Walt Disney World krijgt er 29 september een nieuw vervoersmiddel bij!

Ze waren er al een tijdje mee bezig maar vanaf 29 september 2019 heeft Walt Disney World naast de bussen, boten en monorail een nieuw vervoersmiddel voor hun gasten: gondels! Je kent ze misschien wel van de wintersport. De bakjes die meters boven de grond aan een kabel hangen. Alleen nu natuurlijk met een Disney tintje. Op de buitenkant vrolijke kleuren en favoriete figuren als Donald en Katrien, C3PO en R2D2, de spoken van Haunted Mansion en nog veel meer.

De route van de Disney World Skyliner

Het gondel systeem – Skyliner genoemd – verbindt een aantal Disney Resorts met Epcot en Hollywood Studios. De route loopt van Art of Animation en Pop Century via Hollywood Studios naar Epcot. Overstappen kan in het Caribbean Beach Resort.

Er is geen rechtstreekse verbinding tussen Epcot en Hollywood Studios per gondel. Als je wilt reizen tussen deze twee Parken zijn er een aantal andere mogelijkheden.

Reistijden

  • Art of Animation/Pop Century naar Hollywood Studios: 10-12 minuten
  • Art of Animation/Pop Century naar Epcot: 20 minuten
  • Caribbean Beach naar Hollywood Studios: 5-6 minuten
  • Caribbean Beach naar Epcot: 15 minuten
  • Riviera Resort naar Hollywood Studios: 10 minuten
  • Riviera Resort naar Epcot: 10 minuten

In Epcot kom je uit bij International Gateway. Dat is de achteringang van het Park in World Showcase. Vanuit hier is het zeker 15-20 minuten lopen naar het begin van Ecpot waar de attracties Test Track, Mission: Space, Spaceship Earth, Soarin en Living with the Land zijn. Heb je een Fastpass reserveer dan genoeg tijd om bij de attractie te komen.

Vanuit Epcot kan je ook de Monorail nemen naar Magic Kingdom. Kom je met de gondel dan zal je naar de hele andere kant van het Park moeten voor het station. Om naar Magic Kingdom te gaan kan je beter vanaf je hotel de bus nemen. Dit is een stuk sneller.

Voor wie zijn de gondels?

Iedereen op het Walt Disney Resort mag gebruik maken van het Skyliner systeem. Je hoeft zelfs geen geldig entreeticket te hebben of te slapen in de resorts. Je kunt het dus prima gebruiken om op een dag dat je geen entreekaartje hebt toch wat leuks te doen. Toen ik als 17-jarige voor het eerst naar Walt Disney World ging had ik helaas niet genoeg geld voor een ticket voor de complete duur van mijn verblijf. Op dat soort dagen ging ik toch naar Disney World en ging ik mee met de Resort bussen om een kijkje te nemen in de Hotels. Dat is best een leuke bezigheid en het kost niks.

Voor- en nadelen van de Skyliner

Het voordeel van de Skyliner gondels is dat ze de druk wegnemen bij de bussen. Wij hebben ook weleens geslapen in Pop Century en dit resort is enorm. Bij de bussen staan er ’s ochtends enorme rijen om iedereen naar de Parken te vervoeren. Nu zullen de gondels hopelijk een stuk van deze drukte wegnemen.

Daarnaast is het natuurlijk een systeem dat blijft draaien. Het is niet zoals de bussen die elke 20 minuten rijden. Hierdoor zal je sneller aan de beurt zijn en richting de Parken kunnen. Tenslotte is het een groenere oplossing dan de stinkende bussen. Disney World heeft een eigen park vol met zonnepanelen. Nou weet ik niet of ze deze ook zullen gebruiken voor de gondels maar ik verwacht wel dat zij erover hebben nagedacht.

Dan nu de nadelen van het Skyliner systeem. Voor de eerste kijk ik de wintersporters aan van achter mijn computer. Want als het buiten vriest is het in de kleine bakjes nog steeds behoorlijk warm. Zeker als je met een grote groep erin zit. Bedenk je nu eens hoe warm het zal zijn in de zon met Florida temperaturen rond de 40 graden…Iedereen zweet en zit tegen elkaar gepropt in een kleine ruimte. De gondels hebben geen airco dus het zal er waarschijnlijk behoorlijk heet worden.

Daarnaast is het een vrij omslachtige route. Je bent best even onderweg om van Pop Century naar Epcot te komen. Eigenlijk net zo langs als met een bus (met airco). Tenslotte is er een ander nadeel voor de Epcot hotelgasten. Naast de International Gateway waar nu de gasten van deze hotels binnenkomen, is er een Skyliner station. De achteringang van Epcot was echt een verborgen parel waar je zonder lang te wachten naar binnen kon.Vanaf 29 september is het gedaan met de rust en krijg je een grotere toestroom van gasten. Dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Foto: wdwnews

3 gedachten over “Walt Disney World krijgt er 29 september een nieuw vervoersmiddel bij!”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven