Home Blog Wat is er te doen in Los Angeles?

Wat is er te doen in Los Angeles?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij Los Angeles denk je aan een Amerikaanse stad vol glamour en luxe. De enorme villa’s van de filmsterren en natuurlijk het bekende Hollywood.

Voor veel mensen is deze stad een tussenstop tijdens hun rondreis. Met een beperkt aantal dagen wil je zeker weten dat je alles hebt gezien. Of in ieder geval hetgeen je gezien moet hebben. Daarom in dit artikel een overzicht van de dingen die je moet doen in Los Angeles!

Hollywood Sign & Griffith Park

bron: Pixabay

Er zijn maar weinig mensen die deze iconische letters niet kennen. Neergezet in 1923 – toen stond er nog Hollywoodland – voor een periode van 18 maanden. Maar door de populariteit van de Hollywood Film Scene nooit meer weggehaald.

Je kunt de heuvel met daarop de letters vanaf verschillende plaatsen bekijken. Maar het dichtstbij kom je als je een wandeling maakt door Griffith Park. Helemaal naar boven is een pittige tocht maar er zijn parkeerplaatsen waarvandaan het een klein stukje lopen is naar een plekje met goed zicht.

Ook in dit park vind je de Los Angeles Zoo en het Griffith Observatory. Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over de vallei en de stad. Binnen leer je meer over het sterrenstelsel en kan je een kijkje nemen door één van de 60 telescopen.

Hollywood Walk of Fame & Grauman’s Chinese Theater

bron: Pixabay

We blijven nog even bij de filmsterren. Want op Hollywood Boulevard en Vine Street vind je de Hollywood Walk of Fame.

Hier liggen sterren met daarop namen van grootheden uit voornamelijk films.

Dit is wel echt een toeristische trekpleister waar het vaak ontzettend druk is. Soms duurt het even voordat je de ruimte hebt om een foto te maken van jouw favoriete ster. En er lopen daar genoeg mensen rond die snel geld willen verdienen aan de toeristen.

Om die reden zal je de lokale bevolking hier niet snel tegenkomen. Dit is echt een toeristendingetje, maar wel leuk om een keer gezien te hebben.

Dat geldt trouwens ook voor het Chinese Theater wat je onderweg langs de Walk of Fame tegenkomt. Leuk detail: de voetafdrukken van Darth Vader, C3PO en R2-D2 zijn hier in beton gegoten voor de première van de eerste Star Wars film in 1977.

Rodeo Drive

bron: Pixabay

Deze bekende straat ken je vast uit de films. Dit is de plek waar je alle dure winkels vind en waar je bekende mensen kunt spotten die graag zelf hun inkopen doen. Paparazzi fotografen zal je hier waarschijnlijk ook voorbij zien komen.

Alle bekende merken zijn hier te vinden, dus als je wilt shoppen kan het zeker.

Maar zelfs als je niet het budget van een filmster hebt zou ik hier toch absoluut een kijkje nemen. Al is het alleen maar om mensen te kijken.

Heb je een huurauto dan kan je vanuit hier ook langs de dure huizen van Beverly Hills en Holmby Hills rijden. Online en ter plekke zijn diverse kaarten met daarop de huizen van bekende mensen. Je weet nooit wie je tegenkomt. Heb je geen auto dan kan je altijd een Uber nemen of een georganiseerde tour.

Disneyland en Universal Studios

bron: Pixabay

Disneyland Anaheim is het originele Disney pretpark. Bedacht en gebouwd door niemand minder dan Walt Disney zelf. Het is een kleinschalig pretpark boordevol attracties. En in Main Street U.S.A. brand op de eerste verdieping van de brandweerkazerne een lamp ter ere van Walt.

Iets dichterbij de stad, naast het Griffith Park ligt nog een attractiepark die je gezien moet hebben: Universal Studios. Behalve de attracties heb je hier ook een groot gedeelte met filmsets waar tot op de dag van vandaag shows en films worden opgenomen. Kijk dus goed of je gebouwen herkent uit jouw favoriete serie!

Sunset Boulevard & Chateau Marmont

bron: Pixabay

Sunset Boulevard is de weg vanaf Bel Air naar de kust. Hier vind je ook het iconische Chateau Marmont hotel waar al veel sterren verbleven.

Langs deze weg van 35km zie je kleurrijke billboards en zie je de diversiteit aan straten en gebouwen die deze stad rijk is. Je zult al snel merken dat het niet alleen enorme villa’s zijn.

Venice en Santa Monica Beach

bron: Pixabay

Een bezoek aan Los Angeles is niet compleet zonder een kijkje bij het strand. Ook hier staan weer de enorme huizen van de vele sterren. En je zult ook veel plekken herkennen uit de film.

Het is leuk om vanuit Venice een tour langs het strand te doen. Je rijdt dan via Santa Monica naar Malibu. Tijdens het rijden heb je een prachtig uitzicht over de oceaan en de brede stranden.

En als je dan toch in Malibu bent kan je gelijk wijn proeven van de lokale wijngaarden. Dit kan bijvoorbeeld bij Malibu Wines. Wel een hotelovernachting bijboeken he ;).

Dit waren de toerist must-sees van Los Angeles. De plekken waar je naartoe moet als je in deze stad bent. Er zijn nog wel wat plaatsen in de stad waar je zeker een kijkje moet nemen. Bijvoorbeeld langs Hollywood Boulevard heb je het Dolby theater. Hier worden de Oscars en diverse premieres gehouden. Het vreemde hiernaan is…het bevindt zich midden in een winkelcentrum. Oh de film magie…

Daarnaast zijn er ook nog allerlei eettentjes en andere plaatsen die een bezoekje waard zijn. Maar die bewaar ik voor een volgend artikel!