Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW Wandelroute van Hollywood Studios naar Epcot

Wandelroute van Hollywood Studios naar Epcot

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er zijn in Walt Disney World maar weinig plaatsen waar je naartoe kunt lopen. Maar er is één route die zeker de moeite waard is: de wandelroute van Hollywood Studios naar Epcot. Toen ik voor het eerst van het ene Park naar her andere liep was ik bang om te verdwalen, maar geloof mij, het is heel goed te doen!

De route van Hollywood Studios naar Epcot

Het duurt ongeveer 20 minuten om van Hollywood Studios naar Epcot te lopen. Tijdens de route hoef je maar 1 ding te onthouden, blijf langs het water lopen. Je kunt ook de boten volgen die tussen Hollywood Studios en Epcot varen. Of lekker de boot nemen als het heel warm is.

Als je uit het Hollywood Studios Park komt houdt je links aan. De eerst afslag links is voor de boten. Deze loop je voorbij richting het Skyliner station. (Hier stoppen de gondels) houdt links aan en loop om het station heen. Hier zie je een pad dat langs het water loopt, deze moet je volgen.

Wanneer je eenmaal het pad langs het water volgt blijf je rechtdoor lopen totdat je bij een kruising komt. Hier kan je linksom – naar Swan&Dolphin – of rechtsom over de Boardwalk. Sla rechtsaf naar de Boardwalk. Je hebt dan aan de linkerkant het water en rechts de winkels en restaurants.

Aan het eind van de Boardwalk – na het ESPN restaurant – heb je een brug. Als je hier overheen bent sla je rechtsaf. Nu kan je rechtdoor blijven lopen tot aan Epcot.

Wanneer deze wandelroute overslaan?

Het is eigenlijk alleen aan te raden om deze route te lopen:

  • Aan het begin van de dag als het lekker koel is
  • Wanneer je snel van het ene naar het andere park moet komen (voor een Fastpass of restaurantreservering)
  • Als er geen wolken te zien zijn – je hebt weinig mogelijkheden om te schuilen
  • Aan het eind van de dag als de zon onder is en het begint af te koelen
  • Als je verblijft in Swan&Dolphin, Yacht of Beach Club of in het Boardwalk Resort en het is druk bij de boot
  • In de winter

Op andere momenten is het niet aan te raden om deze route te lopen als je niet tegen warmte kunt. Je loopt 20 minuten in de warme Florida zon zonder schaduw. Als je al genoeg energie hebt om van de ene naar de andere kant te komen, ben je aan het eind behoorlijk overhit. Neem daarom altijd genoeg te drinken mee. Of stop op de Boardwalk voor een verfrissend drankje.

Natuurlijk is het ook mogelijk om van Epcot naar Hollywood Studios te lopen. Zorg dan dat je altijd het water aan de rechterkant houdt. Zo kan je niet verdwalen en kom je eenvoudig in het andere Park!