Toy Story Land geopend in de Hollywood Studios

Na lang wachten werd 30 juni dan eindelijk Toy Story Land in de Hollywood Studios geopend. In navolging van andere Disney parken heeft het pretpark in Orlando nu ook een eigen Toy Story gedeelte.

Toen we vorig jaar in Orlando waren hebben we een klein stukje van de bouw kunnen zien. De baan van de Slinky Dog achtbaan werd toen langzaam opgebouwd. Wat ons toen al opviel was het beperkte aantal attracties die er waren in dit park…

Het was hard nodig

Disney’s Hollywood Studios – vroeger bekend als de MGM Studios – is één van de parken van Walt Disney World. Dit park heeft – zoals de naam al doet vermoeden – een filmthema. Tot de opening van Toy Story Land waren er nog maar 4 attracties in dit park: Tower of Terror, Rock ’n Rollercoaster, Star Tours en Toy Story (midway) Mania.

Naast de attracties waren er een aantal shows, waaronder een Belle en het Beest, Indiana Jones en een Muppets show. Het aanbod was – zoals je wel begrijpt – vrij beperkt. Dit resulteerde in lange wachtrijen bij de attracties die nog wel operationeel wareb. Toen een maand voor de opening van Toy Story Land ook Toy Story Mania de deuren sloot was er nog maar weinig te beleven.

Er wordt volop geïnvesteerd in het park, Toy Story Land is slechts het begin. Star Wars Galaxy Edge wordt in 2019 toegevoegd en ook aan Mickey & Minnie’s Runaway Railway wordt hard gewerkt. Al is er hiervoor nog geen precieze openingsdatum bekend.

Toy Story Land – het thema

In dit gedeelte van het park word je als bezoeker gekrompen tot het formaat van het speelgoed van Andy. Voor wie de films nooit gezien heeft:

Andy is een kleine jongen met magisch speelgoed. Al weet hij dit zelf niet. Zijn speeltjes komen namelijk tot leven op het moment dat hij de kamer verlaat. Het speelgoed gaat samen op avontuur, wat een behoorlijk uitdaging is als je heel klein bent en niemand mag weten dat je “leeft”. De meest bekende speeltjes van Andy zijn Woody, Buzz Lightyear, Jesse en Mr. Potatohead. 

De attracties

Toy Story Land heeft 2 nieuwe attracties gekregen: Slinky Dog Dash en Alien Swirling Saucers. De ingang van Toy Story Mania werd verplaatst naar de achterkant van het gebouw zodat deze attractie nu ook onderdeel uitmaakt van dit land.

Slinky Dog Dash

Deze kindvriendelijke achtbaan is in de vorm van Slinky Dog. Het thema van deze attractie is dat Andy een achtbaan bouwpakket heeft gekregen en deze in de achtertuin heeft opgebouwd. Als karretje heeft hij Slinky Dog op de rails gezet. Je neemt dus plaats op de rug van deze rekbare speelgoed hond.

Leuk aan deze attractie is het moment waarop je voor een tweede keer gelanceerd wordt. Het voelt alsof je mee doet aan een race. Er wordt afgeteld en ineens schiet je naar voren. Maar verwacht geen extreme g-krachten. Het is echt een achtbaan voor kinderen, soepel, rustig en fun.

Alien Swirling Saucers

Als je weleens in Disneyland Paris bent geweest ken je deze attractie. Deze is namelijk gelijk aan Cars Quatre Roues Rallye – eenvoudiger gezegd, de Cars attractie met de auto’s in de Walt Disney Studios.

Deze attractie heeft dan natuurlijk geen Cars maar een Toy Story thema. Om precies te zijn heeft Andy deze speelset met de Aliens gewonnen bij de Pizza Planet. Als bezoeker stap je in de aanhanger die achter de vliegende schotel van de Aliens hangt. Ze nemen je als het ware mee de ruimte in terwijl je van schijf naar schijf vliegt.

Deze attractie zal met name in het donker heel populair worden door de techno muziek en de vele gekleurde lampen.

Toy Story Mania

Geen nieuwe attractie maar wel een hele populaire. Fastpasses die je ruim van tevoren moet reserveren en waarbij een wachtrij van 120 minuten geen uitzondering is. Toy Story Mania is één van de favorieten van dit park. Zo populair dat ze deze eerder al hebben moeten uitbreiden. Dit had een klein effect op de lengte van de wachttijden.

In Toy Story Mania zit je midden in een kermis spelletje. Je neemt plaats in het karretje recht voor het mini kanon dat je bedient door aan een touwtje te trekken. Met je 3D bril op ben je helemaal klaar om deze attractie te beginnen.

Door de attractie heen krijg je verschillende velden waar je bijvoorbeeld pijltjes op ballonnen of ballen op borden moet schieten om punten te verzamelen. Wie de meeste punten haalt wint. Tijdens de rit moedigen bekende figuren uit de Toy Story films je aan om het beste uit jezelf te halen.

Wat is er nog meer te doen?

Behalve de attracties is er een eetkraam – Woody’s Lunch Box – waar je onder andere broodjes, dranken en kleine snacks kunt krijgen. Ook is er een kraampje waar je Toy Story souvenirs kunt kopen.

Ook is er entertainment in de vorm van shows door de groene legerpoppetjes uit de Toy Story Films.

Toy Story Land het nieuwe Pandora?

Gisteren kwam populaire Orlando Vlogger TheTimTracker met een video over of de opening van Toy Story Land impact heeft gehad op de wachttijden van Pandora.

Dit gedeelte in Animal Kingdom kent namelijk de langste wachtrijen van alle Disney attracties, oplopend tot wel 3 uur. Fastpasses zijn ook ruim vantevoren al vergeven waardoor je niks anders kunt doen dan aansluiten.

Hij kwam tot de conclusie dat dit wel zo was, omdat het minder druk voelde in het gedeelte. Waarschijnlijk komt dit doordat het nieuw is en er weer genoeg volk richting de Hollywood Studios gaat. Uiteindelijk verwacht ik dat Pandora weer gewoon de enorme drukte terugkrijgt. Toy Story Land is namelijk een goede toevoeging voor het park, maar met name Flight of Passage is zo uniek dat mensen daar toch wel voor terug blijven komen.

Zoals Tim in de video ook concludeert, als Galaxy’s Edge opent zal het wellicht minder druk worden in Pandora. We zullen het zien. Tot die tijd is het verstandig om je Fastpasses ruim vantevoren in te boeken zodat je zeker een ritje kunt maken in deze populaire attracties.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven