Wat kost een Efteling kaartje? En waar krijg je korting?

door Bianca

Wie kent het Brabantse pretpark Efteling niet? Na maanden thuiszitten is het tijd om weer eens wat leuks te gaan doen, en wat is er nou leuker dan een ritje in de Python. Wanneer je naar een pretpark gaat is de eerste vraag wat een entreeticket kost. Daarmee kan je goed inschatten wat jouw dag zal gaan kosten. Want, hoeveel kost een Efteling kaartje eigenlijk en kan je ergens korting krijgen?

Wat kost een Efteling kaartje?

De prijs van een Efteling entreeticket is variabel. Dat betekent dat de prijs afhankelijk is van de periode waarin je gaat. In het hoogseizoen kost een ticket €45, in het laagseizoen is dat €38 per kaartje. Deze prijs geldt voor iedere bezoeker vanaf 4 jaar.

Dit betekent ook dat de Efteling dus geen kinderkorting biedt. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen, maar bedenk je dat het aantal attracties dat zij kunnen bezoeken beperkt is. Maar je kunt dan wel naar het Sprookjesbos of in Symbolica.

Voor je gaat kun je precies zien wat jouw ticket die dag kost. Daarom zou ik ook altijd je kaartjes vooraf online kopen. Dan kom je bij de kassa niet voor verrassingen te staan. Plus je kunt meteen kijken of je bezoekje een week uitstellen je geld kost of juist geld scheelt.

Nog beter is het om op doordeweekse dagen buiten het hoogseizoen te gaan. Als er geen schoolvakanties zijn dan is het een stuk rustiger in de Efteling. Plus, de entreekaartjes zijn een stuk goedkoper. Het scheelt je dan €7 per persoon. Geen mega bedrag maar toch weer mooi meegenomen.

Maar de beste manier om te besparen is toch wel via een kortingsactie!

Korting op Efteling tickets

Het aantal kortingsacties voor Efteling tickets is schaars. Misschien wel de beste actie is die van de Albert Heijn waarbij je dit jaar tot €12,50 korting kreeg op je entreekaartjes. Dat maakt een bezoek meteen een heel stuk interessanter.

Wij gebruiken elk jaar deze Albert Heijn kaartjes voor de Efteling, omdat het gewoon heel veel geld scheelt. En het is echt heel makkelijk. Je hoeft alleen maar je spaarkaart in te leveren bij de Albert Heijn en het bedrag bij te betalen. Je krijgt dan meteen je entreekaartje en kunt deze bij de ingang van het park laten scannen. Nog handiger is het om dit ticket aan de Efteling app toe te voegen, mocht het kassabonnetje vervagen dan kan je nog steeds naar binnen.

Een andere manier om korting te krijgen is via Kruidvat. Hier kan je de tickets kopen met enkele euro’s korting. Ook deze kun je meteen als toegangskaart gebruiken, dus je hoeft bij de kassa niet meer in de rij te staan.

Verder zijn er weinig kortingsacties voor de Efteling. Althans hier in Nederland, want soms zijn er goede kortingsacties bij Groupon in België en Duitsland. Zij krijgen de kaartjes voor stukken minder dan wij hier in Nederland. Maar dat betekent niet dat wij de goedkope tickets in het buitenland niet mogen kopen! Kijk daarom altijd even op Groupon in onze buurlanden, wie weet pak je zo tientallen euro’s korting op een Efteling kaartje!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter