De leukste attracties in Walibi Holland

Als je denkt aan de attracties in Walibi Holland dan denk je natuurlijk direct aan achtbanen. Want dat is toch wel waar dit pretpark om bekend staat.

Maar is er nog meer te doen?

In dit artikel zal ik de beste én slechtste attracties voor je op een rij zetten. Aan de hand daarvan kan je beslissen of Walibi Holland een bezoekje waard is. Laten we beginnen met de beste attracties!

Beste attracties in Walibi Holland

De beste attracties zijn – hoe kan het ook anders – een aantal van hun achtbanen. Op de eerste plaats staat Untamed, de nieuwste achtbaan in het park. Deze is gebouwd op de plaats van de Robin Hood – een houten achtbaan die nodig aan vervanging toe was. Untamed is een hybride achtbaan, wat betekent dat het een combinatie is tussen hout en staal. Hierdoor heb je het onrustige van een houten achtbaan, met de loopings en andere capriolen van een stalen achtbaan. Een aanrader dus.

Nog zo’n aanrader vind ik zelf de Goliath. Hoewel deze achtbaan alweer tientallen jaren oud is blijft deze populair. Niet zo gek ook eigenlijk, want je gaat op hoge snelheid over allerlei heuvels en door bochten. En de eerste drop is net zo hoog als een flatgebouw. Als je daar geen adrenalineboost van krijgt!

Een andere achtbaan die je echt niet mag overslaan is Lost Gravity. Deze geeft je namelijk het gevoel van gewichtloosheid. Zelf vind ik dat altijd het allerengst als ik het gevoel heb uit het karretje te zweven. Op zo’n moment verlies je echt de controle – althans dat denkt je lichaam – en dat zorgt toch voor een bepaalde reactie in je lijf.

Zijn er nog andere attracies, behalve de achtbanen, die de moeite waard zijn? Space Shot vind ik zelf wel geinig. Al sta je daar soms best lang te wachten. Ook Merlin’s Castle is wel ok. Een goede afwisseling van de thrillrides. En El Rio Grande is ook leuk als je niet te nat wordt.

Slechte attracties

Weet je wat het probleem is met Walibi? De thrillrides zijn super, op de achtbanen heb ik niks aan te merken, maar als je daar niet zo van bent heb je eigenlijk weinig te doen. De andere attracties in het park zijn vooral voor kinderen. Denk aan een draaimolen, stoomtrein en wat kermisachtige-attracties. Maar er zijn bijvoorbeeld geen darkrides of echte familie-attracties. Dat vind ik persoonlijk best jammer en dat voelt als een gemiste kans.

Daarnaast besteden ze vrij weinig aandacht aan de thematisering van gebieden en attracties, zoals de Efteling dat bijvoorbeeld wel doet. Sommige achtbanen hebben een soundtrack en je hoort hier en daar wat omgevingdmuziek. Maar daar houdt het toch wel op. Je komt echt voor de thrills en als je daar niet zo van bent is dit niet het pretpark voor jou ben ik bang.

Voor wie?

Walibi Holland mikt met de attracties en de reclames echt op de tiener/jong volwassenen-doelgroep. Van de term “Hardgaan” worden mensen van mijn leeftijd niet warm meer. Sterker nog, ik krijg dan toch de neiging om met mijn ogen te rollen.

Hun doelgroep zijn de groepen jongeren die in zo eng mogelijke attracties willen. Die willen kunnen opscheppen over hoe vaak ze over de kop zijn geweest en achter elkaar in de Untamed durfden.

Ook gezinnen met kinderen in die doelgroep kunnen zich hier prima vermaken. Voor jonge kinderen zijn er de rustige attracties terwijl de oudere kinderen van achtbaan naar achtbaan rennen.

Heb je kleintjes onder de 10? Dan zou ik naar de Efteling, Phantasialand of Plopsaland gaan. Daar zullen ze zich meer vermaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven