Wat kost Netflix en is het de moeite waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Weet je wat mij opvalt aan de Netflix-site? Je moet eerst je e-mailadres invullen voordat je ziet wat het kost. Dan weet je gewoon dat ze je gaan spammen…

Kleine tip, wil je de abonnementen van Netflix inzien zonder gelijk je gegevens achter te laten. Een nepadres werkt ook. Maar dat heb je niet van mij he!

Of je leest gewoon verder en ik vertel je hieronder precies wat een Netflix abonnement kost, wat erbij zit inbegrepen en of het de moeite waard is!

Wat kost een Netflix abonnement?

De prijzen van een Netflix-abonnement beginnen bij €7,99 en lopen op tot €13,99 per maand. Voor €7,99 krijg je het volledige aanbod maar in een lage kwaliteit, 480p. Ook kan je dan op maar één scherm tegelijk kijken. Betaal je €10,99 per maand dan krijg je HD-kwaliteit en kan je op 2 schermen tegelijk kijken. Voor €13,99 per maand heb je 4K-kwaliteit en mag je op 4 schermen tegelijk kijken.

Op welke schermen je kijkt maakt niet uit. Dat kan op je smartphone, tablet, laptop of zelfs tv.

Netflix abonnement prijzen in ’t kort:

  • Basis voor €7,99 per maand: matige beeldkwaliteit en op maar 1 scherm tegelijk kijken
  • Standaard voor €10,99 per maand: hoge beeldkwaliteit en 2 schermen tegelijk
  • Premium voor €13,99 per maand: de beste beeldkwaliteit en 4 schermen tegelijk.

Nou hoor ik je misschien denken, waarom die schermen tegelijk? Ik kijk toch maar op 1 scherm?

Dat klopt dat je zelf meestal op 1 scherm kijkt, maar het wordt interessanter als je het abonnement wilt delen. Dan kan je ook de kosten delen en kan je het maandbedrag ineens door 2 of zelfs 4 delen.

Let wel op dat je dit alleen doet met mensen die je vertrouwt. Je deelt namelijk dezelfde inlogcode en ze kunnen jou dus ook uit je account zetten. Daarom alleen doen met goede vrienden of naaste familie.

Netflix account delen

Wanneer je een Netflix-abonnement hebt afgesloten dan is het e-mailadres waarmee je bent geregistreerd ook automatisch je account. Hiervoor heb je ook een wachtwoord gekozen.

Deze informatie deel je alleen met degene met wie je je Netflix-account wilt delen. Zorg daarom ook dat je een algemeen wachtwoord kiest, niet het wachtwoord dat je bijvoorbeeld ook gebruikt voor je bankzaken.

Na het inloggen kan je per lid van de familie een profiel aanmaken. Voor kinderen zijn er speciale profielen zodat zij alleen zien wat voor hen bedoeld is.

In het profiel kan je jouw favorieten opslaan en krijg je voorgestelde films en series op basis van jouw interesses. Alleen daarom al is het verstandig om alleen zelf gebruik te maken van je profiel (dat is wat anders dan je account).

Is Netflix de moeite waard?

Dit vind ik een lastige vraag. Waarom? Voor mij namelijk niet.

Echt, voor mij is een Netflix abonnement het niet waard. Maar voor jou wellicht wel. Laat me vertellen waarom het geen abonnement is voor mij.

Het aanbod van Netflix is enorm. Honderden films, series, specials, en wat nog meer staan erop. Zelf ben ik een liefhebber van documentaires en heb ik laatst een serie gekeken over het Space Shuttle programma in de VS.

Maar dan het probleem. Dit is alweer weken geleden en daarna heb ik Netflix niet meer aangeraakt. Niet, omdat er niks opstaat, nee, omdat ik niet kan kiezen. Streamingdiensten geven mij altijd keuzestress. Er staat zoveel op dat ik eigenlijk niks wil kijken.

Daarom gebruik ik Netflix maar heel sporadisch en daarvoor is het gewoon een hoop geld. Zoals je kunt lezen is dat wel echt een persoonlijk probleem. Want als je filmliefhebber bent of echt houdt van eindeloos series kijken dan zit je hier zeker goed.

De films zijn wel wat ouder, maar er staan er ook een hoop op die je echt nog nooit hebt gezien. Daarom valt er altijd wel wat te kijken. Niet zoals tv waarbij je maar moet hopen dat er wat leuks is. Maar dan kan ik gewoon niet kiezen en zet ik niks aan.

Dus ben je filmliefhebber, houd je van series, ben je het aanbod op de tv beu of wil je gewoon zelf bepalen wat je kijkt? Dan is Netflix echt iets voor jou en kan ik het je zeker aanraden!