Home Dagje uitPretparkenDisneyland Paris Wanneer gaat Disneyland Paris weer open? Dit is de datum!

Wanneer gaat Disneyland Paris weer open? Dit is de datum!

door Bianca

Update! Het hoge woord is eruit, Disneyland Paris gaat op 17 juni weer open. De beiden parken zullen dan geopend zijn evenals hotel Newport Bay Club. Hotel New York opent op 21 juni, reserveren voor dit gerenoveerde hotel kan vanaf 18 mei!

Zoals je misschien weet is Disneyland Paris al sinds eind oktober 2020 gesloten. In eerste instantie was de opening gepland voor half februari, toen begin april, maar inmiddels is de sluiting met onbepaalde tijd verlengd.

Dat betekent dat Disneyland Paris voorlopig nog even gesloten blijft. Een domper voor een ieder die zich alweer zag lopen door Main Street, richting het kasteel, dat overigens gerenoveerd wordt.

Hoe lang deze sluiting duurt weet niemand. Het is afhankelijk van de coronacijfers in Frankrijk, die echt goed moeten zijn voordat ze het park weer zullen openen. Heel af en toe opent Disneyland Paris de winkel World of Disney, maar daar hebben wij al Nederlanders natuurlijk weinig aan.

Daarbij is er natuurlijk nog een uitdaging: wij mogen er niet heen. De grenzen om ons heen zijn gesloten. Dus zelfs al zouden we naar Disneyland Paris willen, het zit er voorlopig niet in.

Net als met veel andere attractieparken en uitjes, verwacht men dat er rond de zomer weer meer mogelijk zal zijn. De kans is dan ook groot dat ook Disneyland weer open zal gaan.

Over Disneyland gesproken, het park in Anaheim met dezelfde naam opent 30 april weer de deuren na een sluiting van meer dan een jaar. Alleen locals mogen dan het park in maar desalniettemin is het attractiepark vanaf die datum weer geopend.

Voor Paris zie ik het toch wat somberder in. Die opende vorig jaar halverwege juli weer de deuren na een sluiting van 4 maanden. Heel eerlijk verwacht ik dat dit ook dit jaar weer zo zal zijn. Plus, dan is alles natuurlijk niet weer gelijk normaal. Het zal net als vorig jaar rustig opgestart gaan worden, op een veilige en gecontroleerde manier.

Eén ding weet ik wel, net als vorig jaar ben ik er bij. Hoewel weinig mensen het snappen is Disney voor mij een uitlaatklep. Als ik daar ben voel ik mij intens gelukkig. En dat kan ik wel gebruiken in deze tijd.

Wanneer denk jij dat Disneyland Paris weer open gaat? Laat het hieronder weten!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter