Epcot Flower & Garden Festival

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zitten we hier nog in de kou en regen, in Florida is de lente al aangebroken! Walt Disney World viert de komst van dit seizoen met het Epcot International Flower & Garden Festival. Ook in 2019 is Epcot gevuld met prachtige bloembedden en plantaardige kunstwerken. En natuurlijk ook de onmiskenbare eettentjes, die nu bij elk festival in Epcot rond World Showcase zijn geplaatst.

Flower & Garden is één van de festivals in Epcot. Traditiegetrouw start dit festival aan het begin van maart en loopt het door tot begin juni. In 2019 wordt het International Flower & Garden Festival gehouden van 6 maart t/m 3 juni. De andere festivals dit jaar zijn Food & Wine die in het najaar wordt gehouden, Festival of the Holidays die van eind november t/m eind december loopt en Festival of the Arts die recent is geweest.

Populariteit van de Festivals in Epcot

Disney heeft de Festival in Epcot in het leven geroepen om tijdens het laagseizoen het Park gevuld te houden. Dat is ze zeker gelukt! Met name de lokale mensen komen af op de verschillende eettentjes en maken er op vrijdagavond of in het weekend een avondje uit van. Heel fijn voor Disney natuurlijk, maar als je er als toerist komt is dat toch best even slikken.

Met name Food & Wine die meestal van eind augustus t/m begin november wordt gehouden is populair. Zoals de naam al doet vermoeden draait het tijdens dit Festival om eten en drinken. Locals komen hier massaal op af en ook veel toeristen plannen hun verblijf om dit Festival. Het geeft je verblijf natuurlijk wel een extra dimensie.

Ook het Flower & Garden Festival is altijd zeer populair. Dat zal in 2019 niet veel anders zijn. Tijdens dit Festival zijn er ook overal eettentjes waar je gerechtjes van over de gehele wereld kunt proeven. Ook zorgt Disney tijdens dit evenement voor allerlei entertainment, merchandise en natuurlijk veel groen en bloemen.

Wat is er te doen tijdens het Epcot International Flower & Garden Festival 2019?

Bloemen en hagen/bomen die gesnoeid zijn in de vorm van een Disney figuur. Dat is waar het Flower & Garden Festival in 2019 weer om draait. Wij in Nederland zijn natuurlijk best wat gewend qua bloemenpracht, maar de Amerikanen vergapen zich aan de prachtig gekleurde velden. In Epcot is elk stukje groen tijdens dit festival versiert met kleurrijke bloemen, sommigen zelfs in de vorm van een Disney figuur. Hartstikke mooi om te zien maar ik denk dat wij Nederlanders dit niet heel bijzonder zullen vinden. Je kunt het misschien nog het beste vergelijken met een mini versie van de Keukenhof alleen dan met een Disney sausje.

Wat ik zelf erg leuk vind om te zien zijn de “topiaries”. Hier zocht ik een Nederlandse vertaling van maar die kon ik niet direct vinden. Topiaries zijn planten in de vorm van een – in dit geval Disney – figuur. Je vindt ze verspreid over het hele Epcot park. In World Showcase hebben ze zelfs topiaries van Disney figuren uit de desbetreffende landen. Zoals Belle en het Beest in Frankrijk en Alice in Engeland.

Naast de topiaries en de bloembedden zijn er ook diverse speciaal aangelegde tuinen. Zoals een thee-, vlinder-, bonsai-, bamboo-, of vogeltuin. In deze tuinen leer je meer over de planten die er staan en hoe je er bijvoorbeeld voor kunt zorgen dat vlinders ook jullie tuin bezoeken. Wil je nog meer achtergrondinformatie dan kan je een georganiseerde tour boeken.

Naast de planten en bloemen is er nog veel meer te doen tijdens het International Flower & Garden Festival in Epcot.

Entertainment

Elke avond tijdens het Flower & Garden Festival is er livemuziek. De Garden Rocks concerten worden 7 dagen per week, 3 maal per avond gehouden. Showtijden zijn om 17.30, 18.45 en 20.00. Om de zoveel dagen treedt er een andere artiest op. Dit kunnen bekende artiesten zijn zoals Sister Sledge, Rick Springfield of Simple Plan. Zoals de naam al doet vermoeden zijn het allemaal rockbands die optreden. Wil je weten wie er tijdens jouw verblijf optreedt? Bekijk dan het complete overzicht op de website van Disney World.

De concerten tijdens de Garden Rocks series zijn gratis en voor iedereen met een geldig entreebewijs voor Epcot te bezoeken. Wil je een zitplaats dan moet je ruim van tevoren in de rij staan. Staanplaatsen waar je de artiest wel kunt horen maar niet goed kunt zien zijn er genoeg. De concerten worden gehouden in het theater vlak voor het Amerika Paviljoen. Deze bevindt zich vanaf de Epcot bal gezien helemaal achterin het Park, aan de overkant van het meer.

Eten & drinken tijden Flower & Garden 2019

Misschien nog wel het populairst zijn de verschillende eettentjes die ook tijdens dit festival weer in World Showcase staan. Het zijn kraampjes waar je voor $5-$10 per gerecht hapjes kunt proberen. Dit zijn gerechten uit diverse landen, maar ook andere specialiteiten die te maken hebben met het Festival. Je moet het echt zien als proeverij. Je zult echt diverse hapjes moeten proberen om een volledige maaltijd te hebben. Hierdoor kunnen de kosten snel oplopen. Toch is het ontzettend leuk om te doen en om de verschillende gerechtjes te proberen.

Vooraf kan je een kaart halen met daarop de verschillende eettentjes en hapjes. Zo kan je makkelijker bepalen wat je wilt eten en is er niks dat je ook had willen proberen. Om de kosten te drukken kan je een Disney Gift card aanschaffen. Dit is een normale cadeaukaart waar je een bepaald bedrag op zet, bijvoorbeeld $50. Je betaalt de gerechtjes met deze giftcard en hebt zo een beter overzicht van hetgeen je spendeert. Zeker, omdat de gerechtjes niet zo duur zijn en niet goed vullen geef je al snel meer geld uit aan eten dan je eigenlijk zou willen!