Radisson Blu Hotel Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ga je naar Disneyland Parijs dan zie je soms door de hotels de bomen niet meer. Er is zoveel keus…als je voor de eerste keer gaat kan het zeker lastig zijn om de juiste slaapplek te kiezen. Want je hebt natuurlijk de Disney Hotels, maar ook de Partner Hotels, waar het Radisson Blu Hotel bij Disneyland Paris er één van is.

In het kort zijn de Disney Hotels de accommodaties van Disney zelf. Deze liggen – op de Davy Crockett Ranch na – op loopafstand van de Disney Parken. Ze hebben elk een eigen thema en een vleugje magie, niet te kinderachtig maar je komt de Disney figuren tegen op het behang, in de gordijnen en in het hotel zelf.

Voordeel van de Disney Hotels is absoluut de locatie, nadeel de prijs-kwaliteitsverhouding. Want je weet, staat er ergens Disney op dan betaal je stukken meer.

Een alternatief zijn dan de Partner Hotels.

Radisson Blu Disneyland Paris, één van de Partner Hotels

Partner Hotels – waar het Radisson Blu er één van is – liggen rond het Disneyland Parijs resort maar niet erop. Je bent daardoor gebonden aan een pendelbus om bij de pretparken te komen. Deze is overigens gratis en rijdt meerdere keren per uur tot vlakbij de ingang van de twee Disney Parken.

Ze hebben misschien een minder goede ligging, maar daardoor wel een betere prijs-kwaliteitsverhouding. Alleen al, omdat er geen Disney op de gevel staat.

Van de Partner Hotels is het Radisson Blu wel het meest volwassen. Voor kinderen misschien zelfs een beetje té saai. Zeker als je het vergelijkt met de Disney Hotels. Maar hoe vaak ben je nou écht op je kamer?

Airco, gratis parkeren en wifi

De faciliteiten van het Radisson Blu zijn goed. Zo heeft elke kamer een climate control systeem, waardoor je zelf de temperatuur kunt aanpassen. Dat lijkt heel normaal, maar een aantal Partner Hotels heeft dit niet. Dan is het behoorlijk zweten op je kamer.

Daarnaast kan je bij het hotel ook gratis parkeren en door de pendelbus kan je de auto de gehele vakantie laten staan. Wil je in contact blijven met thuis of ’s avonds een film op Netflix of Disney Plus kijken? Dan kan je gebruik maken van de gratis wifi verbinding.

Andere items die je op je kamer hebt zijn:

  • Waterkoker
  • Strijkplank en -ijzer
  • Föhn
  • Kluis
  • Én een vergrotende spiegel in de badkamer, die noemt het Radisson Blu zelf er expliciet bij

Het Radisson Blu bij Disneyland Parijs heeft 3 kamertypen: standaard, premium en junior suite. De standaard en premium kamers lijken erg op elkaar. Het enige verschil is dat je bij de premium uitzicht hebt over de golfbaan, een Nespresso apparaat op de kamer hebt en dat je badslippers en een badjas in bruikleen hebt. Daar betaal je wel een paar tientjes extra per nacht voor.

De junior suite heeft naast een slaapkamer ook een aparte woonkamer met bank en tv. Dit maakt het verblijf aangenamer als je langer blijft logeren.

Elke kamer is geschikt voor maximaal 4 personen.

Je kunt ook heel makkelijk naar Parijs vanaf het Radisson Blu Hotel

Wat je waarschijnlijk niet wist is dat je vanaf het Radisson Blu binnen een uur in de Franse hoofdstad bent. Je neemt hiervoor eerst de pendelbus naar het station van Disneyland Parijs. Vanuit hier neem je vervolgens de trein die je in 35 minuten naar Parijs brengt. Zo kan je een bezoek aan Mickey en z’n vriendjes heel makkelijk combineren met een cultureel uitstapje naar musea en andere bezienswaardigheden.

Waar je dit hotel ook goed voor kunt gebruiken is als tussenstop richting het zuiden. Heb je altijd al Disneyland Paris willen bezoeken maar vindt je het normaal gesproken te ver rijden? Dan kan je hier voordelig logeren en daarna door naar het zuiden. En je kunt ook nog een dagje naar Parijs mocht je dat willen, zonder al dat vervelende verkeer.

Goedkoper dan een vergelijkbaar Disney Hotel, maar let op als je boekt!

Je kunt het Radisson Blu Hotel bij Disneyland Parijs op diverse manieren boeken. De eerste manier is bij het hotel zelf. Het laagste tarief ligt dan rond de €100 per nacht. Dus niet per persoon zoals bij Disneyland Paris op de website.

De kamers in dit hotel zijn ook te boeken via Expedia of Booking. De prijzen verschillen altijd iets dus het loont altijd om te vergelijken. Kijk wel uit met boekingssites die je niet kent en die erg lage tarieven rekenen. Een tijdje terug zag ik voor een ander Partner Hotel – het Magic Circus – een kamer op een voor mij onbekende boekingssite die €40 goedkoper was dan op andere sites. Dat klonk al bijna te mooi om waar te zijn en dat was het ook. Na contact met het hotel bleek dat zij geen overeenkomst hadden met deze partij en dat het dus ook niet mogelijk was die goedkope kamer te boeken. Ben blij dat ik het gevraagd heb!

Waar je ook goed op moet letten is dat als je boekt via Radisson Blu zelf of een bekende boekingssite dat er dan geen entreekaartjes bij de prijs inbegrepen zitten. Deze moet je dan nog los bestellen via de website van Disneyland Paris of ter plekke kopen aan de kassa. Een ticket kost tussen de €50 en €80 per persoon/per dag, afhankelijk van het seizoen. Het kaartje is dan voor 1 park. Wil je allebei de Parken bezoeken dan komt er €20 per persoon bij.

Wil je liever geen gedoe met losse entreekaartjes dan kan je via Disneyland Parijs ook een arrangement boeken. Je combineert dan je hotelovernachting met de Disney entreetickets en krijgt dan een kleine korting op de totaalprijs. Let wel op dat je dan alsnog vaak duurder uit bent dan als je losse tickets zou aanschaffen. Ook dan loont het echt om de prijzen te vergelijken.