Zo ga je goedkoop een dagje weg!

Een dagje weg kan best prijzig zijn, zeker als je met het hele gezin gaat. Denk aan de prijs voor entreekaartjes, maar ook eten, drinken en dan vaak ook de nodige souvenirs. Voor je het weet ben je meer honderd euro kwijt. Als dit binnen je budget past of je hebt het er voor over dan is dat natuurlijk prima. Maar er zijn ook genoeg gezinnen waarbij zo’n investering helaas niet binnen de mogelijkheden ligt. Daarom in dit artikel een aantal tips voor een goedkoop dagje weg!

Bestaat dat, een goedkoop dagje weg?

Die vraag krijg ik nog weleens, want bestaat dat nou een goedkoop dagje weg? Zelfs al neem je alles van huis mee en ga je op de fiets, toch ontkom je er meestal niet aan om toch geld uit te geven.

Er zijn mensen dat heel goed kunnen om zo goedkoop mogelijk weg te gaan. Hun tips zal ik je ook geven in dit artikel, al zul je veel daarvan ook wel kennen. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van eten en drinken van thuis. Hiermee kan je best aardig wat geld besparen, zeker als je naar een pretpark of dierentuin gaat. Een navulbaar flesje meenemen is daarbij nog praktischer, dan kan je namelijk waar je maar bent water uit de kraan tappen.

Met eten gaat dat natuurlijk iets lastiger. Je kunt zelf wel boterhammen of snacks meenemen van thuis. Dat is altijd voordeliger dan eten in een restaurant en meteen een goede tip voor een goedkoop dagje weg.

Een andere manier om goedkoop een dagje weg te gaan is te besparen op je vervoer. Dit kan je doen door een uitje in de buurt te kiezen waar je naartoe kunt wandelen of fietsen. Of om kortingsacties op treinkaartjes af te wachten. De Kruidvat heeft regelmatig zo’n actie waarbij je onbeperkt met de trein kunt voor een vast laag bedrag. Wanneer je alles goed uitstippelt kan je zo best wat kilometers maken in ons land.

Wanneer je met het openbaar vervoer gaat bespaar je ook nog eens op parkeerkosten. Die zijn bij sommige attracties/bezienswaardigheden best hoog.

Korting op entreekaartjes

Koop jij je entreekaartjes aan de kassa? Niet doen! Als je ze vooraf online koopt ben je altijd een paar euro goedkoper uit. Dat geldt voor pretparken, dierentuinen, musea, noem het maar op of je kunt er online korting voor krijgen. Er is geen dagje weg in Nederland waar je de volledige prijs voor hoeft te betalen.

Zelf kijk ik voordat ik ergens naartoe ga eerst op de website van het uitje en op Tripper.nl. Tripper is een website waarop kaartjes voor bekende uitjes te koop zijn, maar dan tegen een veel lagere prijs. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar ik heb het een aantal keer geprobeerd en het werkt echt heel goed. Eén keer had ik problemen met mijn ticket en dat hebben ze toen heel snel en netjes opgelost, plus ik kreeg gelijk korting op mijn volgende aankoop.

Daarbij loont het om bij de supermarkten te sparen voor korting op dagjes uit. Meestal krijg je bij de Albert Heijn het tweede kaartje gratis, of je krijgt een hoge korting op je Efteling ticket. Bij de Jumbo kreeg je via het Jumbo Extra programma korting op je entreekaartje. Met deze acties kan je aanzienlijk besparen op je tickets, maar je zult wel alleen bij die supermarkten je boodschappen moeten doen.

Ideeën voor goedkope dagjes weg

Hopelijk hebben bovenstaande tips je geholpen bij het verzinnen van een goedkoop dagje weg. Ben je er nog niet helemaal uit of heb je wat inspiratie nodig? Dan hieronder nog wat ideeën:

  • Boswandeling of wandelen in natuurgebied
  • Stadswandeling door je eigen woonplaats of een grote stad in de buurt
  • Fietstocht langs bezienswaardigheden in de buurt
  • Dagje zwemmen of zonnen bij een zwemplas
  • Zwerfafval opruimen in de omgeving
  • Speurtocht door een bos (deze worden vaak georganiseerd door een lokale VVV)
  • Naar het strand
  • Picknicken in het park

Voor sommige uitjes hierboven zul je vervoer nodig hebben, maar je kunt dan wel weer besparen op entreekosten en eten/drinken.

Heb je nog een goede tip voor een goedkoop dagje weg? Deel deze dan hieronder!