Wat zijn de beste restaurants in het Disneyland Park?

door Bianca

Er zijn behoorlijk wat restaurants in het Disneyland Park. Van fastfood tot steakhouse, je kunt het er allemaal vinden. Teveel om uit te kiezen tijdens het vaak drukke verblijf in Disneyland Paris. Je kunt ze natuurlijk allemaal proberen, maar sommige zijn meer de moeite waard dan andere.

Door de jaren heen hebben we ze eigenlijk allemaal weleens geprobeerd. Dit zijn onze favorieten, de beste restaurants in het Disneyland Park!

Casey’s Corner

Een broodje bij Casey’s Corner, lekker met veel mosterd!

Casey’s Corner is een restaurant waar je hotdogs kunt halen. En dat zijn geen kleintjes! Waar ik thuis best een aantal knakworsten weg kan eten, heb ik aan 1 hotdog van Casey’s wel genoeg. Gelukkig maar, want deze zijn niet goedkoop.

Voor een broodje hotdog betaal je hier net geen €10. Een hoop geld voor een broodje knakworst. Maar de smaak is goed en je zit daarna vol genoeg om het te redden tot de volgende maaltijd.

Bij Casey’s Corner is de zitruimte binnen wat beperkt. Als het lekker weer is kun je gebruik maken van het buitenterras. Regent het? Dan kun je het beste richting Frontierland lopen. Hier vind je een overdekt terras net voorbij de Lucky Nugget Saloon van het Last Chance Cafe, die vaak gesloten is. Zeg dan wel dat je de maaltijd mee wilt nemen, dan pakken ze deze voor je in, in een papieren zak.

Restaurant Hakuna Matata

Restaurant Hakuna Matata is een goede plek als je eens iets anders wilt dan friet en hamburgers. Hier op het menu staan maaltijden met rijst en groente, plus een lekkere tortilla met döner-achtige kip.

Bij de meeste gerechten zit ook een aardige portie groente, waardoor je het idee krijgt toch wat gezonds te eten.

Binnen is er genoeg zitruimte en buiten is er ook een klein terras voor op de zonnige dagen. Wij proberen meestal buiten een plekje te bemachtigen, want dan kan je namelijk heel leuk mensen kijken.

In het verleden, voor de pandemie, kon je in Restaurant Hakuna Matata deelnemen aan de Lion King Experience. Je kreeg toen een vast menu met een Simba ijsje als toetje. Dit was een tijdelijk menu en inmiddels is het weer een counterservice restaurant met een uitgebreid menu.

Maar hoe leuk was dat Simba ijsje?!

Captain Jack’s

Captain Jack’s is het meest bijzondere restaurant in het Disneyland Park. Niet alleen vanwege de Caribische gerechten, bestaande uit veel verse vis zoals de barracuda op mijn bord hierboven. Het is ook bijzonder vanwege de locatie.

Je vindt Captain Jack’s namelijk in de Pirates of the Caribbean attractie. De boten varen langs de tafeltjes en je bent dus even zelf een decorstuk.

Toen wij er waren hadden wij een tafeltje aan het water. Dat is leuk vanwege het uitzicht, maar weet wel dat je vrijwel de gehele maaltijd naar mensen aan het zwaaien bent. En er worden ook regelmatig foto’s van je genomen.

De menukaart zal niet bij iedereen in de smaak vallen, de locatie wel. Heb je iets te vieren of zoek je een speciaal restaurant in het Disneyland Park? Dan is dit een hele goede keus!

Pizzeria Bella Notte

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een Italiaans restaurant in het Disneyland Park. Net als Colonel Hathi’s Pizza Outpost vooral veel pizza’s, pasta’s en lasagne op het menu.

Nou moet ik heel eerllijk bekennen dat dit niet mijn favoriete restaurant is, want ik eet geen pasta. Maar mijn hulplijnen verkozen allemaal Bella Notte boven de Pizza Outpost. De pizza’s in Disneyland Paris zijn niet heel bijzonder, maar wel lekker betaalbaar. Favoriet is de pizza in de vorm van Mickey Mouse.

Binnen is er genoeg zitruimte en ook buiten is er een klein terras. Zeker tijden de piektijden (tussen 12-14 en vanaf 17:00 uur) kan het hier behoorlijk druk worden. Dus zoek altijd eerst een plekje voordat je eten gaat bestellen.

Silver Spur Steakhouse

Dit is de beste plek om rustig een goed stuk vlees te eten. De foto van hierboven is gemaakt voor de menuverandering, maar je kunt deze steak nog steeds bestellen.

Je vindt het Silver Spur Steakhouse in Frontierland naast Phantom Manor. Het is een populair restaurant dus zorg dat je op tijd reserveert. Het is een restaurant met tafelbediening en daardoor iets duurder dan de counterservice restaurants. Maar wij vinden het altijd heerlijk rustig, je hebt een vaste tafel en je eten en drankjes worden gebracht.

Walt’s

Walt’s is helaas al een tijdje gesloten, maar als deze weer open gaat kan ik het je zeker aanraden. Dit is wel een heel chique restaurant met daarbij horende prijzen. Niet goedkoop maar wel lekker. Culinair eten in een pretpark.

Het restaurant brengt een ode aan Walt Disney. Waarbij sommige gerechten gebaseerd zijn op zijn favoriete eten. Een must voor elke Disney fan. En zeker de ideale plek als je wat te vieren hebt!

Je vindt Walt’s in Mainstreet U.S.A. boven de winkeltjes.

Café Hyperion

Café Hyperion heeft misschien niet het meest smakelijke of avontuurlijke eten vergeleken met de restaurants hierboven. Maar praktisch is het wel. Het is een enorm overdekt restaurant met ontzettend veel zitplaatsen. In de zomer zit je er lekker koel, in de winter kan je hier perfect opwarmen.

Het menu is ook geschikt voor de meest moeilijke eters: hamburgers en friet. Je kunt het bestellen als menu, zoals ik hierboven (dit is trouwens de cheeseburger) of je kunt de burgers ook los bestellen. Dit weten veel mensen niet maar het is een handige en betaalbare manier om snel je trek te stillen.

Voor kinderen is er in dit restaurant ook entertainment in de vorm van grote tv-schermen met tekenfilms. En aan de zijkant is er een speelhal met arcadespelletjes.

Dit waren de beste restaurants in Disneyland Park, volgens ons. Heb jij een andere mening of ben ik er eentje vergeten? Laat dan een reactie achter!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter