Home Blog Wat is een vakantiepark en wil je daar naartoe?

Wat is een vakantiepark en wil je daar naartoe?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vakantieparken zijn altijd immens populair geweest. Je zult de naam waarschijnlijk al vaak voorbij hebben zien komen. Maar hoe herken je nou zo’n park en wat is een vakantiepark eigenlijk?

Wanneer noem je iets een vakantiepark, en misschien nog wel het belangrijkst, wil je daar wel verblijven. In dit artikel neem ik je mee in de wondere wereld van de vakantieparken en of het iets is.

Wat is een vakantiepark?

Een vakantiepark kan je het beste vergelijken met een camping. Alleen in plaats van staplaatsen, tenten of stacaravans, heeft een vakantiepark huisjes. Deze huisjes kan je huren en op sommige vakantieparken kun je zelfs huisjes kopen.

De huisjes op een vakantiepark zijn meestal vrijstaand of geschakeld.

Vrijstaand betekent dat het huisje los is van de buren. Meestal is er dan ook ruimte om je auto te parkeren direct naast het huisje. Bij geschakeld staan de huisjes naast elkaar, zoals je hebt bij een rijtjeshuis. Om meer privacy te creëren worden de huisjes vaak trapsgewijs geschakeld. Dan zit je niet zo bij de buren op hun lip.

Sommige vakantieparken combineren huisjes met andere accommodaties, zoals een appartement. Dit zijn dan eigenlijk ook minihuisjes maar dan in 1 gebouw en meestal gelijkvloers.

Kies je een luxe vakantiepark dan hebben de huisjes vaak een sauna, jacuzzi, hottub of een combinatie daartussen. Dan kom je pas helemaal tot rust.

Voordelen van een vakantiepark

Op een vakantiepark zijn de faciliteiten altijd goed geregeld. Er wordt op het park genoeg gedaan om je bezig te houden. Vrijwel altijd is er een zwembad, soms zowel binnen als buiten.

Verder is er altijd een entertainmentprogramma, zijn er een of meerdere restaurants, en je kunt er bijvoorbeeld fietsen huren. Sommige vakantieparken hebben ook een minigolfbaan of bieden watersportmogelijkheden als deze aan een meer ligt.

Ben je een sportvisser? Dan zijn er ook vakantieparken waar je een huisje aan het water kunt huren met eigen steiger.

Dat is wel het voordeel van een vakantiepark, je hoeft je niet te vervelen!

Zijn er ook nadelen?

Misschien heb je weleens iemand horen zeggen dat ze “achter de slagboom” gaan. Hiermee wordt vaak een verblijf op een vakantiepark bedoelt.

Het nadeel van een vakantiepark, althans zo zien sommige mensen dat, is dat het je op het park wel heel makkelijk wordt gemaakt. Je zult niet zo snel het park verlaten terwijl er in de omgeving ook genoeg te doen is. De huisjes zijn comfortabel genoeg om er de hele dag te blijven, ook als het warm is of regent.

Er zijn mensen die het heerlijk vinden om alles binnen handbereik te hebben en andere mensen moeten er niet aan denken. Het is maar net wat je prettig vindt tijdens je vakantie.

Waar boek je een huisje op een vakantiepark?

De meest bekende aanbieders van vakantieparken ken je vast en zeker. Denk aan Center Parcs, Roompot, Landal en Topparken. Je kunt bij hun op de website een kijkje nemen om een vakantiepark te vinden.

Een andere manier om een huisje te boeken is via boekingssites als Bungalowspecials.nl. Zij bieden huisjes aan van verschillende aanbieders, waaronder de 4 hierboven. Dat zoekt vaak wat makkelijker en sneller.