Home Disneyland ParisDisneyland Paris ticket of verblijf boeken Zijn de Disneyland Paris prijzen het nog wel waard? Bekijk onze tips om te besparen!

Zijn de Disneyland Paris prijzen het nog wel waard? Bekijk onze tips om te besparen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Alles wordt duurder, dat merken we allemaal. En zo ook de vakanties. Het is soms best schrikken op welke bedragen je soms uit komt. Wij stelden bijvoorbeeld laatst een reis naar Walt Disney World samen en kwamen toen op zo’n 3000 euro per persoon… En ook de Disneyland Paris prijzen lijken steeds meer te stijgen. Voor een bezoek met een gezin van 4 ben je zo €2000 kwijt.

Is dit het nog wel waard? We zochten het voor je uit!

Wat kost een verblijf in Disneyland Paris?

Een verblijf in Disneyland Paris bestaat uit entreekaartjes en een overnachting in een Disney Hotel. De prijzen beginnen bij zo’n €175 per persoon en kunnen oplopen tot wel €500 per persoon. Daar zit dan 1 overnachting bij inbegrepen en entreekaartjes voor 2 dagen.

Blijf je langer dan wordt de prijs per nacht gelukkig lager, maar ook dan kom je al snel boven de €1000 voor een gezin van 4. Dat is overigens in het goedkoopste hotel, wil je meer luxe dan ben je al snel zo’n €2000 euro kwijt voor een verblijf.

Wat daar dan nog bij komt zijn de kosten voor het vervoer, zoals brandstof- en tolkosten, kosten voor eten en drinken, en kosten voor extra’s zoals dineren met Disney figuren.

Tips om te besparen!

1. Gebruik de prijskalender

De allereerste tip die we je kunnen geven is om te prijskalender te gebruiken. Dit is een handige tool op de Disneyland Paris website waarmee je honderden euro’s kan besparen.

Deze tool laat je zien hoeveel een verblijf kost wanneer je aankomt op een bepaalde dag. Maar je ziet dus ook over het een dag, week, of zelfs maand later niet veel goedkoper is.

Disneyland Paris heeft dynamische prijzen die onder andere afhankelijk zijn van de tijd van het jaar en het aantal bezoekers aan het park. Hoe minder mensen ze verwachten, des te goedkoper je verblijf.

Prijskalender proberen

2. Boek een aanbieding

Dit klinkt als een open deur, maar lees toch even verder.

Disneyland Paris zelf heeft geen aanbiedingen en verwijst naar de prijskalender om te besparen op een verblijf. Toch zijn er wel degelijk aanbiedingen te vinden bij andere aanbieders.

  • OAD heeft twee keer per jaar een Disneyland Paris aanbieding voor geselecteerde data in november en januari. Je verblijft dan echt voor een schijntje in een van de Disney Hotels en ontbijt plus entreekaartjes zit inbegrepen. Bekijk aanbieding
  • Travelcircus is een Duitse partij die dezelfde aanbieding heeft als OAD, alleen dan zonder ontbijt. Is jouw favoriete hotel uitverkocht bij OAD? Kijk dan eens bij Travelcircus of zij deze nog aanbieden. En meld je aan voor hun nieuwsbrief zodat je soms ook nog extra korting krijgt. Bekijk aanbieding
  • ANWB heeft elk najaar een aanbieding met ledenkorting die je ook kunt boeken als je geen lid bent. Deze aanbieding geldt voor geselecteerde Disney Hotels op voor bepaalde data. Maar ook daar kun je meestal een hoop geld mee besparen. Bekijk aanbieding

3. Kies een hotel buiten het resort

Een Disney Hotel is praktisch, je loopt zo van je hotel naar de pretparken, maar neemt ook een hap uit je budget. Vind je het geen probleem om met een pendelbus naar de pretparken te gaan? Kies dan een hotel net buiten het resort.

Bijvoorbeeld B&B Hotel Disneyland Paris is een eenvoudig hotel op 10 minuten rijden van de pretparken. De kamers zijn ruim, ontbijt zit bij je verblijf inbegrepen, en voor een nacht betaal je nog geen €100 per kamer. Er zitten geen tickets inbegrepen, maar je zult zeker goedkoper uit zijn. Bekijk dit hotel.

Een andere aanrader is onze favoriet Hi-Park by Adagio. Dit is een hotel waarbij je slaapt in een eigen appartement. Het ligt op 12 minuten lopen vanaf de pretparken, heeft een gratis pendelbus, groot zwembad en het winkelcentrum Val d’Europe ligt om de hoek. Een overnachting hier begint bij zo’n €80 per appartement, per nacht. Bekijk dit hotel.

De tickets koop je bij Disneyland Paris of bij een andere aanbieder zoals Travelcircus. Die laatste heeft soms ook aanbiedingen voor een hotel buiten Disneyland Paris + entreekaartjes vanaf €83 per persoon.

4. Breng vooraf een bezoek aan de Primark

Primark is een groot budgetwarenhuis die je vindt in een aantal grote steden. Deze winkels hebben een groot Disney assortiment met t-shirts, speelgoed, koffers en zelfs schoenen.

Wanneer je in Disneyland Paris rondloopt lonken de souvenirs en zeker kinderen zullen de verleiding maar moeilijk kunnen weerstaan. Zorg dat je voor dat soort momenten wat spullen bij de Primark hebt ingeslagen die je kunt geven. Deze zijn ook hartstikke Disney, maar veel minder duur.

De laatste keer dat wij bij de Primark in Val d’Europe waren, het winkelcentrum naast Disneyland Paris, hadden ze hier zelfs prinsessenjurken en andere verkleedkleren hangen. Voor een fractie van wat ze in de pretparken kosten.

Dus heb je een klein budget en wil je besparen? Ga dan zeker even langs de Primark!

Zijn de Disneyland Paris prijzen het nog wel waard?

Ja en nee.

Ja, want het blijft de ultieme fantasiebestemming voor kinderen van alle leeftijden en voor iedereen die zich weer even kind wil voelen. Het is de enige plek in Europa waar je de Disney figuren kunt ontmoeten, wat zeker voor kleintjes een ervaring is die ze nooit meer zullen vergeten.

Je kleintje zien stralen in een prinsessenjurk terwijl haar favoriete Disney karakter voorbij komt is voor de meeste ouders het geld meer dan waard.

Wanneer een bezoek niet past binnen je huidige budget, kun je met onze tips van hierboven het verblijf zo betaalbaar mogelijk maken.

Probeer verder ook zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen te gaan, als dat gaat natuurlijk, en kies voor een goedkoop hotel.

Voor wie is Disneyland Paris het dan niet waard? Eigenlijk iedereen die niks heeft met het merk, de figuren en de films. Heb je niks met Disney, ben je niet opgegroeid met de tekenfilms, en maak je jouw kinderen daar ook niet blij mee? Dan zal dit net als elk ander pretpark zijn en waarschijnlijk niet de moeite waard.

Je gaat er echt naartoe voor de belevenis, de Disney figuren, je even onderdeel voelen van de films en voor de herinneringen.

Hopelijk hebben we je hiermee een beetje op weg geholpen. Heb je nog vragen? Laat deze achter onder dit bericht of stuur ons een berichtje via Social Media.