Zijn pretparken in Duitsland open en mag je er weer naartoe?

Home Pretparken Zijn pretparken in Duitsland open en mag je er weer naartoe?

Het zijn bijzondere maanden geweest met de sluiting van veel uitjes. Inmiddels beginnen de regels minder streng te worden en kunnen we weer naar onze Oosterburen toe. En toen vroeg ik mij af, zijn pretparken in Duitsland open? Mogen we daar alweer naartoe?

Mijn favoriete pretparken in Duitsland zijn Phantasialand, Movie Park Germany, en mijn grootste favoriet Europa-Park.

Nou kan ik eigenlijk niet wachten om weer eens in een achtbaan te zitten, zeker Taron, Star Trek of Silver Star. Maar kunnen we daar alweer naartoe?

Zijn pretparken in Duitsland open?

De pretparken in Duitsland zijn weer open. Dat is natuurlijk goed nieuws.

Hiervoor heb ik een rondje gemaakt langs de websites van de bekende Duitse pretparken en ze zijn op het moment van schrijven dus allemaal weer geopend.

Je kunt dus als Nederlandse bezoeker weer afreizen naar Rust, Bruhl of Bottrop.

Wel gelden er een aantal regels. Deze kunnen wijzigen maar voorlopig zijn dit de regels:

  • Je hebt een ticket nodig met daarop een datum. Dit is dan ook meteen de datum van je bezoek, zonder deze mag je het park niet in.
  • Mondkapjes zijn verplicht in overdekte ruimtes. Buiten heb je deze niet nodig. Houd er rekening mee dat dit alleen wegwerpmondkapjes mogen zijn, en geen stoffen die je kunt uitwassen.
  • Afstand houden en regelmatig je handen wassen is ook in Duitsland verplicht.

Daarnaast is het per regio afhankelijk of je een negatieve test moet overhandigen of volledig gevaccineerd moet zijn, of dat je beiden helemaal niet nodig hebt.

In Europa-Park heb je verder niks nodig en kan je zonder test of prikken ook het park bezoeken. Zelfs het tropisch zwemparadijs Rulantica is geopend inclusief het nieuwe buitengebied.

Voor Phantasialand en Movie Park Germany zijn de regels iets strenger. Je moet dan een bewijs van vaccinatie kunnen tonen of een negatieve test die niet ouder is dan 48 uur. Dit mag geen zelftest zijn.

Het bezoeken van deze parken heeft dus iets meer voeten in de aarde.

De Duitse pretparken bezoeken of wachten tot volgend jaar?

Of je dit jaar naar de pretparken in Duitsland wilt is aan jou. Ze zijn open en je mag er weer naartoe, maar er zullen wat ervaringen anders zijn dan je gewend bent.

Europa-Park lijkt nog het meest normaal te zijn, afgezien van de mondkapjes, het afstand houden en de desinfectiepunten.

Voor Phantasialand en Movie Park Germany zul je iets meer moeite moeten doen als je niet bent gevaccineerd.

Zal het nog steeds leuk zijn? Ja zeker. De attracties blijven hetzelfde en je zult echt een leuke dag uit hebben. Wij zijn laatst nog in de Efteling geweest, voordat de maatregelen werden versoepeld, en dat voelde ondanks de mondkapjes toen ook als vanouds.

Soms heb je dat ook gewoon even nodig, een andere omgeving en weer even de longen uit je lijf gillen in een achtbaan.

Weet dus dat Europa-Park het meest normaal is. Je zult hier wel iets verder voor moeten reizen, ongeveer net zo ver als Disneyland Paris, maar dan heb je wel een ouderwets dagje pretpark. Plus een excuus om in hun prachtige hotels te blijven slapen!

Leukste kortingsacties!