Be Our Guest Restaurant in Walt Disney World

Eén van de mooiste restaurants in Walt Disney World is Be Our Guest. Hier kan je namelijk eten in het kasteel van het Beest (ja, die van Belle). De entree van het restaurant is al net zo magisch als het kasteel zelf. Je loopt namelijk over een grote brug richting de ingang van het paleis. Zodra je binnen staat heb je het gevoel ook daadwerkelijk in het huis van het Beest te zijn.

De sfeer en inrichting in Be Our Guest Restaurant

In het geval van het Be Our Guest Restaurant spreken de foto’s eigenlijk voor zich. Het is een gebouw vol Disney magie. Wanneer je binnenkomt meldt je je in de hal. Hier staan 6 wachters in harnas. Deze zijn niet zo stil als je zou denken. Als je goed luistert hoor je ze namelijk fluisteren.

Aan het eind van de hal zie je een schilderij van Belle en de Prins, die niet langer het Beest is.

Het restaurant heeft 3 eetzalen, waarvan je er twee kent uit de films.

Balzaal

Zie je hier al dansen? Op een normale dag is het natuurlijk niet zo rustig. Zoals je ziet staan de tafels vrij dicht op elkaar. Hierdoor kan het vrij rumoerig worden in de zaal. Maar je vergeet het al snel als je kijkt naar alle prachtige details. Wat vind je bijvoorbeeld van het plafond?

Alleen die kroonluchters zouden al zo uit de film kunnen komen! Ook de andere ruimte in het Be Our Guest restaurant ken je zeker uit de film.

West Wing

Een stuk donkerder een beetje mysterieus, dat is de West Vleugel (Wing) in het Be Our Guest restaurant. Hier vind je het schilderij van het Beest als mens kapot gemaakt door de nagels van zijn klauw. Als je een tijdje naar het schilderij kijkt valt je iets op, de foto verandert van Prins naar het Beest. In deze ruimte vind je nog iets uit de film, namelijk de roos waar langzaam de blaadjes vanaf vallen.

Hoewel dit een magische ruimte is, is het wel erg donker. Om te eten is het niet altijd de beste plek, maar voor liefhebbers van de film misschien wel de leukste plek in het restaurant.

Rose Gallery

Deze eetzaal is gebaseerd op de film. Overal zie je schilderijen van bekende figuren en natuurlijk zijn er overal rozen. Het mooiste in deze ruimte is het enorme beeld van Belle en het Beest dansend in hun mooiste kleding.

Aan de muur zie je de schilderijen met bekende figuren en scenes uit de film. En spot je ook de rozen waarnaar deze ruimte is vernoemd?

Het eten in Be Our Guest

In dit restaurant kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Tijdens het ontbijt en de lunch is dit een Quick Service locatie. Dat betekent dat je vooraf je eten bestelt via de app of de touchscreen panelen in het restaurant. Vervolgens krijg je een roos en zoek je een tafel. Door die roos weten de cast members waar jullie zitten en zij zorgen dat het eten bij jullie komt. Heb je via de mobiele app besteld dan vinden ze je tafel aan de hand van je Magic Band.

Ontbijtmenu

Op het ontbijtmenu in Be Our Guest staan onder andere de volgende gerechten:

 • Feast a la Gaston met geklutste eieren, worst en bacon
 • Croissant Doughnut met banaan-caramelsaus en vers fruit
 • Croque Madamme – tosti met bechamelsaus, ei en vers fruit

De gerechten kosten allemaal $28. Niet goedkoop voor een ontbijtje. Zeker, omdat je drankjes apart moet kopen. En heel eerlijk krijg ik die enorme hoeveelheid eten echt niet weg ’s ochtends. Maar als je een grote eter bent kan je hier tijdens het ontbijt wel rustig eten en rond kijken.

Lunch in Be Our Guest

Ook tijdens de lunch is dit restaurant een quick service locatie. Dat betekent dat je vooraf je eten besteld, een tafeltje zoekt en het eten wordt naar je tafel gebracht.

Op het lunchmenu staan onder andere:

 • Tosti met gruyere kaas, bechamelsaus en frites
 • Franse uiensoep
 • Coq au Vin

Gemiddelde prijs voor een maaltijd/broodje/salade is hier $16. Voor kinderen zijn er speciale menu’s die iets minder dan $10 kosten. Er zijn onder andere broodjes, soep en kip met groente.

Tijdens de lunch kan je een cupcake bestellen met daarop het bekende “Grey stuff”. De één vindt dit echt “delicious”, de ander niet. Maar als je in Be Our Guest eet moet je het natuurlijk proberen.

Diner

Het diner in dit restaurant is een compleet andere ervaring. Geen tosti’s meer maar op stand eten. Er is een vast menu waarbij je kunt kiezen uit een voor-, hoofd- en nagerecht.

Op het menu staan onder andere:

 • Escargots (voorgerecht)
 • Uiensoep (voorgerecht)
 • Kaas-/worstplankje (voorgerecht)
 • Gegrilde kip (hoofdgerecht)
 • Lamskoteletten (hoofdgerecht)
 • Filet Mignon (hoofdgerecht)
 • Macarons of chocolade cups (met of zonder grey stuff) als nagerecht

Het complete menu van Be Our Guest vind je hier.

Goed om te weten!

 • Alleen tijdens het diner kan je op de foto met het Beest. Hij heeft dan een eigen meet and greet locatie in het gebouw
 • Je vindt Be Our Guest Restaurant in New Fantasyland in Magic Kingdom
 • Reserveren is aan te raden. Een tafeltje reserveren kan al 180 dagen van tevoren. Voor het ontbijt en de lunch kan je al vanaf 30 dagen vooraf je eten bestellen. Reserveren kan via de app en de Disney World website. Je kunt ook ter plaatse reserveren of in de rij staan, maar de kans dat je dan een tafeltje hebt is klein
 • In dit restaurant draait het om de ervaring. Het eten is prima, maar niet extreem bijzonder. Maar de omgeving maakt het meer dan goed

Foto’s: wdwnews.com

Laat een reactie achter

Scroll naar boven