieuwe tegoed staat. Dit kan je helaas niet terugzien in de app, behalve als je een order plaatst via de app.

MagicBand 2
MagicBand 2 – © Disney
Genie+ en Lightning Lane

Heb je Genie+ gekocht via de app? Dan wordt deze ook automatisch gekoppeld aan jouw MagicBand. Wanneer je een reservering hebt gemaakt krijg je door het scannen van je Magic Band toegang tot de Lightning Lane (de verkorte wachtrij).

Betalen

Slaap je in een Disney Resort? Dan kan je de MagicBand laten koppelen aan jouw creditcard. Vervolgens kun je de Magic Band gebruiken om overal in het resort te betalen. Wanneer je uitcheckt krijg je een gespecificeerde rekening van alle uitgaven die je hebt gedaan.

Dit klinkt heel handig, alleen kun je daardoor onbewust ook meer geld uitgeven dan je van plan was.

Soorten MagicBands

MagicBand+
MagicBand+ kleurt mee met het vuurwerk – ©Disney

Er zijn op dit moment 3 soorten MagicBands:

  • MagicBand 1
  • MagicBand 2
  • MagicBand+

De MagicBand 1 was de allereerste versie en wordt niet meer verkocht. Dit type is te herkennen aan het ontbreken van de ronde Mickey chip in het midden. De MagicBand 1 is overal even breed, terwijl de huidige MagicBands breder zijn in het midden voor de chip.

Heb je nog een MagicBand 1 liggen van een eerder bezoek? Dan kun je deze nog steeds gebruiken, al werkt het vaak niet zo soepel meer.

De MagicBand 2 is de band die je nu kunt kopen en krijgt bij je verblijf. Deze heeft alle functionaliteiten die we hierboven hebben beschreven. Je kunt deze band kopen met verschillende prints en designs, en er zijn zelfs limited edition versies te krijgen.

Tenslotte is er de nieuwe MagicBand+. Deze heeft een chip met verlichting die bijvoorbeeld meekleurt tijdens de vuurwerkshows. Ook kun je hiermee de gouden beelden van Disney figuren laten spreken die ter ere van de 50e verjaardag over de 4 parken staan verspreid.

Waar koop ik zo’n MagicBand?

Voor gasten van een Disney resort is de MagicBand gratis en zit deze inbegrepen bij je arrangement. Slaap je in een Disney Springs resort, in het Swan of Dolphin hotel of een accommodatie buiten Disney World? Dan moet je zelf een Magic Band aanschaffen. Dat kan bijvoorbeeld in het winkeltje bij je hotel of in een winkel in Disney Springs of de parken.

Op de achterkant van je MagicBand staat een code. Hiermee kan je de band koppelen aan je My Disney Experience account. Je tickets en Genie+ die je al gereserveerd hebt worden er dan automatisch aan gekoppeld.

Naast de standaard MagicBands heeft Disney ook bandjes met prints en Special Editions. Deze zijn te koop in de Parken, Hotels en Disney Springs. Je kunt meerdere MagicBands aan een account koppelen, maar je kunt er maar 1 tegelijk gebruiken.

Vergeet ook niet om bij de Disney Outlet winkel te kijken als je leuke MagicBands zoekt. Vorig jaar kocht ik daar voor $5 een Haunted Mansion Limited Edition Magic Band die in de parken bijna 10x zo duur was.

Wat als ik mijn MagicBand kwijtraak?

Hoewel de MagicBand stevig om je pols zit, is er altijd een kans dat je deze kwijtraakt. Dat is vervelend, omdat zowel je tickets als je hotelkamer eraan gekoppeld zijn.

Als je merkt dat je je band kwijt bent, ga dan naar de My Disney Experience app en blokkeer je MagicBand daar. Lukt dit niet, dan kun je bij Guest Relations in de parken of de Hotels hulp krijgen. Soms krijg je van hun ook weer een nieuwe, maar dat is afhankelijk van de situatie en de bui van de Cast Member.

Bij de winkels in de Parken, Hotels en Disney Springs kun je dan een nieuwe MagicBand kopen en deze weer koppelen aan je account. Je tickets, hotelkamer, foto’s en Genie+ zijn dan automatisch gekoppeld aan je nieuwe bandje.

Ben ik verplicht de MagicBand te gebruiken?

Nee, een MagicBand is niet verplicht, maar hoort toch een beetje bij de ervaring. Je zult zien dat vrijwel iedereen er eentje draagt. Maar je kunt voor veel van de functionaliteiten ook gewoon je mobiele telefoon gebruiken.

De MagicBand+ heeft een aantal extra’s zoals het oplichten tijdens de shows. Deze band is daardoor ook iets duurder in de aanschaf. Dit is echt een nice to have en niet noodzakelijk. Aan de MagicBand2 heb je meer dan genoeg.

Ook zijn er natuurlijk nog de vele printjes waarin de MagicBand te krijgen is. Bij je hotelverblijf zul je een standaard MagicBand krijgen in een aantal basiskleuren. Wil je liever iets opvallends? Dan zul je een MagicBand moeten kopen. Dat is dan puur alleen voor de uitstraling.

Verder lezen: