Menu
Disneyland Paris

Disneyland Paris Super en Ultimate Fastpass – zijn ze de moeite (en kosten) waard?

Tijdens de zomer van 2018 introduceerde Disneyland Paris de betaalde variant van de Fastpass: Disney Access One. Hiermee kon je eenmalig in de Fastpass rij van een populaire attractie tegen een vergoeding. Disney noemde dit toen “een efficiënte manier om tijdens de zomerdrukte toch in je favoriete attractie te kunnen”. Vanaf oktober 2018 werd duidelijk dat de proef met de betaalde Fastpass succesvol was en daarom heeft Disneyland Paris twee nieuwe, betaalde varianten van de Fastpass in het leven geroepen: de Super en de Ultimate Fastpass.

Wat is een Fastpass?

Een Fastpass is een kaartje die je kunt halen bij populaire attracties waar vaak lange wachtrijen staan. Met zo’n kaartje reserveer je eigenlijk een plekje in de rij, alleen zonder fysiek in de rij te hoeven staan.

Je gaat naar de attractie waar op de parkkaart een FP logo staat. Dit betekent dat je hier gebruik kunt maken van deze service. Bij de attractie staan kiosken, hier kan je met je entreeticket een Fastpass halen voor die attractie. Op de Fastpass staan 2 tijden, bijvoorbeeld 13.00 en 13.30. Dat betekent dat je vanaf 13.00 (en uiterlijk tot 13.30) eenmalig gebruik kunt maken van de Fastpass rij. Daarnaast mag je vanaf 13.00 ook weer een nieuwe Fastpass halen.

Verschil Gratis en Betaalde Fastpass

De standaard, gratis Fastpass is voor iedereen beschikbaar en zit inbegrepen bij je entreetickets. Elke dag is er een beperkt aantal kaartjes beschikbaar om te zorgen dat bezoekers die gewoon aansluiten in de rij ook aan de beurt komen. Op drukke dagen komt het regelmatig voor dat de Fastpassen van één of meerdere attracties op zijn. Daarom biedt Disneyland Paris nu de mogelijkheid om er eentje te kopen, zodat je toch in de attractie kunt gaan waar je in wilt.

LEES OOK:  Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

Super & Ultimate Fastpass in Disneyland Paris

Het plaatje hierboven hebben we geleend van de website van Disneyland Paris. Eigenlijk staat hier alle informatie in die je nodig hebt. Het verschil tussen de Super en de Ultimate Fastpass is dat de Super toegang biedt tot een aantal Fastpass attracties, de Ultimate biedt toegang tot alle Fastpass attracties.

Hoeveel je voor een Super of Ultimate Fastpass betaalt is afhankelijk van het type seizoen waarin je gaat. Tijdens het hoogseizoen betaal je het hoogste bedrag, tijdens het laagseizoen het laagste. Het is daarnaast nog goed om te weten dat volwassenen en kinderen dezelfde prijs betalen. Wel is er een korting voor houders van een jaarkaart.

Waar kan je de Super en Ultimate Fastpassen kopen?

Je kunt de Super & Ultimate Fastpassen tijdens het boeken als extra toevoegen aan je verblijf. Er is een beperkt aantal van deze kaarten beschikbaar en zo weet je in ieder geval zeker dat je er eentje kunt bemachtigen. De Super en Ultimate Fastpassen koop je per persoon per dag. Zelfs als je meerdere dagen gaat moet je deze per dag aanschaffen.

Ook kan je de betaalde Fastpassen in de Parken kopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je merkt dat je door de drukte toch een aantal attracties gemist hebt of liever niet wilt aanschaffen in de lange rij. Doe dit dan zo vroeg mogelijk in de ochtend, want hoewel ze best prijzig zijn gaat de verkoop soms behoorlijk snel.

De Super & Ultimate Fastpass aanschaffen, doen of niet?

Dat blijft natuurlijk altijd de afweging. Ga je op een rustige dag in het laagseizoen dan zeg ik nee, niet doen. Maar staat jouw bezoek gepland tijdens een schoolvakantie of weekend? Dan kan zo’n Fastpass een goede optie zijn. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als je twijfelt over het aanschaffen van de betaalde Fastpass:

 • Hoe druk is het in de parken? Bekijk hiervoor onze druktekalender. Is het erg druk dan kan een Super of Ultimate Fastpass uitkomst bieden als de reguliere gratis Fastpassen op zijn.
 • Is dit je eerste (en laatste) bezoek? Als je net als ik regelmatig naar Disneyland Paris gaat is het niet erg om een attractie een keer over te slaan, omdat de wachtrijen te lang zijn. Is dit je enige bezoek aan Disneyland Paris en wil je een attractie echt niet missen, dan is het aanschaffen van een Super of Ultimate Fastpass wellicht toch een goede optie.
 • Welke van bovenstaande Fastpass attracties wil je écht niet missen? Vergeet niet dat er in totaa meer dan 50 attracties zijn in Disneyland Paris. Stel je koopt de Ultimate Fastpass met onbeperkte toegang voor €150, dan kan je onbeperkt in 9 van de 50+ attracties. Bij de overige attracties moet je gewoon achteraan in de rij aansluiten.
 • Hoe gek ben je op thrillrides? Van de 9 Fastpass attracties is een groot deel een thrillride. Dat betekent een achtbaan of op een andere manier eng. Er zijn genoeg mensen die deze attracties niet leuk vinden, voor hen is een Super of Ultimate Fastpass niet geschikt.
 • Hoe lang ga je naar Disneyland Paris? Zelfs op drukke dagen kan je in 3 dagen Disney Parken vrijwel alles zien. Je zult af en toe lang in de rij moeten staan, maar als je de dag vroeg begint valt dat meestal nog mee. Als je de dagen goed plant kan je voor veel attracties gewoon een ‘gratis’ Fastpass halen en kan je in de tussentijd bij een andere attractie aansluiten.
 • Slaap je in een Empire State Club, Golden Forest Club of Compass Club kamer? Dan krijg je per persoon per dag van je verblijf 1 hotel Fastpass die je eenmalig kunt gebruiken bij een Fastpass attractie naar keuze. Hiermee kan je toch je favoriete attracties proberen, maar bespaar je op de betaalde Fastpass kosten.
LEES OOK:  Alle Disneyland Paris attracties op een drukke dag? Zo doe je dat!

Mijn eerlijke mening over de Super en Ultimate Fastpass

Zelf heb ik jaren gedroomd van een verblijf in de Castle Club in het Disneyland Hotel. Je krijgt als je in dit type kamer slaapt namelijk een VIP Fastpass. Deze is vergelijkbaar met de Ultimate onbeperkt Fastpass en is alleen beschikbaar voor gasten die in de Castle Club of suites slapen. Het leek mij ontzettend handig om via de Fastpass rij tientallen keren in dezelfde attractie te gaan of constant van Fastpass attractie te hoppen.

Toen een aantal jaar geleden Disneyland Paris een test deed met een betaalde Fastpass kon je voor – uit mijn hoofd – +- €60 een VIP Fastpass aanschaffen. Dit vond ik toen een schappelijk bedrag en het overwegen waard. De Super en Ultimate Fastpassen vind ik veel te duur voor wat je er voor krijgt. Uiteindelijk zijn het maar 9 attracties waar je legaal kunt voordringen, de overige 50+ moet je gewoon aansluiten.

Als je de Disney dag vroeg begint kan je al best veel gedaan krijgen voor het middaguur. Zeker als je dag slim indeelt. Haal je een Fastpass voor attractie A die pas over een uur geldig is, dan ga je alvast in de attractie die ernaast zit die op dat moment een wachttijd van 30 minuten heeft. Je kunt zo de tijd heel efficïent indelen. Zelf zou ik er nooit €150 voor betalen, maar ik ben heel benieuwd hoe jij er over denkt. Deel je mening onderaan de pagina!

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
LEES OOK:  Wie is de baas van Disneyland Paris?

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X