Waar ligt Disneyland Paris?

Als je die vraag zo leest lijkt het antwoord best logisch….in Parijs natuurlijk. Maar wat als ik je vertel dat dat niet zo is? Best gek he. Waar ligt Disneyland Paris dan wel? De Parken en Hotels liggen verdeeld over 2 gemeentes:

  • Chessy
  • Coupvray

De Parken en Disney Village liggen in Chessy. Dit is het plaatsje linksboven Disneyland Paris. De hotels Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Hotel Santa Fe en Hotel Cheyenne liggen in het plaatsje Coupvray.

Dan zijn er ook nog de plaatsen Serris en Magny-le-Hongre waar de Partner Hotels zich bevinden.

Als je in de Disney Parken of Hotels loopt merk je niks van de verschillende gemeentes waar ze onder vallen. Alles bevindt zich namelijk op één groot Resort.

Ok, maar waar ligt Disneyland Paris dan precies?

Het Disneyland Paris Resort ligt op ongeveer 30 minuten van Parijs. Vanuit Nederland doe je er met de auto zo’n 5 uur over om er te komen. Afhankelijk van waar je woont natuurlijk.

Disneyland Paris ligt vrij afgelegen. Echt op een open veld tussen de hierboven genoemde gemeentes in. Je zou dan denken dat het niet zo goed bereikbaar is, maar dat is gelukkig niet het geval.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om in Disneyland Paris te komen is met de auto of trein. Met de auto stap je voor de deur van je huis in en stap je voor de deur van het Hotel weer uit. Met de trein moet je eerst naar Amsterdam, Schiphol of Rotterdam om op de directe verbinding naar Disneyland Paris te stappen. Het station van Disneyland Paris ligt heel praktisch midden tussen de Parken en Hotels.

Met de bus is de makkelijkste manier om een verzorgde busreis vanuit Nederland te boeken. Houd er wel rekening mee dat dit de meest trage manier is om in Disneyland Paris te komen. De laatste keer dat ik met de bus ging waren wij 10 uur onderweg. Dat is even lang reizen als naar Walt Disney World

Je kunt ook de Flixbus nemen. Deze stopt in de stad Parijs. Vanuit hier moet je dan nog met de trein.

Ga je met het vliegtuig dan landt je op de luchthavens Charles de Gaulle of Orly. Beiden hebben een goede treinverbinding met Disneyland Paris en je kunt – tegen betaling – gebruik maken van de pendelbus.

Wat is er in de omgeving van Disneyland Paris te doen?

Buiten Disneyland Paris is er eigenlijk niet zoveel. Enkel het winkelcentrum Val D’Europe en de outlet La Vallee Village. In het winkelcentrum vind je bekende winkels als de Primark en Apple Store. Daarnaast zit er ook een grote supermarkt waar je bijvoorbeeld ook drinken voor in de Parken kunt halen.

Vanuit Disneyland Paris kan je hier naartoe lopen of je neemt een pendelbus vanaf het busstation tegenover Vapiano. Deze pendelbus gaat naar de Val D’Europe Hotels maar die liggen allemaal vrijwel naast het winkelcentrum.

Wil je liever lopen? Ga dan ook naar Vapiano maar loop dan rechtdoor de weg af totdat je bij een grote rotonde komt. Hier ga je rechtsaf en daarna de eerste straat links bij het politiebureau. Vanuit hier is het alsmaar rechtdoor totdat je het winkelcentrum binnenloopt. Al met al doe je er dan zo’n 15-20 minuten over.

Gerelateerde artikelen
Bianca: Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*