Hoe werken de Boarding Groups voor Rise of the Resistance?

Ga je binnenkort naar Walt Disney World? Of ben je benieuwd naar de nieuwste oplossing van Disney voor de enorm lange wachttijden? Lees dan zeker verder hoe de Boarding Groups voor Rise of the Resistance werken.

Wat is Rise of the Resistance en wat zijn Boarding Groups?

Rise of the Resistance is de nieuwste Star Wars attractie in Walt Disney World. Het is een compleet nieuwe attractie die nog nooit eerder zo gebouwd is. Wat je moet weten is dat het een Star Wars attractie is. Maar totaal anders dan Star Tours.

In Rise of the Resistance ga je aan boord van een ruimteschip. Maar al snel gaat het mis en wordt het schip naar binnengetrokken in een ruimteschip van de First Order. Hier gaan de deuren open en wordt je door Stormtroopers en officieren naar binnen begeleid en in een cel gezet. Hierna wordt je bevrijdt door collega’s van de “Resistance” en moet je ontsnappen. Het zijn eigenlijk 3 attracties in 1!

Doordat deze attractie heel anders is, is deze immens populair. Om geen wachtrijen van 3 uur – zoals bij Flight of Passage en Slinky Dog Dash – te krijgen heeft Disney een oplossing bedacht: Boarding Groups.

De Boarding Groups

Je kunt alleen in deze attractie als je in een Boarding Group zit. Deze moet je reserveren via de app. Verderop vertel ik je hoe je dat moet doen.

Gedurende de dag worden de Boarding Groups opgeroepen om in de attractie te gaan. Wordt je opgeroepen dan sta je nog 30-40 min in de rij voordat je echt in de attractie gaat. Er is dus geen traditionele wachtrij waar je kunt aansluiten. Dat is goed om te weten, want geen Boarding Group betekent dus ook niet in Ride of the Resistance.

Dat is best zuur he? Als je dus geen plekje weet te bemachtigen kan je niet in deze attractie.

Hoe werkt het?

Wil je Ride of the Resistance echt niet missen? Let dan goed op!

Een plekje in een Boarding Group kan je alleen reserveren als je fysiek in het Hollywood Studios Park bent. Je moet dus echt door de ingang zijn gegaan. Wanneer je in het park bent open dan de My Disney Experience app. Dat is dezelfde app als waar je de wachttijden kunt zien en normale Fastpassen kunt reserveren.

In de app druk je op de button om je Boarding Group te reserveren. Vervolgens reserveer je deze en krijg je een Boarding Group toegewezen.

Je kunt voor een groep reserveren, maar zij moeten allemaal fysiek aanwezig zijn in het Hollywood Studios Park op het moment van reserveren. Niet in het park, geen Boarding Group!

Dus het is heel makkelijk om een Boarding Pass voor Ride of the Resistance te krijgen?

Nee, het is een drama! Het Hollywood Studios Park opent de meeste dagen om 07.00 ‘s ochtends. Binnen 10 tot 15 minuten zijn ALLE Boarding Groups vol. Dus wil je in Ride of the Resistance? Dan moet je om 7 uur met je hele groep in het park aanwezig zijn. Vervolgens moet je duimen dat de app niet crasht en je internetverbinding het blijft doen. Zodra het park officieel opent moet je al in de app zitten en blijven verversen totdat je een Boarding Group hebt weten te bemachtigen.

Hierna kan je vaak weer terug naar bed. Je reserveert namelijk een Group ergens op de dag. Dat kan ook pas om 19.00 ‘s avonds zijn.

Wanneer het tijd is om in te stappen krijg je een notificatie. Hierna heb je 2 uur om je naar de attractie te begeven. Daarna is je Boarding Group verlopen.

Je krijgt ook geen tijdsindicatie – alleen het nummer van je Boarding Group. Kijk eerst goed hoe snel het laden van de groepen gaat voordat je het Park verlaat. Dan krijg je een idee wanneer je aan de beurt zal zijn.

Nog wat tips en goed om te weten!

  • Om zeker te zijn van een Boarding Group moet je vóór de opening van het Hollywood Studios Park al in het park staan. Dat klinkt gek maar ze laten je altijd eerder het “Main Street” gedeelte in. Net als Disneyland Parijs.
  • Het Disney transport is niet betrouwbaar genoeg voor deze missie. Neem een Uber vanaf je Hotel of ga met een huurauto. Slaap je in een Epcot Resort dan kan je lopend naar het Studios Park.
  • Zorg dat je hele groep in het park is. Niemand kan uitslapen als je in Rise of the Resistance wilt.
  • Heb je een latere Boarding Group dan kan je rustig naar andere pretparken of terug je bed in. Maar zorg wel dat je de notificaties aan hebt staan en check de status gedurende de dag.
  • Er komen soms back-up Boarding Groups beschikbaar tijdens de dag. De kans dat je deze kunt bemachtigen is klein maar altijd het proberen waard.
  • Je mag maar 1 keer per dag in deze attractie. Als je een Boarding Pass hebt weten te bemachtigen mag je trots zijn op jezelf en kan je gaan genieten van deze bijzondere rit.

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...

Eten, drinken en merchandise tijdens het Frozen en Legends of the Force seizoen

Gisteren publiceerde Disneyland Paris twee "guides" voor het nieuwe Frozen en Star Wars (Legends of the Force)...