Menu
Dagje uit / Natuur en actieve uitjes

Waterbus Rotterdam: leuk als uitje?

Een tijdje geleden schreef ik over de leuke dingen die je kunt doen en wat je gezien moet hebben in Rotterdam. Maar één van de dingen die ontbrak op dat lijstje was een tochtje met de Waterbus. Terwijl dit wel echt een leuke activiteit is, mits het droog is natuurlijk.

Wat is de Waterbus?

De Rotterdamse Waterbus is een vervoersmiddel over het water die je naar diverse plekken in de stad en de omgeving brengt. Zonder files en vaak stukken sneller dan over de weg.

Daarbij is het ook een populair vervoersmiddel om de bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken. Van de molens en polders van Kinderdijk, tot de historische stad Dordrecht en natuurlijk de gebouwen in de stad Rotterdam zelf.

Het is altijd bijzonder om een stad vanaf het water te zien. Je ziet toch altijd weer andere dingen dan vanaf de straat of weg.

De Waterbus heeft een aantal verschillende routes dus kijk vooraf goed op de kaart welke je moet hebben.

Welke bezienswaardigheden zie je onderweg?

Blijf je in Rotterdam dan kan je vanaf het water de Euromast, Markthal en Erasmusbrug bekijken. De route vanaf de Maasboulevard tot aan de Erasmusbrug duurt een uur en brengt je van het ene deel van de stad naar het andere. Een echte sightseeing tocht.

Onderweg moet je een keer overstappen naar een andere Watertaxi, waar dat precies is kan je vragen aan de host/hostess aan boord.

De route vanaf het centrum naar de molens van Kinderdijk duurt zo’n 40 minuten en ook hier moet je één keer overstappen.

Als je met de Waterbus gaat zou ik sowieso een dagkaart kopen. Dan kan je zo vaak overstappen als je wilt. Deze kan je online of ter plaatse kopen, maar op de boot kan je alleen pinnen dus houd daar rekening mee. Hiermee kan je Waterbus hoppen en alle routes bekijken, je weet nooit wat je tegenkomt.

Waterbus combineren met een dagje Rotterdam?

Is het een múst om een tochtje te maken met de Waterbus als je een dagje in Rotterdam bent? Nee. De meeste bezienswaardigheden – of eigenlijk alle – zijn ook vanaf de straat gewoon prima te bezichtigen.

Het is wel een leuke afwisseling en een bijzondere manier om de stad te bekijken. Meer als een excursie dan als vervoersmiddel. Al is het wel een snelle manier om vanaf het centrum naar de naastgelegen steden en naar Kinderdijk te komen. En het is een op zichzelfstaand uitje voor een halve dag. Als je fietsen meeneemt – dit is gratis bij de Waterbus – kan je daarna ook nog de polder ontdekken. Voor een compleet dagje uit!

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X