Apenheul prijzen en korting

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een tijdje terug schreef ik al over Apenheul en wat je allemaal in dit dierenpark kunt zien en doen. [Spoiler alert: heel veel apen!] Het is een leuk dagje uit voor het hele gezin. En leerzaam ook. Wanneer je hebt besloten dat je hier naartoe wilt dan wil je natuurlijk meer weten over de Apenheul prijzen en waar je korting kunt krijgen!

Apenheul ticketprijzen

De ticketprijzen voor Apenheul verschillen per persoon en per dag waarop je gaat. En ook waar je de tickets koopt heeft invloed op hoeveel je uiteindelijk betaalt.

Laten we eerste naar de officiële ticketprijzen kijken:

Aan de kassaOnline
0 t/m 2 jaarGratis
3 t/m 12 jaar€21€15 tot €19
13 jaar en ouder€24€18 tot €22
Mindervalide€21€15 tot €19

Je ziet dat er een verschil zit tussen “aan de kassa” en “online”.

Dat komt, doordat ze dan minder personeel nodig hebben aan de kassa én ze weten dat je zeker komt, want je hebt het kaartje immers al betaald. Daarom krijg je een korting.

Maar waarom dan het verschil in de prijzen online?

Dat zit in de periode waarin je gaat. Veel dierenparken werken met een een variabele ticketprijs. Op drukkere dagen betaal je meer om het park te bezoeken dan op rustigere dagen. Klinkt heel oneerlijk maar eigenlijk alle pretparken, dierentuinen en zelfs hotels doen het zo.

Hierdoor loont het extra om op een rustigere dag te gaan.

Tenslotte is er een korting voor mindervalide bezoekers. Volgens de voorwaarde van Apenheul zijn dit bezoekers die het park niet zelfstandig kunnen bezoeken. Maximaal één begeleider betaalt ook dit voordelige tarief.

Korting!

Hoewel je online bij Apenheul zelf al een aardige korting op je entreeticket krijgt loont het altijd om verder te kijken.

Bij Jumbo Extra’s kan je gratis punten sparen bij je boodschappen. Deze punten kan je inwisselen voor korting op dagjes uit. Zo ook op de Apenheul. Met je punten krijg je maximaal €15 korting per kaartje. De korting geldt dan op de kassaprijs.

Klopt dat echt? Ja zeker, ik heb het voor je nagekeken.

Op 12 september 2020 – dat is in het weekend – krijg je met 300 punten €15 korting op je entreeticket voor Apenheul en betaal je dus slechts €9. Bizar! Dat is echt een goede deal. Zeker als je toch al je boodschappen bij de Jumbo doet. Dan kost het je ook niks.

Zit er geen Jumbo in de buurt of doe je je boodschappen ergens anders? Dan zijn er nog een aantal andere plekken om korting te krijgen:

  • De ANWB heeft meestal een paar euro korting voor leden
  • Op ticketveiling websites kan je – als je slim biedt – een hoge korting krijgen op de entreeprijs
  • Bij Campina Eurosparen krijg je 50% korting op je tickets en betaal je €9,75 per kaartje

Daarbij leven we nu natuurlijk in een bijzondere tijd. Wat de effecten op de toegangsprijzen van dagattracties gaat zijn is moeilijk te voorspellen. Ze willen nu natuurlijk zoveel mogelijk de parken volkrijgen wanneer ze weer open mogen. Zeker doordat ze een hoop inkomsten zijn misgelopen. Daardoor kan het zijn dat de kaarten goedkoper aangeboden gaan worden of dat er meer kortingsacties komen. We zullen het zien!