Menu
Disneyland Paris

Voordelen van Extra Magic Time

Wanneer je slaapt in een Disney Hotel of een Magic Plus of Infinity Jaarpas hebt dan mag je gebruik maken van Extra Magic Time. Een handige dienst waar je zeker op drukke dagen veel profijt van kunt hebben. Tijdens Extra Magic Time gaan de twee Disney Parken een uur eerder open. Je kunt dan alvast een aantal attracties proberen zonder de enorme drukte. Alleen Disney Hotelgasten en de twee type Jaarpashouders worden dan toegelaten. De andere bezoekers moeten wachten tot de reguliere openingstijden van de Parken. Dit is één van de voordelen van Extra Magic Time!

Bezoek attracties met minimale wachttijd

De keren dat ik naar Extra Magic Time ben geweest was het nooit heel erg druk. Veel mensen vinden het toch een beetje te vroeg om voor half 9 aan de poort van de Parken te staan. Loop je rond die tijd in de ontbijtzalen van de hotels dan zul je zien dat de meesten dan nog lekker zitten te eten.

Maar zelfs als alle hotelgasten gebruik zouden maken van Extra Magic Time dan nog is het stukken rustiger dan tijdens de reguliere openingstijden. Als je goed doorloopt en zorgt dat je er om half 9 stipt bent dan is het mogelijk om vrijwel alle attracties van Fantasyland te doen tijdens Extra Magic Time. Veel bezoekers slaan de attracties meestal over maar gaan direct naar het Prinsessen Paviljoen. Hier staat tijdens de normale openingstijden vaak rijen van meer dan een uur. Tijdens Extra Magic Time is dat 20-30 minuten.

Je kunt ook wisselen tussen de themalanden van het Disneyland Park. Als je stevig doorloopt kan je Big Thunder Mountain, Space Mountain en zelfs Peter Pan’s Flight doen. En wie weet hou je nog tijd over voor Buzz Lightyear’s Laser Blast.

Wachtrij Crush’s Coaster

Tijdens Extra Magic Time in de Walt Disney Studios gaat vrijwel iedereen naar Crush’s Coaster. Als je er vroeg bij bent – en voor de massa uit loopt – sta je binnen 20 minuten weer buiten. Hierna zou ik zeker naar de Toy Soldier’s Parachute Drop gaan. Voor deze attractie is er geen Fastpass beschikbaar en door de lage capaciteit is het er vaak enorm druk.

Je bent als eerste in het Park

Zelfs als je favoriete attractie nog gesloten is tijdens Extra Magic Time dan nog heb je een voordeel t.o.v. de andere bezoekers. Je kunt er al in de buurt gaan staan zodat je bij opening direct naar binnen kunt. Andere bezoekers moeten dan vanaf Main Street U.S.A. nog naar de attractie toelopen. Maar jij bent de drukte voor en daardoor snel aan de beurt.

Daarnaast heeft dit nog een voordeel. Je zult zien dat het tot 11 uur ‘s ochtends relatief rustig is in de Parken. Zelfs op drukke dagen. Voor die tijd kan je in attracties zonder lang te wachten. Heb je gebruik gemaakt van Extra Magic Time dan kan je daarna de andere attracties proberen en sta je nauwelijks in de rij.

Tegen de tijd dat het druk wordt kan je lekker uitgebreid lunchen of terug naar het Hotel voor een verfrissende duik in het zwembad. Wetende dat andere mensen op dat moment staan te mopperen in de wachtrij, geeft dat best een lekker gevoel.

Zelf ben ik fan van Extra Magic Time, maar meestal alleen op de eerste dag van mijn verblijf. Als je het net zoals ik te laat maakt op de eerste dag heb je daarna geen energie meer om vroeg op te staan en laat je Extra Magic Time aan je voorbij gaan. Wat vindt jij van Extra Magic Time en maak je er gebruik van? Deel jouw mening hieronder bij de reacties of op Facebook.

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

    Leave a Reply