Home Blog Waar ligt het Monkeybos?

Waar ligt het Monkeybos?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Monkeybos is een speelterrein in het natuurgebied Meijendel, in Wassenaar vlakbij Den Haag. Het is een aangelegde speeltuin maar met alleen natuurlijke speeltoestellen. Kinderen kunnen hier namelijk naar hartenlust klimmen in de bomen. Op een veilige manier ravotten in de buitenlucht en de natuur.

Hangen aan een boomstam, een boomhut bouwen, het kan hier allemaal. Ook is er een kabelbaan en zijn er diverse hindernissen gemaakt van grote waterleidingbuizen. Hierdoor is het echt een speeltuin geworden en niet enkel een speelbos.

Doordat het Monkeybos onderdeel is van een groter natuurgebied kan je na al dat geklim en geklauter een stukje wandelen of fietsen. Richting zee bijvoorbeeld of door het duingebied om wilde dieren te spotten. Maar de meeste kinderen zullen blij worden van de pannenkoekenboerderij. Een lekkere zoete – of hartige – traktatie die je wel verdient hebt na al die activiteit.

Tijdens de zomermaanden is er een waterspeelplaats waarin kinderen kunnen afkoelen en lekker spelen. Deze bevindt zich vlakbij de parkeerplaats, de pannenkoekenboerderij en het Monkeybos.