Home Overzicht pretparken Tijd om af te koelen! Dit zijn de 4 meest verfrissende waterattracties in Nederlandse pretparken!

Tijd om af te koelen! Dit zijn de 4 meest verfrissende waterattracties in Nederlandse pretparken!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Voor de één kan het niet lang genoeg duren. Terwijl de ander er helemaal klaar mee is. Het warme zomerse weer in Nederland. Al een aantal weken is het hier namelijk erg lekker weer met temperaturen tussen de 20 en 25 graden, met soms een uitschieter boven de 30 graden.

Als het warm is ga je natuurlijk op zoek naar wat verkoeling. Dat kan door binnen te blijven zitten met alle gordijnen dicht en de ventilator aan. Of naar het strand of een meer om daar af te koelen in het verfrissende water.

Ook in een pretpark zijn er genoeg manieren om verkoeling te zoeken. Waterattracties zijn hiervan de meest voor de hand liggende. Dit zijn de 4 waterattracties in Nederlandse pretparken waar je het meeste en snelst van afkoelt.

Splash – Duinrell

Gegarandeerd zeiknat worden? Dat kan in de Splash. Het is namelijk ook het enige doel van deze waterattractie. Je kunt kiezen tussen een dicht of open bootje. In de dichte boot zit er een spatscherm om de boot heen zodat je nauwelijks nat wordt. (als je op de juiste plaats zit) De open boot is er voor iedereen die echt even lekker wil afkoelen.

Zodra iedereen in de boot zit wordt deze omhoog getakeld. Binnen een aantal seconde is deze boven en maakt de boot een flauwe bocht naar links. Dan komt de splash! Vergelijkbaar met een grote glijbaan schuift de boot naar beneden en wordt afgeremd door een enorme hoeveelheid water. Waarna je doorweekt bent tot aan je ondergoed.

Is de wachtrij voor de Splash te lang of wil je afkoelen zonder in het bootje te gaan? Dat kan! Boven het punt waar de boot wordt afgeremd door het water is er een brug. Op deze brug staat een groot, doorzichtig scherm. Ga je voor dat scherm staan dan krijg je al het water van de Splash over je heen. Lekker verfrissend, maar houd er rekening mee dat je écht zeiknat bent erna.

Piraña – Efteling

Een echte klassieker! Iedereen kent deze wildwaterbaan in de Efteling. De ronde bootjes zijn geschikt voor het hele gezin en staan garant voor veel waterpret. Voor kinderen is er niks leukers dan de boot te zien draaien zodat papa of mama precies onder de waterval terecht komt.

Hoe nat je in deze attractie wordt weet je nooit van tevoren. Iedereen in het bootje zal water over zich heen krijgen. Bij de één zullen dat een paar druppels zijn, bij de ander een gehele waterval. Dat is ook het leukste aan deze attractie. Je weet vooraf nooit hoe nat je eruit zal komen.

De Piraña is heel geschikt om lekker in af te koelen. Dat zie je ook terug aan de wachttijd. Op warme dagen loopt deze op tot 60 minuten.

Splash Battle – Walibi Holland

Gewapend met een waterkanon iedereen natsproeien die je tegenkomt? Dat is de Splash Battle in Walibi Holland. Met maximaal 4 mensen neem je plaats in het gele bootje met je hand op de slinger van het waterkanon.

Foto met dank aan Freddo

Zodra het bootje begint te varen start de Battle. Vanuit andere bootjes doen mensen ontzettend hun best om jou zeiknat te maken. Maar dat is niet het enige gevaar. Ook buiten de attracties staan diverse waterkanonnen waarmee. Mensen die dus niet zelf in deze attractie gaan kunnen jou dus natspuiten. Gelukkig reikt jouw waterkanon ver genoeg om ook hen de volle laag te geven.

Naast de waterkanonnen word je in de attractie ook nat van diverse kleine fonteintjes en (een soort van) douches waar je onder door gaat. Gegarandeerd even lekker afkoelen zonder doorweekt te raken zoals bij de attracties hierboven.

Ripsaw Falls – Attractiepark Slagharen

Natuurlijk mag ook de boomstamattractie niet ontbreken op deze lijst. We hebben gekozen voor Ripsaw Falls in Attractiepark slagharen. Met maximaal 4 mensen achter elkaar neem je plaats in deze boomstam boot.

Het ritje begint met een rustig stukje varen. Lekker, maar niet verkoelend. Zodra de boot omhoog wordt getakeld weet je dat er een splash gedeelte aan komt. De boot glijdt van de helling af en wordt afgeremd door een behoorlijke splash water. Je plaats in het bootje bepaald of je een paar druppels of een hele emmer water of je heen krijgt.

Na de kleine drop volgt een veel hogere. Voor de tweede keer wordt je omhoog getakeld en zoeft de boomstam weer naar beneden. De boot krijgt nu een grote hoeveelheid water over zich heen. Was je na de eerste drop nog droog? Na de grote zeker niet meer. Ideaal voor een warme dag!

Afkoelen in het park en de wachtrij

Behalve de attracties zijn er genoeg andere manieren om af te koelen in een pretpark. Vermijd zoveel mogelijk de zon en zoek de schaduw op. Dat kan buiten onder een boom of binnen in een restaurant met airconditioning. Ben je met kleine kinderen? Sla dan attracties met wachtrijen in de open lucht over.

Zorg daarnaast dat je altijd iets te drinken bij je hebt. Dit hoef je niet te kopen in het park. Zelf neem ik altijd een lege Dopper fles mee die ik vul bij de fonteintjes. Daarmee bespaar je ook gelijk aanzienlijk op de kosten. Vind je kraanwater niet lekker? Neem dan zo’n klein knijpflesje siroop mee om een beetje smaak toe te voegen.

Ook een waterijsje op z’n tijd helpt om lekker af te koelen. Raketjes of een ander, simpel ijsje zijn vaak niet zo duur maar wel heel lekker. Vooral als je het heel warm hebt. Een schepijsje met een paar bolletjes gaat er natuurlijk ook altijd in.

De laatste tip voor een warme dag in een pretpark zorgt misschien niet voor verkoeling, maar voorkomt een hoop pijn achteraf. Neem altijd een petje of hoed mee en smeer jezelf goed in. Doe dit meerdere malen per dag om zeker te weten dat je goed beschermd bent. Doordat je in een pretpark actief bezig bent merk je pas ’s avonds als je thuis bent hoe erg verbrand je bent.

Heb jij nog een goede tip om af te koelen op een warme dag in een pretpark? Of weet jij een attractie waarmee je nog veel beter afkoelt? Deel het hieronder in de comments!