Mijn ervaring met een hotel buiten het Walt Disney World resort

Voor veel mensen is het heel vanzelfsprekend om als ze naar Disneyland Paris gaan een hotel op het resort te boeken. Je zit lekker op loopafstand van de Parken, winkels en restaurants en hebt geen gedoe met parkeren. Daarom begint de zoektocht naar een hotel bij Walt Disney World ook op het resort. Maar al snel wijken mensen uit naar een hotel buiten het Walt Disney Resort, omdat deze vele malen goedkoper zijn. Soms heb je al een hotel + vlucht voor onder de €500, terwijl je op het Disney resort minimaal €1500 kwijt bent. Dan lijkt de keus snel gemaakt…

Mijn eerste én laatste keer dat ik buiten het Walt Disney Resort verbleef

Voordat ik mijn ervaring met jullie deel is het goed om te weten dat dit artikel niet gesponsord wordt. Het is niet mijn doel om jullie op het Walt Disney World resort te laten verblijven of om juist niet voor een goedkopere optie te kiezen. Hieronder mijn ervaring met een verblijf buiten het Walt Disney World resort en waarom het mij zo is tegengevallen.

De eerste keer dat ik naar Walt Disney World ging zat ik nog op de middelbare school (heel lang geleden! :)). Het geld dat ik verdiende met mijn bijbaantje had ik opgespaard en uiteindelijk had ik genoeg om 2 weken naar Walt Disney World te gaan. Een hotel op het resort kon ik niet veroorloven en daarom koos ik voor een simpel hotel op ongeveer 30 minuten van de Parken.

Het hotel was prima, vlakbij een supermarkt en allerlei winkeltjes. Maar ik kwam natuurlijk voor Walt Disney World. En toen begon bij mij toch de teleurstelling. Als je in een hotel buiten het resort slaapt ben je afhankelijk van de pendelbus of een huurauto. Tegenwoordig kan je ook een Uber bestellen – dat werkt heel goed – maar zorg dat je de kosten hiervoor vooraf budgetteert. Omdat ik in die tijd nog geen rijbewijs had moesten we met de pendelbus.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wat een ellende was dat!

De pendelbus rijdt maar een paar keer per dag. Je hebt dus niet de vrijheid om later op te staan of om langer te blijven voor het vuurwerk. Neem je de eerste pendelbus dan ben je vaak veel te vroeg bij de Parken, de volgende bus rijdt dan weer uren later. Hierdoor had ik echt het gevoel parktijd te missen en dat is zonde als je honderden euro’s neerlegt voor een entreeticket.

Gaylord Palms resort net buiten Walt Disney World

De voordelen van een hotel buiten het Disney World Resort

Klagen is natuurlijk makkelijk, maar het was niet alleen maar slecht. Doordat je buiten het Disney Resort verblijft kan je veel makkelijker boodschappen doen. Je bent niet gebonden aan de dure flesjes drinken die je in de Parken koopt. Daarnaast zijn de restaurants een stuk goedkoper. Je bespaart dus niet alleen op je hotel maar ook zeker op de rest van je verblijf.

Een ander voordeel is dat de hotels buiten het Walt Disney Resort vaak een gratis pendelbus naar Universal Orlando en SeaWorld hebben. Vanuit een Walt Disney World hotel ben je gebonden aan een Uber/Lyft of de lokale stadsbus om daar te komen. Het laatste voordeel van een hotel buiten het Walt Disney World Resort is dat je in een hotel slaapt met een veel betere prijskwaliteitsverhouding.

Bijvoorbeeld…

Voor een Disney Value Resort ben je al gauw €1400 kwijt voor 2 weken. Dan slaap je in enorm motel-achtig resort, met weinig faciliteiten of luxe. Voor dat zelfde geld slaap je buiten het Walt Disney Resort in 4-sterrenhotel met alles erop en eraan. Het is maar net wat je zelf het belangrijkste vindt!

Mijn tip voor het kiezen van een hotel

Slapen op het Walt Disney World resort vind ik zelf nog steeds een aanrader. Veel mensen zijn niet te spreken over de Value Resorts en heel eerlijk deel ik hun mening. Je betaalt een hoop geld voor een hele basic kamer. Kies daarom tenminste voor een Moderate Resort als Caribbean Beach of Port Orleans. Dan ben je nog steeds duur uit maar dan slaap je tenminste in een magischere omgeving.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven