Home Dagje uitPretparkenDisneyland Paris Wat is de goedkoopste manier om naar Disneyland Paris te gaan?

Wat is de goedkoopste manier om naar Disneyland Paris te gaan?

door Bianca

Wil je graag een keer Disneyland Paris bezoeken maar laat je het budget het niet toe? Geen paniek, ik ga je helpen! Er zijn namelijk een aantal manieren om te besparen op je Disneyland Paris verblijft. Zo heb ik een aantal adresjes waar ik voor nog geen 50 euro per kamer overnacht, en dat op 12 minuten lopen van het pretpark.

Wat is de goedkoopste manier om naar Disneyland Paris te gaan?

De goedkoopste manier om naar Disneyland Paris te gaan is een combinatie tussen een aantal dingen.

De volgende drie dingen moet je zo goedkoop mogelijk proberen te krijgen:

  • Disneyland Paris tickets
  • Overnachting
  • Vervoer

Laten we beginnen met de tickets!

Goedkope tickets voor Disneyland Paris

Op de website van Disneyland Paris vind je een overzicht van de tickets die je kunt kopen. Een ticket in het laagseizoen kost €45 voor een dag, in het hoogseizoen is dit €69. Er hangen wel een aantal voorwaarden aan dit ticket.

Zo geld het goedkoopste tarief alleen als je minimaal 4 kaartjes koopt. Koop je minder dan 4 kaartjes dan komt er een toeslag bij van €20. Met het kaartje het je tevens maar toegang tot 1 van de twee parken. Wil je ze allebei bezoeken, dan komt er nog een €20 bij.

Toch is dit dan nog steeds het goedkoopste Disneyland Paris ticket. Als je namelijk vooraf geen datum kiest is je kaartje weer een paar euro duurder. Het goedkoopst ben je dus uit als je met minimaal 4 personen komt en vooraf de datum van je bezoek kiest.

Er is nog een manier om te besparen op je kaartjes. Namelijk door meerdaagse tickets te kopen. Het voordeel van deze tickets is dat ze geldig zijn voor alle 2 de parken. Plus hoe langer je gaat hoe hoger de korting. Ga je 3 dagen dan betaal je nog maar €73 per persoon per dag.

Ken je iemand met een Disneyland Paris jaarpas en gaat die mee met jou? Dan kan deze een privilege ticket voor jou kopen. Afhankelijk van de periode van het jaar en het type jaarpas kost zo’n kaartje tussen de €37 en €57 per dag. Dat is dan voor 2 parken. Een goede aanbieding dus!

Nog een manier om korting te krijgen is door je kaartjes laten kopen door iemand die lid is van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris. Hier kan je helaas geen lid meer van worden, maar bij mensen die dit in het verleden wel waren is het lidmaatschap verlengd tot 2027.

Leden van deze club krijgen 15% korting op entreekaartjes en kunnen maximaal 5 tickets met korting kopen per dag.

Laagste prijs voor een Disneyland Paris overnachting

De meeste mensen zullen tenminste 1 nachtje blijven slapen in de buurt van Disneyland Paris.

Boek je de tickets samen met een overnachting dan noemt Disneyland Paris dit een verblijf. Zij bieden de laagste prijs garantie, dus je hoeft niet te shoppen. Deze garantie geldt alleen op een verblijf – tickets + overnachting – in de Disney Hotels. Deze herken je aan de naam, die begint namelijk altijd met Disney.

Nou is zo’n verblijf niet goedkoop. Denk aan zo’n €200 tot €500 per persoon per nacht, afhankelijk van de periode waarin je gaat en hoe luxe het hotel is.

Dat kan goedkoper!

Er zijn een aantal hotels en appartementen in de regio waar je voor veel minder geld kunt logeren. Het dichtst bij Disneyland Paris zijn dat:

Hier betaal je per kamer, per nacht. Dus niet per persoon. Dat scheelt al een hoop geld. Een kamer in één van deze accommodaties kost tussen de €50 en €75 per nacht. Dat is voor de kamer, ongeacht het aantal mensen dat er verblijft.

Je moet dan nog wel je tickets los kopen, maar hierboven heb ik je al een aantal tips gegeven voor de goedkoopste Disneyland Paris kaartjes.

Iets verder weg, op een kleine 10 minuten met de trein, bevindt zich het Ibis Marne la Vallee hotel. Dit is ook echt een budgethotel waar je voor een kamer ook maar een paar tientjes per nacht betaalt. Wat ik meestal doe is van deze 4 de prijzen vergelijken en dan de goedkoopste boeken. De accommodaties hierboven in bullets hebben mijn voorkeur, omdat deze direct naar Disneyland Paris liggen.

Goedkoopste vervoer

Met het vervoer naar Disneyland Paris is de stelregel, hoe meer mensen er mee kunnen des te goedkoper. De auto is vaak het duurste vervoersmiddel, omdat je dan met brandstof- en tolkosten zit.

Heb je een busje of auto waarin veel meer mensen passen? Dan kan je de kosten delen en wordt de auto een goedkoper vervoersmiddel.

Vanwege de goede verbinding raad ik mensen meestal aan om de trein te nemen. Een kaartje voor de Thalys kost vanaf €35 per enkele reis. De trein stopt dan direct onder Disneyland Paris. Het is een kwestie van de roltrap omhoog en je staat voor de pretparken.

Er is nog een goedkopere manier, maar die vind ik zelf een beetje gedoe. Dat is het nemen van de Flixbus naar Parijs. Deze zet je af in de stad en vanuit hier moet je dus naar een metrostration om de rode lijn naar Marne la Vallee te nemen. Vanuit het centrum is dat ongeveer nog een klein uurtje extra reizen.

Het voordeel is dat je een kaartje voor de Flixbus koopt vanaf €19. Nadeel is dat je echt heeeel lang onderweg bent, waardoor je eigenlijk al een deel van je dag kwijt bent. Wat eigenlijk ook weer geld kost.

Mijn tip: houd de Thalys aanbiedingen in de gaten of probeer met meerdere personen een auto te delen. Dan ben je echt het goedkoopste uit.

De goedkoopste manier om naar Disneyland Paris te gaan is…

… een combinatie tussen de 3 paragrafen hierboven. Als je goedkoop vervoer combineert met een goedkope overnachting en goedkope tickets dan is je bezoek aan Disneyland Paris nou, goedkoop.

Ter plekke kan je ook nog besparen door zoveel mogelijk eten te kopen in het naastgelegen winkelcentrum en deze op je kamer klaar te maken. Of probeer maaltijden te delen om kosten te besparen.

Vermijd daarbij ook nog de souvenirwinkeltjes, want anders geef je daar alsnog een hoop geld uit. Ze hebben zulke leuke spullen!

Als wij goedkoop naar Disneyland Paris gaan zijn wij het volgende kwijt:

  • Entree: gratis vanwege de Jaarpassen (aanschaf van de pas niet meegerekend)
  • Overnachting: €50
  • Vervoer: auto 2x tanken a €60 per tank en 2x tol a €17

Dus voor iets meer dan €100 per persoon zijn wij dan twee dagen in Disneyland Paris. Eten en souvenirs niet meegerekend!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter