Home Disneyland ParisOvernachten bij Disneyland ParisDisneyland Paris hotels Welk hotel in Disneyland Parijs heeft een zwembad

Welk hotel in Disneyland Parijs heeft een zwembad

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Met de tropische temperaturen buiten is het lastig voor te stellen dat het in Disneyland Paris nog warmer is. Deze week was het ruim boven de 40 graden in het Franse pretpark. Op zo’n dag is het belangrijk dat je zoveel mogelijk verkoeling zoekt. Blijf uit de zon en sla wachtrijen in de buitenlucht over. Daarnaast kan een verfrissende duik ook helpen. Daarom vandaag een artikel over welke Disneyland Paris Hotels een zwembad hebben!

Disney Hotels met een zwembad

Ben je van plan om deze zomer naar Disneyland Paris te gaan, dan is het wel heel fijn als je een hotel met een zwembad boekt. Een aantal Disney Hotels heeft zelfs een buitenzwembad met ligbedjes.

Disneyland Hotel

Het eerste Disney Hotel met een zwembad is het Disneyland Hotel. Dit is het duurste hotel van Disneyland Paris, die direct naast het Disneyland Park ligt. Het zwembad is relatief klein zoals je hierboven op de foto kunt zien en er is helaas geen buitenbad. Eigenlijk is het meer een verfrissend dompelpad maar je kunt er baantjes in trekken als je dat zou willen. Naast het zwembad is een verwarmde jacuzzi, lekker om de spieren rust te geven na een dagje pretpark.

Buiten is er een terras met een aantal stoelen en ligbedden. Hier mag je als hotelgast gebruik van maken. Als je wilt afkoelen sta je binnen een paar stappen bij het binnenzwembad.

Hotel New York

Ook dit Disney Hotel heeft een groot binnenzwembad al zal je daar deze zomer niet zoveel aan hebben. Hotel New York is namelijk het gehele jaar gesloten voor een grondige renovatie. De binnen- en de buitenkant van het hotel wordt compleet vernieuwd en omgebouwd tot een Marvel thema. Wil je een hotel met een zwembad? Dan zal je dit hotel deze zomer over moeten slaan.

Newport Bay Club

Mijn favoriet! Wat een heerlijk zwembad heeft dit Hotel! Ruim en zowel een binnen- als buitenbad. In het binnenzwembad ligt de romp van een schip. Hiermee wil Disney je het gevoel geven dat je in de zee zwemt. Het thema van hotel Newport Bay Club is namelijk een strandresort uit de vorige eeuw.

Het buitenzwembad is lekker ruim en geeft je meteen een vakantiegevoel. Rondom zijn er best een behoorlijk aantal ligbedden, maar er zijn maar weinig parasols. Wil je niet in de zon liggen dan moet je óf heel vroeg zijn, óf een stoeltje binnen zoeken. Langs het gebouw waarin het binnenbad zit heb je een klein strookje schaduw. Veel mensen slepen de bedje hier naartoe.

Sequoia Lodge

Foto: Tripadvisor

Dit is het goedkoopste Disney Hotel met een zwembad. Het zwembad van Sequoia Lodge ligt in een apart gebouw tegenover één van de lodges. Om er te komen moet je het hotel verlaten. Dit is niet alleen het “goedkoopste” zwembad maar voor kinderen ook wel de leukste. Ze hebben namelijk een waterglijbaan in het binnenbad.

Het binnenbad is ook erg ruim en er staan langs de zijkant stoelen en bedjes om op uit te rusten. Daarnaast heeft Sequoia Lodge ook een buitenzwembad. Deze is niet heel groot maar wel lekker verfrissend. Er staan rondom bomen wat het een leuke sfeer geeft. Je hebt niet het gevoel dat je in een Disney Park bent.

Tijdens de zomer van 2019 wordt dit zwembad helaas verbouwd. Maar als hotelgast van Sequoia Lodge mag je dan uitwijken naar de zwembaden van Newport Bay Club of de Davy Crockett Ranch. Die laatste is erg leuk, omdat deze ook een glijbaan heeft.

Bungalowparken in de buurt met een zwembad

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse kleine campings met een zwembad. Er zijn er ook twee van Disney zelf. Dat is handig als je het liefst een arrangement boekt.

Davy Crockett Ranch

De Davy Crockett Ranch is een bungalowpark van Disney zelf. Het ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf de andere Disney Hotels. Je kunt er alleen komen met de auto, er rijdt geen pendelbus naar de Parken. Veel mensen vinden dit een fijne gedachte, omdat je zo écht even aan de Disney drukte kunt ontsnappen.

Foto: Tripadvisor

Het zwembad van de Davy Crockett Ranch is een belevenis op zich. Ze hebben namelijk een enorm binnenzwembad (helaas geen buitenbad) met een glijbaan en grotten. Kinderen zullen zich hier prima in kunnen vermaken. Het zwembad is daarnaast ook niet zo diep, volwassenen kunnen hier prima staan.

Villages Nature Paris zwembad

Foto: Tripadvisor

Eigenlijk verdient dit zwembad een eigen pagina. Villages Nature Paris is een vakantiepark van CenterParcs en je weet wat dat betekent…Een enorm tropisch zwemparadijs. Bij dit vakantiepark hebben ze er nog een schepje bovenop gedaan. Zoals je op de foto kunt zien hebben ze een enorm buitenzwembad met alles wat je maar kunt bedenken. Ook binnen zijn er diverse zwembaden en glijbanen. Het Aqualagon – zoals het zwembad heet – is echt een belevenis op zich.

Zwemmen in de Partner Hotels

Behalve de Disney Hotel zijn er ook een aantal Partner Hotels in de omgeving met een zwembad.

  • Radisson Blu Hotel – een klein binnenzwembad
  • Magic Circus Hotel – binnenbad
  • Dream Castle Hotel – binnenzwembad met glijbaan
  • Explorer’s Hotel – mini aquapark met 3 glijbanen en een klein binnenzwembad. In het bad ligt een piratenschip

Wat als jouw hotel geen zwembad heeft?

Ben je toe aan wat verkoeling en heeft jouw hotel geen zwembad? Dan kan je helaas niet zomaar naar het zwembad bij een ander hotel. Eigenlijk kan dat alleen als je een Infinity Jaarpas hebt – maar dan moet je het vooraf reserveren – of als je een kaartje koopt voor Aqualagon in Villages Nature Paris.

Een kaartje voor Aqualagon kost €50 voor volwassenen en €40 voor kinderen. Je hebt met dit ticket de hele dag toegang tot het zwemparadijs en je kunt daarnaast ook van de andere faciliteiten van het vakantiepark gebruik maken.