Zijn er nog steeds pony’s in Attractiepark Slagharen?

Attractiepark Slagharen, vroeger beter bekend als Ponypark Slagharen, is geopend in 1963. Het park bestaat dus al best lang, maar er zijn in de loop van de jaren een aantal veranderingen aangebracht.

De oprichting

Ponypark Slagharen begon als een aantal huisjes op een stuk landbouwgrond met als attractie bij elk huisje een pony en een wagentje aan. Eerst nog kleinschalig, met 24 huisjes, maar door het grote succes van het park werd het aantal huisjes na een jaar al verdubbeld. In hetzelfde jaar werd er een openluchtzwembad aan het park toegevoegd en een jaar later werd het aanbod van het park aangevuld met kermisattracties.

In de jaren zeventig bloeide het park nog verder uit tot een volwaardig attractiepark. In dit park hoefde je niet meer voor elke attractie te betalen, je betaalde vanaf nu slechts één keer bij de ingang. Vanaf toen breidde het park zich nog verder uit, tot 1981, toen brak er een brand uit. Na de restauratie van het park zijn er alleen nog maar nieuwe attracties bij gekomen.

Aan de oude traditie komt een eind

Wat begon als een simpel ponypark, is in de jaren uitgegroeid tot een grootschalig attractiepark. In 2017 werd er helaas aangekondigd dat de pony’s zouden gaan verdwijnen. De reden hiervoor: het past niet in de toekomstplannen van het park. Op de plaats waar de pony’s stonden kwam een uitbreiding, en daarom moesten de pony’s het park verlaten.

Het huidige park

Ondanks het feit dat er geen pony’s meer te vinden zijn in Attractiepark Slagharen, zijn er nog wel andere attracties. Op 13 april 2017 is er nog een nieuwe attractie geopend: de Gold Rush. Deze achtbaan is de vervanger voor de Thunder Loop die in 2016 gesloopt werd.