Bezienswaardigheden Wenen die je niet mag missen tijdens je stedentrip!

Wenen is één van de plekken op de wereld die zijn eigen unieke charme heeft. Een majestueuze stad met werkelijk prachtige architectuur. Voor wie van architectuur houdt, is Wenen echt een droombestemming. Daarnaast is Wenen bekend om zijn historische centra, paleizen, musea, moderne kunst en cafés. Onder de bezienswaardigheden van Wenen zijn vele wereldwonderen.

Er is zoveel te zien in Wenen dat het echt onmogelijk is om alles tegelijk te beleven. Of je nu komt voor een snelle trip of er langer wilt verblijven, er zijn het hele jaar door altijd talloze dingen te doen en te zien. De eerste reis naar Wenen is zelden de laatste – de rijkdom van de Weense geschiedenis, de overvloed aan bezienswaardigheden, de drukte van het stadscentrum en de sfeer van de cafés trekken je keer op keer naar Wenen.

De bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je reis naar Wenen.

Wenen is verdeeld in 23 districten, met de meeste attracties in de wijken Inner City en Leopoldstadt, 1e en 2e district. Wandelen door de straten van Inner City is op zich al erg interessant. Deze wijk is een echt openluchtmuseum, dus loop langzaam en observeer elk architectonisch detail van de gebouwen, pleinen en monumenten.

Opera Wenen – Wiener Staatsoper

Gelegen aan de Ringstraße in Wenen, maakt de Weense Staatsopera indruk met zijn prachtige architectuur! Het is een van de beste operahuizen ter wereld. Elk seizoen staan ​​er 350 voorstellingen op het programma – meer dan 60 verschillende opera’s en balletten. Bijna elke avond staan ​​er artiesten van wereldformaat op het podium, begeleid door het Wiener Staatsoper-orkest.

Dagelijks worden er rondleidingen gegeven, die ongeveer 40 minuten duren en een goed overzicht van het gebouw geven.

Hofburg Paleis

Hofburg is een van de grootste paleiscomplexen ter wereld!Tot 1918 was het de Weense residentie van Oostenrijkse heersers. Vandaag de dag herbergt het de kantoren van de bondspresident, ministers, kanselier en staatssecretarissen. Op het terrein van het paleis bevindt zich het Zilvercollectiemuseum – een unieke verzameling objecten die gebruikt werden door de hof huishouding.

Het Sisi Museum is ook erg interessant, met schilderijen van keizerin Elizabeth met veel, soms zeer persoonlijke items. Het verhaal van Sisi en haar persoon is fascinerend.

In het Hofburgpaleis bevinden zich ook de Spaanse Rijschool en Imperial Apartments – dit zijn 24 kamers in de appartementen van het beroemdste Oostenrijkse keizerlijke paar – keizer Franz Josef en zijn vrouw Elizabeth. ( Sisi)

Schönbrunn paleis

Paleis Schönbrunn is een van de belangrijkste culturele troeven van Oostenrijk en een van de belangrijkste toeristische attracties van Wenen. Het is het absolute kroonjuweel van alle Weense attracties.

Het paleis werd gebouwd aan het begin van de 17e en 18e eeuw. Het is een enorm gebouw ontworpen in barokstijl met een symmetrisch hoofdgebouw met honderden ramen en beelden op het dak. Er zijn 1.441 kamers , allemaal volledig gemeubileerd en gedecoreerd in de originele stijl. Hier kan je genieten van een rondleiding door de kamers en de luxe meubels bewonderen en zie je de intieme vertrekken van Elisabeth van Beieren, Sissi – de beroemde keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Het paleis vertelt veel over de geschiedenis van keizerin Sissi, met een tentoonstelling van haar beroemde jurken.

De prachtige en bloemrijke tuinen zijn gratis toegankelijk

Stephansdom

Dit is de belangrijkste kerk in Wenen en Oostenrijk. De schoonheid van het gebouw is onmiskenbaar en de enorme toren domineert de skyline van Wenen en is de hoogste kerktoren van Oostenrijk.

Gebouwd in 1160, wordt het beschouwd als een van de oudste gotische kathedralen in Europa. Degenen die ervoor kiezen om het interieur van deze kerk te bezoeken, kunnen van de gelegenheid gebruik maken om een ​​van de torens te beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht over Wenen.

Alles in de Stephansdom straalt luxe uit – van het romaanse en gotische ontwerp tot de dominante puntige toren en het ingewikkeld versierde hoofdplafond met honderden gekleurde tegels die een fascinerend patroon vormen. Binnen in de kerk zijn in totaal 18 altaren, verschillende kleinere kapellen en zelfs enkele graven en catacomben.

De dierentuin van Wenen

De Tiergarten Zoo, is ’s werelds oudste dierentuin en promoot zichzelf als een centrum voor het behoud van diersoorten.

Oorspronkelijk gebouwd als dierentuin, heeft de dierentuin verschillende originele gebouwen uit die tijd, die opgaan in modernere structuren om een ​​aangename plek te vormen om doorheen te wandelen.

De dierentuin herbergt talloze dieren, van bedreigde reuzenpanda’s tot giraffen, zeeleeuwen en luie mensen. Ervaren zoölogen geven de hele dag door veel presentaties en de dierentuin heeft zelfs een gesimuleerde Amazone-regenwoudomgeving om rond te lopen.

Spaanse manege

De Spaanse Rijschool is een van ’s werelds beste klassieke maneges en heeft een lange traditie in Oostenrijk en traint al honderden jaren paarden in het rijden. De manege is gebouwd tijdens de Habsburgse monarchie en is sindsdien in bedrijf.

Het gebouw is open voor publiek, waar shows en in sommige gevallen repetities zijn te bekijken.

Liefhebbers van paardrijden zullen deze plek in Wenen zeker waarderen, maar zelfs degenen die niet gaan paardrijden, kunnen de passie en liefde die voor deze kunstvorm wordt gebruikt, ook bezoeken.

Belverdere

Een wandeling door de tuinen van Belvedere is een must. De naam van de residentie komt van de Italiaanse woorden bello (mooi) en vedere (uitzicht). Het geheel bestaat uit twee paleizen en een enorme, trapsgewijze tuin ertussen.

Dit gebouw werd gebouwd voor de briljante commandant en strateeg Eugene van Savoye, die heeft bijgedragen aan de nederlaag van de Turken. Het is in 8 jaar gebouwd, wat een indrukwekkend resultaat is voor zo’n groot en rijk gedecoreerd object. Momenteel zijn er in beide paleizen kunstgalerijen. Het Beneden Belvedere herbergt een collectie barokke en middeleeuwse kunst, terwijl het bovenpaleis schilderijen uit de 19e en 20e eeuw herbergt. Hier kun je de “Kiss” van Gustav Klimt live zien.

Reuzenrad (Wiener Riesenrad)

De attractie ligt een beetje ver van het centrum van Wenen , maar het is een van de bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn! Dit reuzenrad bevindt zich in het Prater, een pretpark in het tweede district. Het is 65 meter hoog en werd in 1897 gebouwd om het gouden jubileum van Franz Joseph I, de toenmalige keizer, te vieren.

Voor de romantici onder ons is het mogelijk om een eigen gondel te huren waarin je een romantisch diner bij kaarslicht kunt reserveren. Leuk als je een ​​speciaal moment voor twee wilt plannen!

Mozartshaus

Een must voor iedereen die fan is van de componist Wolfgang Amadeus Mozart, een van de grootste iconen van klassieke muziek aller tijden. Dit huis was de enige residentie van Mozart in Wenen in 1784 en 1787 en werd later omgevormd tot een museum. Het museum probeert de geschiedenis van Mozart in beeld te brengen met veel persoonlijke voorwerpen en partituren.

Nationale bibliotheek

Een andere bezienswaardigheid dat de moeite waard is om op te nemen in je reisroute door Wenen, is de prachtige Nationale Bibliotheek, die wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. De bibliotheek heeft planken vol oude boeken, standbeelden, een plafond vol prachtige fresco’s en een koepel vol engelen en gouden elementen.

Tot slot

Wenen is magisch. Deze Europese stad is overweldigend qua schoonheid en aantal toeristische attracties. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen: ongelooflijke paleizen, charmante tuinen, enkele van de beste musea ter wereld, klassieke muziek en onmisbare tips voor lekker eten. Alvast veel plezier!

Wordt Wenen jouw volgende vakantiebestemming?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven