7 Dingen die je wél in Walt Disney World, maar niet in Disneyland Paris hebt

Als ik in Disneyland Paris ben vergelijk ik het altijd met Walt Disney World in Orlando. Meestal onbewust. Hoewel het allebei Disney Parken zijn, zijn ze compleet verschillend. Niet alleen qua klimaat, maar ook de grootte en de hoeveelheid unieke attracties. Disneyland Paris heeft zeker z’n charme. Het is klein en overzichtelijk, en het Frans heeft toch iets romantisch. Disney World is echt een fabriek. Een stad op zich, er valt zoveel te zien dat je aan één dag(week!) niet genoeg hebt.

Maar dat is niet het enige verschil met Parijs!

Monorail

De Monorail is een belangrijk vervoersmiddel in Walt Disney World. Vanuit het Transportation and Ticket Center (TTC) brengt deze je naar Magic Kingdom, het Polynesian Resort, Grand Floridian, Contemporary en Epcot. De Monorail rijdt heel regelmatig en heeft een hoge capaciteit. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Ook heeft deze airconditioning om heerlijk in af te koelen.

Zelfs als je geen parkticket hebt is het leuk om een rondje te maken langs de Magic Kingdom Resorts met de monorail. Overal even neuzen, iets eten of winkelen. En dan daarna weer door naar het volgende hotel.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Animal Kingdom

Animal Kingdom is een pretpark die je alleen in Walt Disney World vindt. Het is een Park met een Afrikaans/Aziatisch thema, wilde dieren en natuurlijk attracties. De publiekstrekker in dit Park is Pandora, de wereld uit de film Avatar. Bij de twee attracties in dit gedeelte staan altijd wachtrijen van 1 tot 3 (!) uur. Zo populair zijn deze. Heb je geen zin om zo lang te wachten bezoek dan zeker Kilimanjaro Safari en Expedition Everest. Dit zijn twee attracties die ook absoluut de moeite waard zijn.

Epcot

Ook dit Disney Park heb je alleen in Orlando. Het is een Park dat je nergens mee kunt vergelijken. De ene helft is futuristisch, de andere helft bestaat uit paviljoens waarin ze bepaalde landen hebben nagebouwd. Dit zie je natuurlijk wel vaker in een attractiepark, maar in Epcot zijn de paviljoens daadwerkelijk ondersteund door de desbetreffende landen. Hierdoor kan je ervanuit gaan dat de details kloppen! Qua attracties is het aanbod in Epcot beperkt. Maar bezoek zeker Frozen Ever After, Test Track en Soarin’. Alle drie attracties die ze niet in Disneyland Paris hebben.

Splash Mountain (en nog veel meer attracties)

Er zijn heel veel attracties die je in Walt Disney World wél hebt en in Disneyland Paris niet. Bovengenoemde 3 bijvoorbeeld, maar ook Jungle Cruise, People Mover, Caroussel of Progress en de Seven Dwarfs Mine Train. En dat zijn niet eens alle voorbeelden van attracties die wel in Orlando te vinden zijn. Een andere is Splash Mountain – ook een Disney klassieker. De attractie is gebaseerd op de film Songs of the South en misschien ken je het liedje Zip a dee Doo Dah wel? Deze hoor je in de attractie. Engste moment is de drop van 15 meter hoogte recht naar beneden. Maar let op, je wordt behoorlijk nat!

Magic Bands en Fastpass+

Dit zijn de twee opties die je in Walt Disney World hebt die ik echt mis in Parijs. Eerder schreef ik al over de Magic Bands. Dit zijn armbanden met een chip daarin. Je kunt deze koppelen aan de Disney World app, je hotelkamer en zelfs je creditcard. Zo kan je ermee betalen, je hotelkamer open, restaurantreserveringen oproepen en via de app Fastpassen reserveren. Hoe handig is dat! Je kan 60 dagen voor aankomst per dag 3 Fastpassen reserveren in de app. In het Park hoef je dan niet meer op zoek naar de machines en te hopen dat er nog een Fastpass beschikbaar is.

Skyliner

Technisch gezien hebben ze deze ook nog niet in Walt Disney World maar de Skyliner komt er wel aan! Het is het nieuwste vervoersmiddel tussen de Disney Parken en Hotels. De Disney Skyliner is een gondelsysteem, zoals je dat misschien van de wintersport kent. Er zit helaas geen airco in, dus houdt er rekening mee dat dit op hete dagen niet het meest comfortabele vervoersmiddel is.

Waterparken

Het laatste verschil is dat Walt Disney World twee waterparken heeft: Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. Deze heb je ook wel nodig met temperaturen die oplopen tot 40 graden in de zomer. Dan wil je niks liever dan even afkoelen. In de Disney Waterparken zijn er naast zwembaden ook diverse glijbanen en een lazy river waarin je met een zwemband een rondje kunt dobberen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillen tussen de twee pretparken. Maar die bewaren we voor een volgend artikel. Ben jij weleens in Walt Disney World geweest en wat viel jou het meeste op?

Foto’s: Pixabay en Disney

Naar Disneyland Paris?

Gebruik de prijskalender en bespaar!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven