Home Blog Werkt Ring zonder abonnement?

Werkt Ring zonder abonnement?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De producten van Ring zijn razendpopulair. Als ik hier alleen al door de wijk loop hoor ik steeds vaker het bekende deuntje van de deurbel.

Of veel mensen ook de losse camera’s in huis hebben durf ik niet te zeggen. Zelf ben ik de trotse eigenaar van niet alleen meerdere Stick Up Cam’s, ook het alarmsysteem heb ik gekocht en getest.

Zodra mensen horen dat ik diverse Ring producten heb (gehad), krijg ik meestal de vraag: “hoe zit het met het abonnement?” Want dat lijkt toch wel hetgeen te zijn wat mensen tegenhoudt bij het kiezen van een camera of deurbel van Ring.

Wat is het Ring abonnement?

Bij een Ring abonnement – of Protect Plan – breid je jouw deurbel of camera uit met de voordelen van de cloud. Je kunt video’s opslaan, terugkijken en delen.

Handig als je even niet thuis was en je benieuwd bent waar het pakketje dat je hebt gemist is bezorgd. Verder is het fijn als er bijvoorbeeld ’s nachts beweging is gedetecteerd. Deze beelden kan je dan terugkijken en zelfs met de politie delen.

Hier in de straat werd een tijd geleden een brommer gestolen. De buren konden via hun camera’s terugkijken hoe laat dit was gebeurd. En zelfs heel gedetailleerde video’s delen met de politie.

Het heeft zeker z’n voordelen om zo’n abonnement te nemen, al is dat niet goedkoop!

Wat kost een Protect Plan?

De producten van Ring zijn niet goedkoop. Verrassend genoeg is dat voor de abonnementen niet anders.

Per camera betaal je €3 per maand. Als je dit per jaar betaalt krijg je €6 korting, oftewel 2 maanden gratis.

Voor dit bedrag, ook wel het Basic Plan genoemd, kan je de video’s tot 30 dagen terugkijken. Ook kan je foto’s maken en de video’s opslaan of delen.

Er is ook nog een Plus Plan, wat is het verschil met Basic?

Het grootste verschil is het aantal producten dat je kunt koppelen. Betaal je normaal gesproken €3 per camera, in het Plus Plan kan je zoveel camera’s toevoegen als je wilt. Dus heb je meer dan 3 Ring Camera’s in huis? Dan zou ik sowieso voor het Plus Plan kiezen. Dan ben je per jaar goedkoper uit.

Ring camera zonder abonnement

Heb je een abonnement nodig bij een Ring camera vraag je je nu misschien af. Eigenlijk wel.

Zonder abonnement kan je:

  • Live video kijken
  • Spreken met wie er voor de deur staat
  • Bewegingsmeldingen ontvangen

Dit is voldoende als je alleen wilt weten wie er aanbelt. Maar wil je kunnen terugkijken wie er bij jou voor de deur stond? Dan heb je een abonnement nodig.

Wel of geen abonnement?

Absoluut wel doen! Echt waar, je gaat het heel vervelend vinden om niet terug te kunnen kijken wanneer je een “aanbeller” hebt gemist.

Of je krijgt een bewegingsmelding dat er iemand in de buurt van je deur is geweest, maar ziet het te laat. Als je live kijkt is diegene al gevlogen. En zonder abonnement kan je dus niet terugkijken.

In eerste instantie had ik de Ring zonder abonnement, maar na een paar maanden ging mij dit toch irriteren. Ook wat ik hierboven al schreef, mocht er ingebroken worden of bij een diefstal in de straat is het heel fijn de beelden terug te kunnen kijken.

Al is het alleen maar voor een veiliger gevoel.

Inmiddels heb ik, door de hoeveelheid Ring producten in mijn bezit, een Protect Plus plan. Alleen, omdat het goedkoper is voor meerdere producten, niet doordat het zoveel toevoegt. Heb je 1 Ring camera dan is het Basic Plan ruim voldoende.

Betaal je per jaar dan bespaar je daar toch weer 2 maanden mee. Al blijft het iets dat je waarschijnlijk niet vaak zult gebruiken. Maar mocht je het een keer nodig hebben? Dan is het maar wat fijn dat je terug kon kijken!