Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Home Disneyland Paris Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Disneyland Paris bestaat uit twee parken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Het Disneyland Park is het sprookjespark waar je veel Disney figuren kunt ontmoeten en waar je de bekende attracties Pirates of the Caribbean, It’s a Small World en Star Tours vindt.

Het Walt Disney Studios Park is het tweede park van Disneyland Paris. Dit park heeft een filmthema. Hier vind je populaire attracties als Crush’s Coaster en de Ratatouille: The Ride. In het verleden werd dit park gezien als een b-park, er was niet veel te doen of te zien. Gelukkig heeft Disneyland Paris naar deze terugkoppeling geluisterd en zijn ze begonnen met het toevoegen van steeds meer attracties aan het park.

Tot die tijd is er natuurlijk ook genoeg te doen in het Walt Disney Studios Park.

Het Walt Disney Studios Park

Het Walt Disney Studios Park is onderdeel van het Disneyland Paris Resort. Dat betekent dat je kunt lopen van je Disney-hotel naar de twee Disney-pretparken en Disney Village. Als je in een ander hotel slaapt of in Villages Nature Paris of de Davy Crockett Ranch kun je met de auto parkeren op het grote parkeerterrein naast het station.

Vanuit Partner Hotels en Disney Hotels rijdt er een gratis pendelbus die stopt op ongeveer 5 minuten lopen van het Walt Disney Studios Park. Wil je vanaf het Disneyland Park naar het andere park lopen? Dat is eenvoudig en staat duidelijk aangegeven. Je kunt het niet missen.

Frontlot

Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Als je het Walt Disney Studios Park binnenkomt sta je in Frontlot. Net als Main Street U.S.A. in het Disneyland Park zijn hier geen echte attracties. Je vindt hier winkels en een grote eetgelegenheid waar je onder andere hamburgers, friet en koffie kunt halen.

Handig om te weten is dat hier ook Guest Services te vinden is. Hier kun je een tafel in een restaurant reserveren, specifieke vragen stellen over je verblijf, verloren voorwerpen terugvinden en een kaart halen voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Production Courtyard

Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Vanuit Front Lot kun je twee kanten op. Als je naar links gaat kom je in Production Courtyard. Dit is een klein gedeelte in het park met momenteel maar één attractie: The Twilight Zone: Tower of Terror. In de theaters en op het plein worden shows gegeven. Deze zijn afhankelijk van het seizoen, momenteel zijn dat een Star Wars en Frozen show.

Backlot

Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Achterin het park is er een gedeelte dat heet Backlot. Hier vind je 2 attracties, 1 show en 2 restaurants. Eén van de attracties in dit gedeelte zal tijdens de grote verbouwing die start vanaf 2021 een nieuw thema krijgen: de Rock ‘n Rollercoaster verandert in een Iron Man attractie.

In Backlot vind je ook één van de meest populaire shows van Disneyland Paris: Moteurs: Action! Dit is een stuntshow met auto’s en motoren die laten zien hoe achtervolgingsscènes in films worden opgenomen.

Toon Studio

Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Het laatste gedeelte van het Walt Disney Studios Park is het grootste met de meeste Disney-attracties: Toon Studio. Als je uit Frontlot komt en naar rechts gaat loop je richting de attracties van Toon Studio. Hier vind je onder andere de populaire Crush’s Coaster, maar ook het Toy Story-gedeelte en Ratatouille: The Ride.

Als Disneyfan moet je zeker een bezoekje brengen aan dit gedeelte. Zelf vind ik de Toy Story Parachute Drop leuk. Als de parachutes bovenaan zijn heb je een mooi uitzicht over het park. Daarna zweef je rustig naar beneden, wat een leuk gevoel geeft.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

Attracties in het Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Hierboven heb ik eigenlijk al een hoop van de attracties in het Walt Disney Studios Park genoemd. In totaal zijn er slechts 14. Is er dan wel genoeg te doen hoor ik je denken? Ja, het is een park waar je je een dag kunt vermaken als je naast de attracties ook de diverse shows bekijkt.

Voor jonge bezoekers zijn er 4 attracties: Ratatouille: The Ride, Cars Quatre Roues Rallye, De Vliegende Tapijten van Aladdin en Slinky Dog ZigZag Spin. Doordat veel ouders kiezen voor het Disneyland Park zijn de wachtrijen – behalve voor Ratatouille – vaak kort.

Ben je meer van de Thrillrides? Dan mag je zeker de Tower of Terror niet missen. Heb je weleens in een lift gestaan en je afgevraagd wat er gebeurt als deze naar beneden stort? In deze attractie kun je dit ervaren met zoals je van Disney kunt verwachten een goed uitgedacht thema.

Een andere populaire attractie in het Walt Disney Studis Park is Crush’s Coaster. Dit is een achtbaan met Finding Nemo thema. Omdat veel mensen dol zijn op deze attractie kunnen de wachttijden snel oplopen naar 45-60 minuten. Probeer zo vroeg mogelijk op de dag in deze attractie te gaan om lang wachten te voorkomen.

Restaurants in het Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

In het Walt Disney Studios Park zijn er 5 restaurants. Twee daarvan hebben tafelbediening en 1 is een lopend buffet. Bij Restaurant de Stars – het buffetrestaurant – kan je de Standaard Maaltijdvoucher inleveren die je krijgt als je Halfpension hebt bijgeboekt of als je gebruik hebt gemaakt van de gratis eten en drinken aanbieding.

Wil je met kinderen uit eten? Dan moet je zeker naar het restaurant van Chef Remy uit Ratatouille gaan. Deze bevindt zich direct naast de gelijknamige attractie. Op het menu staan diverse vlees, vis en vegetarische gerechten. Ook kan je bij dit restaurant je Plus of Premium maaltijdvouchers inleveren in ruil voor een 3-gangenmenu

Naast de bovenstaande restaurants zijn er ook 2 Counterservice restaurants waarbij je onder andere hamburgers, friet, tosti’s en verse broodjes kunt halen.

Winkels

Net als in het Disneyland Park zijn er in het Walt Disney Studios Park ook genoeg mogelijkheden om souvenirs te verzamelen. De twee grootste winkels met het grootste aanbod bevinden zich voorin het park – in Frontlot.

Hier heb je ontzettend veel keus is allerlei Disneyspulletjes, van speelgoed tot knuffels en Pins. In de Disney Animation Gallery kunnen de echte verzamelaars terecht. Hier vindt je diverse beeldjes, schilderijen en andere kunstwerken die met Disney te maken hebben. Tenslotte vind ik zelf de Tower of Terror winkel erg leuk, maar dat is, omdat het één van mijn favoriete attracties is.

Kiezen tussen het Walt Disney Studios Park en het Disneyland Park

Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Veel lezers vragen me welk park ze moeten kiezen als ze maar één dag gaan. Het antwoord daarop is moeilijk om te geven. Zelf zou ik dan voor het Disneyland Park gaan, omdat hier aanzienlijk meer te doen is en, omdat dit het originele Disneysprookjespark is.

Wat het antwoord zo moeilijk maakt, is dat er ook leuke attracties in het Walt Disney Studios Park zijn die je eigenlijk niet moet missen. Denk aan Ratatouille: The Ride, de Toy Story-attracties en Crush’s Coaster.

Veel van de attracties in het Walt Disney Studios Park zijn geschikt voor oudere kinderen en voor volwassenen. Ga je met kleine kinderen maar een dag naar Disneyland Paris? Ga dan naar het Disneyland Park. Ga je met volwassenen of grotere kinderen? Dan zou ik kiezen voor een kaartje voor 2 parken. Dan kan je zowel naar het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park en hoef je geen attracties te missen.

Terug naar het Disneyland Paris overzicht