Winkelen in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ben je in Disneyland Paris dan wil je natuurlijk thuiskomen met een souvenir. Je kunt een magneet kopen voor op de koelkast, een pen óf een sleutelhanger. Maar in vergelijking tot andere pretparken kan je hier veel meer (leuke) souvenirs kopen. Winkelen in Disneyland Paris is zeker geen straf!

Als ik bijvoorbeeld in de Efteling ben dan struin ik ook even door de winkeltjes. En hoewel ze genoeg hebben bestaat het aanbod vooral uit kindersouvenirs. Voor volwassenen ligt er vaak maar weinig tussen. Dat is in Disneyland Paris wel anders. Daar zie is er voor iedereen in het gezin – zelfs de huisdieren – wel iets te koop.

Over huisdieren gesproken. In Walt Disney World gaan ze wat betreft souvenirs net een stapje verder. Kan je nog herinneren dat ik recent schreef over spirit jerseys? De Amerikaanse Disney Parken verkopen deze nu ook voor honden! Dat lijkt mij niet iets dat we snel in Disneyland Paris zullen zien, maar wie weet…

De winkels in Disneyland Paris

Volgens de website van Disneyland Paris zelf zijn er 63! winkels. Dat zijn er meer dan alle attracties in de twee Parken bij elkaar. Je vindt deze winkels:

In de Disney Parken

De meeste winkels vind je in de Disney Parken. Om de paar meter zit er wel eentje. Soms is het een kleine kiosk met wat speelgoed of etenswaar. Met een stukje verderop een grotere winkel waar je veel meer keus hebt. Bij de in- en uitgangen van de twee Disney Parken vind je de meeste winkels. Aan beiden kanten van de straat en zelfs direct naast de uitgang. Je moet dus écht langs de winkel om het Park te verlaten.

Dat geldt ook voor veel attracties. De uitgang van de attractie mondt uit in een winkel. Toevallig met souvenirs van die attractie. Bijvoorbeeld bij Star Tours kom je na de attractie uit in een winkel vol Star Wars souvenirs. Zeg dan maar eens nee tegen je enthousiaste kinderen die nu hun eigen lichtzwaard of Porg kunnen kopen.

In Disney Village

Disney Village is het uitgaangsgebied tussen de Disney Parken de Hotels. Hier zijn naast de vele restaurants en de bioscoop ook een groot aantal winkels te vinden. Dit is de plek waar je moet zijn als je voor vertrek nog snel een souvenir wilt halen. Of aan het eind van de dag spijt heb dat je dat ene t-shirt niet hebt gekocht. Op attractie-specifieke souvenirs na vind je in Disney Village vrijwel deze spullen als in de Parken.

In de Hotels

Elk Disney Hotel (en de Partner Hotels) heeft een winkeltje met Disney souvenirs. Eén van de leukste hotelwinkels is die in het Disneyland Hotel. Heel chique én ze verkopen luxere souvenirs. Daarnaast is het sowieso leuk om daar even een kijkje te nemen, mocht je nog nooit binnen zijn geweest in dit Hotel. Naast souvenirs vind je in de hotelwinkels ook een aantal drogisterijproducten die je misschien vergeten bent. Ook kan je er snacks halen voor op de kamer.

Wat is er te koop?

Van alles! Écht te veel om op te noemen eigenlijk. Er zijn souvenirs voor groot en oud. Van babykleding tot pyjama’s voor volwassenen. Daarnaast zijn er sieraden, pins, pluchebeesten, speelgoed, overige kleding, petjes, schilderijen, beeldjes, en nog veel meer. Bijna alles heeft een Disney thema. Alleen bij enkele speciale winkeltjes vind je ook niet Disney producten. Bijvoorbeeld in Frontierland is er een winkel waar je cowboykleding kunt kopen.

Is er een speciaal souvenir dat jij zou willen hebben? Deel het hieronder in de comments!