Wanneer is Disney Premier Access in Disneyland Paris de prijs waard?

door Bianca

Disney Premier Access in Disneyland Paris is de opvolger van het oude Fastpass systeem. Het werkt ook vrijwel hetzelfde, alleen is er een groot verschil: je moet betalen voor je “Fastpass”. Dat klinkt schokkend en toch kan het voor sommige mensen heel handig zijn. Het lijkt mij zelfs zo fijn dat ik het overweeg voor mijn volgende bezoek.

Het kopen van een Fastpass heb ik eerder gedaan. Voor de pandemie had Disneyland Paris de Super en Ultimate Fastpassen. Met deze tickets kon je toen, tegen betaling, eenmalig of zelfs onbeperkt gebruik maken van de Fastpass rij. Tijdens mijn bezoek op een van de drukste dagen van het jaar heb ik deze toen voor zo’n 100 euro per pas gekocht.

Een hoop geld als je je bedenkt dat de entree voor Disneyland Paris ongeveer net zoveel kost. Maar wij hebben er toen ook echt profijt van gehad. Want ondanks de drukte zijn we in vrijwel alle attracties geweest die dag!

Datzelfde geldt voor Disney Premier Access. Ook hiervan kun je in bepaalde situaties profijt hebben, ik leg het je graag uit in dit artikel!

Wat is Disney Premier Access in Disneyland Paris?

Disney Premier Access is een service waarmee je wachttijden kunt verkorten. Attracties waar je deze dienst kunt gebruiken hebben een aparte wachtrij waar je een stuk sneller doorheen gaat dan de normale wachtrij.

Staat er een wachttijd bij Big Thunder Mountain van 45 minuten? Met Disney Premier Access ben je meestal binnen 10 minuten wel aan de beurt.

Kon bij Fastpass iedereen een kaartje krijgen en waren deze vaak al snel op? Met Disney Premier Access merk je dat mensen het alleen gebruiken voor een specifieke attractie en bij andere attracties gewoon in de rij aansluiten. Hierdoor zijn de normale wachtrijen ook beter te doen.

Welke attracties hebben Premier Access?

Bij de volgende attracties kun je een kaartje kopen voor de verkorte wachtrij:

Disneyland Park

Walt Disney Studios Park

  • Tower of Terror
  • Ratatouille: The Adventure

In de Disneyland Paris app vind je de actuele wachttijden voor deze attracties en kun je bepalen of het de moeite waard is om jouw tijd in de rij te verkorten. Er zullen binnenkort nog meer attracties worden toegevoegd aan deze lijst, dus houd de app goed in de gaten!

Wat kost Disney Premier Access?

Disney Premier Access is een extra service bovenop je parkticket. Ook als je een verblijf hebt geboekt of Jaarpashouder bent zul je voor Premier Access moeten betalen.

De prijzen zijn variabel en liggen tussen de € 5 en € 14 per persoon per keer.

Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear’s Laser Blast, Peter Pan’s Flight, Tower of Terror, Ratatouille en HyperSpace Mountain zijn attracties die in het duurdere segment vallen. Hier betaal je tussen de € 12 en € 15 per persoon per keer.

De andere attracties vallen in het lagere segment en kosten tussen de € 5 en € 7 per persoon per keer.

Misschien val ik in herhaling met per persoon per keer, maar ik wil het toch graag benadrukken. Premier Access is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. De toegang wordt gekoppeld aan jouw entreekaartje. Wil je met het gezin of de vriendengroep tegelijk naar binnen via de verkorte wachtrij, dan moeten jullie allemaal een Premier Access ticket hebben. Iemand “meesmokkelen”, zoals bij de gewone Fastpass is hier helaas verleden tijd.

Wanneer is Premier Access de prijs waard?

Premier Access is een systeem dat je de hele dag door zou kunnen gebruiken voor elk van de bovenstaande attracties, alleen ik geloof niet dat veel mensen dat zullen doen. Behalve als je veel geld op de bank hebt staan en niet wilt wachten.

Toch kan elke bezoeker hier profijt van hebben.

Wanneer ik in Disneyland Paris ben ga ik er zeker gebruik van maken. Bijvoorbeeld om nog een keertje extra in Tower of Terror of Big Thunder Mountain te kunnen, bijvoorbeeld vlak voor vertrek naar huis.

Of ik gebruik het voor attracties waar ik niet voor wil wachten. Als Autopia een rij heeft van 60 minuten en ik voor 5 euro per persoon niet hoef te wachten… dat vind ik dat wel heel aantrekkelijk.

Maar ik begrijp ook dat het voor veel mensen niet haalbaar is of dat je het geld liever uitgeeft aan souvenirs. Als je dan zo kort mogelijk wilt wachten, zonder te betalen, zorg dan dat je zo vroeg mogelijk in de pretparken bent. Tot een uur of 11 is het meestal vrij rustig en kan je echt al een hoop attracties bezoeken. Zeker de grotere attracties met de lange rij.

Meestal loop ik ‘s ochtends direct richting Big Thunder Mountain of Tower of Terror. Dan kan je zo doorlopen en bespaar je mooi weer 12 tot 15 euro.

Een ander rustig moment is aan het eind van de dag. Vlak voor sluitingstijd mag je nog in de rij aansluiten. Je zult zien dat je dan ook een stuk korter staat te wachten dan midden op de dag.

En heb je iets te vieren, is het je eerste en enige bezoek aan Disneyland Paris, of heb je net als ik een hekel aan wachten? Zet dan wat budget opzij voor je Premier Access. Bijvoorbeeld maximaal € 100 of € 250 euro voor je hele verblijf. Het geeft je bezoek net weer wat extra’s en het voelt heel goed om de normale wachtrij voorbij te lopen.

Copyright afbeelding: Disneyland Paris


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter