Deze goedkope hotels bij Disneyland Paris zijn zeker de moeite waard!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel je soms even moet zoeken, is het vrijwel altijd mogelijk om een goedkoop hotel bij Disneyland Paris te vinden. Zelfs de Disney Hotels vlakbij de pretparken kunnen heel betaalbaar zijn. Als je weet welke je moet hebben natuurlijk. Hieronder alles wat je wilt weten over goedkope Disneyland Paris hotels en een aantal van onze tips hoe je het meest kunt besparen op jouw verblijf.

Goedkope Disney Hotels

Allereerst de Disney Hotels. Dit zijn de 6 hotels die op loopafstand liggen van de pretparken. Behalve de locatie hebben deze hotels nog meer voordelen zoals eerder toegang tot de pretparken, gratis parkeren en de mogelijkheid om 12 maanden voor aankomst al een restaurantreservering te maken. Vaak nodig om een tafeltje te krijgen in de populairste restaurants. Deze hotels zijn dan ook de beste keus voor mensen die met kinderen reizen of die voor het eerst naar Disneyland Paris gaan. De twee goedkoopste Disney Hotels zijn Disney Hotel Cheyenne en Disney Hotel Santa Fe.

Disney Hotel Cheyenne – vanaf €140 per persoon

Disney Hotel Cheyenne is een van de leukste hotels omdat deze gebouwd is als westerndorp. De kamers liggen in lage gebouwen die samen het dorp vormen. In het midden is er een hoofdgebouw met restaurant en zelfs een echte saloon. Tussen de gebouwen mogen geen auto’s komen zodat kinderen vrij rond kunnen rennen. Ze kunnen er zelfs als een echte cowboy een ritje maken op de rug van een pony.

En de hotelkamers passen er helemaal bij. Deze zijn namelijk in de stijl van Sheriff Woody uit de Toy Story films. Klinkt niet als een budgethotel, toch? Toch is dit een van de goedkoopste hotels in Disneyland Paris. Prijzen voor dit hotel beginnen bij €140 per persoon op basis van twee volwassenen en twee kinderen. Die prijs is inclusief hotelovernachting en 2 dagen entreekaartjes voor beide Disney Parken.

Prijzen bekijken voor Disney Hotel Cheyenne

Disney Hotel Santa Fe – vanaf €137,50 per persoon

Het goedkoopste Disney Hotel is Hotel Santa Fe, het Cars Hotel van Disneyland Paris. Op de kamers vind je dan ook leuke details die je meteen doen denken aan de Cars films en zelfs de figuren kun je spotten in de kamers. Het hotel zelf is aan de buitenkant een beetje saai, zeker vergeleken met Disney Hotel Cheyenne. En ook de kamers zijn iets minder luxe dan het vorige hotel. Zo hebben de kamers in Disney Hotel Santa Fe geen airconditioning, terwijl de kamers in Hotel Cheyenne dat wel hebben. Maar reis je met Cars fans dan zit je hier natuurlijk helemaal goed. Een overnachting voor 2 volwassenen en 2 kinderen inclusief twee dagen entree begint bij €137,50 per persoon.

Bekijk prijzen voor Disney Hotel Santa Fe

Disney Davy Crockett Ranch – vanaf €135 per persoon

Disney Davy Crockett Ranch

Geen Disney Hotel, maar toch zeker het benoemen waard. Disney Davy Crockett Ranch is een vakantiepark op zo’n 10 minuten rijden vanaf Disneyland Paris. Je hebt alle voordelen van de Disney Hotels, inclusief Extra Magic Time, gratis parkeren en ontmoetingen met Disney figuren. Maar je slaapt in een eigen 6-persoonsbungalow in een groene, bosrijke omgeving.

Hoewel je vlak bij Disneyland Paris logeert is het op het vakantiepark heerlijk stil. Je kunt er behalve de pretparken bezoeken ook wandelen, zwemmen en tennissen. Boodschappen kun je doen bij de supermarkt op het vakantiepark en ’s ochtends kun je een vers ontbijtpakketje halen. Hier voelt het dan ook echt als vakantie. Enige nadeel? Je hebt een auto nodig om bij de pretparken te komen. Een overnachting op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen, in een vrijstaande bungalow voor maximaal 6 personen incl. twee dagen toegang tot de Disney parken begint bij €135 per persoon.

Bekijk prijzen voor Disney Davy Crockett Ranch

Goedkope Partner Hotels

De Partner Hotels zijn aangesloten bij Disneyland Paris, maar liggen er net buiten. Het voordeel is dat je deze hotels inclusief tickets kunt boeken via Disneyland Paris en dat ze een gratis pendelbus hebben naar pretparken. Want in tegenstelling tot de Disney Hotels moet je als gast van de Partner Hotels betalen om te parkeren bij de Disney Parken. Er is nog iets dat je moet weten over deze hotels. Je boekt ze namelijk meestal zonder entreekaartjes.

De prijs die je dan ziet is per kamer per nacht en niet per persoon zoals bij Disneyland Paris. Hierdoor kost een overnachting soms maar €25 per persoon. Maar tel je daar dan de prijs van entreekaartjes – vanaf €71 voor volwassenen/€66 voor kinderen per dag – dan ben je vaak nog steeds duurder uit dan wanneer je kiest voor de goedkope Disney Hotels van hierboven. Toch loont het vaak om de rekenmachine erbij te pakken, want soms kunnen deze Partner Hotels heel voordelig uitpakken!

B&B Hotel Disneyland Paris – vanaf €33 per persoon (zonder entree)

B&B Hotel Disneyland Paris

Het B&B Hotel Disneyland Paris is een van de populairste goedkope hotels bij Disneyland Paris. Vaak kun je hier al een kamer vinden voor onder de €100 wanneer je goed zoekt. Geen geld natuurlijk! Zeker ook omdat ontbijt al zit inbegrepen bij je overnachting. Bij de Disney Hotels betaal je hier tussen de €20 en €25 per persoon voor. Verwacht voor de lage prijs niet te veel luxe. De kamers zijn wel verrassend ruim, schoon en je hebt je eigen badkamer met douche en toilet.

Vanaf de ingang vertrekt elke 20 minuten een pendelbus naar de Disney pretparken, dus de auto kun je lekker laten staan. Het enige dat nog niet zit inbegrepen in de prijs zijn de entreekaartjes voor Disneyland Paris. Voor twee volwassenen en twee kinderen komt er minimaal nog €137 per persoon bij voor twee dagen entree. Hoewel dit dan duurder is dan de goedkoopste Disney Hotels is het toch slim dit hotel te overwegen wanneer de goedkoopste kamers in de Disney Hotels zijn uitverkocht.

Bekijk prijzen voor B&B Hotel Disneyland Paris

Campanile Val de France – vanaf €34,25 per persoon (zonder entree)

Een ander goedkoop Disneyland Paris hotel is Campanile Val de France. Deze ligt ook net buiten Disneyland Paris en heeft net als het vorige hotel een gratis pendelbus naar de pretparken. Maar in tegenstelling tot het B&B Hotel heeft dit hotel 3-sterren in plaats van 2-sterren. In de praktijk betekent dit dat de kamers net wat mooier zijn aangekleed, hoewel ze wel een stuk kleiner zijn. Ook het ontbijt is wat luxer, alleen moet je hier wel extra voor betalen, terwijl het in het B&B Hotel bij de prijs zit. En het Campanile Hotel heeft een kleine kinderboerderij.

Voor een overnachting met 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je hier vanaf €34,25 per persoon zonder entreekaartjes. Houdt dit hotel in je achterhoofd wanneer goedkope kamers uitverkocht zijn in de Disney Hotels en in het B&B Hotel. Vaak kun je in dit hotel dan nog een kamer vinden voor een lage prijs.

Bekijk prijzen voor Campanile Val de France

Aparthotel Adagio Marne La Vallee – vanaf €27 per persoon (zonder entree)

Het laatste goedkope Partner Hotel bij Disneyland Paris is Adagio Marne La Vallee. Dit hotel ligt naast het winkelcentrum Val d’Europe op zo’n 10 minuten met de bus vanaf de Disney Parken. Behalve de lage prijs heeft dit hotel nog een aantal voordelen. Zo overnacht je hier niet in een krappe hotelkamer, maar in jouw eigen appartement inclusief keuken. Verder heb je hier alle voordelen van een hotel zoals een opgemaakt bed en een restaurant. Ook heeft dit goedkope Partner Hotel een zwembad, iets dat de vorige twee niet hebben.

Maar misschien wel het grootste voordeel? Je kunt naar de pretparken lopen! Dat kost zo’n 20 minuten, net zo lang als bij de goedkope Disney Hotels. Een overnachting in het kleinste appartement voor twee volwassenen en twee kinderen kost vanaf €27 per persoon zonder entreekaartjes. Ontbijt is optioneel, maar met een bakker aan de overkant en een supermarkt er vlak naast meestal niet de moeite waard.

Bekijk prijzen voor Aparthotel Adagio Marne La Vallee

Andere goedkope hotels bij Disneyland Paris

Dit zijn natuurlijk niet de enige goedkope hotels in de buurt van Disneyland Paris. Zo hebben wij ook al eens overnacht in:

  • Staycity Marne La Vallee
  • Ibis Val d’Europe
  • Hi-Park by Adagio

Alle 3 prima alternatieven voor de Partner Hotels hierboven. Let bij het kiezen van een goedkoop Disneyland Paris hotel wel op de afstand tot de pretparken. Want veel hotels hebben namelijk geen gratis pendelbus. Je bent in dat geval afhankelijk van de auto of het openbaar vervoer (trein/bus) om bij de pretparken te komen. Ga je met de auto? Dan betaal je €30 om bij de pretparken te kunnen parkeren. Neem die kosten ook mee in je zoektocht naar een goedkoop hotel.