Menu
Disneyland Paris

Voor het eerst naar Disneyland Paris: de 4 meest gestelde vragen

Als je voor het eerst naar Disneyland Paris gaat heb je natuurlijk veel vragen. Het komt dan ook niet zo vaak voor dat je ruim 4 uur gaat reizen voor een bezoekje aan een pretpark. Misschien combineer je Disneyland Paris met een bezoekje aan de stad Parijs. Of gebruik je het als tussenstop en reis je daarna verder naar het Zuiden van Frankrijk of Spanje.

Om je reis zo goed mogelijk voor te bereiden is het verstandig om vooraf onderzoek te doen. Je hoeft natuurlijk geen Disneyland expert te worden. Maar als je de reis goed voorbereidt kan je het meeste halen uit je bezoek.

Als je – net zoals wij – regelmatig naar Disneyland Paris en Walt Disney World in Orlando gaat krijg je veel vragen. Zeker als het gaat om het plannen en boeken van een bezoek. In dit artikel hebben we de 4 vragen verzameld die we het vaakst krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan gerust hieronder in de comments of stuur ons een berichtje via de website.

1. Wanneer moeten we gaan? Hoe druk is het dan?

Foto: Disneyland Paris

Één van de vragen die we vaak krijgen is: wanneer kunnen we het beste gaan? Zeker als je voor het eerst naar Disneyland Paris gaat is het moeilijk in te schatten wat de beste periode is.

Wat voor jou de beste tijd is om te te gaan is van een aantal factoren afhankelijk:

 • Ben je gebonden aan de schoolvakanties?
 • Wil je tijdens een speciaal seizoen zoals kerst of halloween?
 • Vind je het erg om in een pretpark te lopen als het vriest?
 • Hoe lang wil je maximaal in de rij staan?

Schoolvakanties

Allereerst de schoolvakanties. Als je daaraan gebonden bent heb je een aantal mogelijkheden wanneer je kunt gaan. Tijdens voorjaars-, mei- en eerste week van de herfstvakantie is het rustig in de parken. De laatste weken van oktober en december is het ontzettend druk. In de zomervakantie is het alleen tijdens de eerste 2 weken van augustus druk. Daarvoor en erna valt het meestal mee. De parken zijn dan natuurlijk niet leeg maar de wachttijden zijn nog te doen.

Speciaal seizoen

De tweede vraag die je jezelf moet stellen is: wil ik tijdens een speciaal seizoen? Het antwoord van veel mensen hierop is Ja! Kerst is namelijk ontzettend populair in Disneyland Paris.

Als je voor het eerst naar Disneyland Paris gaat is het kerstseizoen bijzonder om meegemaakt te hebben. De parken en hotels zijn dan feestelijk versierd. Overal klinkt kerstmuziek en ook de Disney figuren hebben een speciale outfit aangetrokken. In de winkels vind je heel veel leuke kerstspullen. Kerst in Disneyland Paris wordt altijd tussen begin november en begin januari gevierd. Zelfs als je in november gaat raak je helemaal in de kerststemming.

Ga je op momenten dat er geen speciale vieringen zijn? Dan is dat zeker geen straf. Het blijft natuurlijk een Disney resort. Ze zullen er alles aan doen om te zorgen dat jij een magisch verblijft hebt. De klantenservice en de beleving is een stuk groter dan in andere Europese parken.

Het weer

Je kunt het weer in Disneyland Paris vergelijken met dat in Nederland. (normaal gesproken) Koude winters en zonnige, warme zomers. Daar tussen is het weer vaak wisselvallig met regelmatig een bui.

Vind je het belangrijk dat het – voornamelijk – droog is als je gaat? Dag zijn de maanden mei t/m september de beste tijd om te gaan. Maakt het weer je niet zoveel uit en wil je graag tijdens kerst of halloween? Ga dan in de laatste maanden van het jaar.

Drukte

Hoewel de meeste mensen het niet erg vinden om even in de rij te staan, willen de meeste mensen toch weten hoe druk het is als ze gaan. Disneyland Paris kent grofweg 5 drukteniveaus.

 • Heel rustig: op zondag t/m donderdag in november, december, januari, februari en maart
 • Rustig: doordeweekse dagen in september en de eerste helft van oktober, vrijdagen van november t/m maart en voorjaarsvakantie
 • Normaal: de meeste zaterdagen van november t/m maart, juni en vrijdagen in september en oktober
 • Druk: begin mei, juli, eind augustus, laatste weken van de herfst- en kerstvakantie
 • Erg druk: laatste week van het jaar en de eerste 2 weken van augustus, zaterdagen in juni, september en oktober

2. Hoe kunnen we het beste naar Disneyland Paris?

De meeste mensen die voor het eerst naar Disneyland Paris gaan kiezen ervoor om met de auto, trein of bus te gaan. Je kunt ook met het vliegtuig maar daar kiezen maar weinig Nederlanders voor.

Auto

Met de auto is het ongeveer 4 tot 5 uur rijden. Dit is afhankelijk van waar je in Nederland woont. De route is heel goed te doen. Het grootste deel van de tijd rijd je over de snelweg. Het is ook één rechte weg zonder veel gekke afslagen. Disneyland Paris ligt ook vlak naast de snelweg. Daarnaast staat het goed aangegeven zodat je precies weet welke kant je op moet. Let er op dat je onderweg tol moet betalen en dat er in Frankrijk afwijkende regels zijn m.b.t. wat je verplicht in de auto moet hebben. Controleer dit altijd vooraf op de website van de ANWB.

Trein

De trein is ook een populair vervoermiddel. Met de Thalys kan je heel eenvoudig naar Disneyland Paris reizen. Tot 2019 moet je overstappen op een andere (hogesnelheids)trein in Brussel Zuid of de trein nemen tot Parijs. Daar kan je overstappen op de metro die je in ongeveer 30 minuten naar de parken brengt. Disneyland Paris heeft een eigen treinstation. Deze ligt tussen het Disneyland Park en Disney Village. Als je met de trein gaat kan je gebruik maken van de Disney Express bagageservice. Deze balie vindt je in het Disneyland Paris treinstation. Hier kan je inchecken bij je hotel en je bagage achterlaten. Deze wordt dan naar je hotel gebracht. Ook krijg je hier parktickets zodat je gelijk naar de parken kunt gaan.

Bus

Tenslotte is ook de bus een populair vervoersmiddel. Dit is ook echt een low-budget methode. Je hebt al een buskaartje voor nog geen €20 per persoon. Hier staat helaas wel tegenover dat je vaak lang onderweg bent. De bus rijdt nooit in één keer en stopt onderweg regelmatig om andere mensen op te halen. Toen wij met de bus gingen via een bekende Nederlandse reisorganisatie, hebben we er uiteindelijk bijna 10 uur over gedaan van huis tot aan Disneyland Paris. De bus bleef maar stoppen, we werden er kriegel van.

Onze voorkeur gaat dan ook uit naar de auto. Je kunt zelf bepalen hoe laat je weggaat en kunt de auto ook gebruiken om de omgeving te verkennen. Parkeren is gratis bij het hotel en de parken, dus er is altijd een plekje voor je auto.

3. Waar kunnen we het beste/goedkoopste slapen?

Als je voor het eerst naar Disneyland Paris gaat is het boeken van een arrangement de meest veilige en goedkoopste keus. Je boekt dan je hotel en entreekaartjes samen waardoor je korting krijgt. Ook zijn er vaak kortingsacties voor arrangementen waarbij je korting krijgt op je verblijf + entree, met daarnaast gratis ontbijt&lunch/diner.

Er is niet 1 hotel de beste. Dit is namelijk afhankelijk van je budget en wat je graag zou willen. Er zijn diverse accommodaties rond Disneyland Paris. Allereerst de Disney Hotels die op loopafstand liggen van de parken. De goedkoopste zijn Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe. Wil je iets meer comfort en minder ver lopen? Dan is Sequoia Lodge zeker een aanrader. Dit is onze favoriet.

Naast de Disney Hotels zijn er diverse hotels, appartementen, bungalows, campings en huisjes in de buurt. Wil je liever niet in een Disney Hotel slapen? Kies dan voor de bungalowparken Davy Crockett Ranch, Villages Nature Paris of voor de Partner Hotels. Bij al deze accommodaties heb je geen gedoe met parkeren. Als je slaapt in de bungalowparken mag je gratis parkeren bij Disneyland Paris. Slaap je in een Partner Hotel dan rijdt er regelmatig een gratis pendelbus.

4. Wat moeten we niet missen? Is één dag lang genoeg?

Eén dag is eigenlijk niet lang genoeg. Zeker als je voor het eerst naar Disneyland Paris gaat. Je kunt dan niet alles zien. Dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn, als je maar wel alles kunt zien en doen wat je wilt.

Voor de één is Disneyland Paris gewoon een leuk dagje pretpark. Ook dan zou ik aanraden om er een overnachting aan vast te plakken zodat je niet doodmoe weer terug moet rijden naar huis. Voor de ander is Disneyland Paris iets magisch waar ze geen genoeg van krijgen. Dan is 1 dag zeker niet genoeg. Meerdere dagen gaan is ook niet zo duur als je misschien denkt. Er zit vaak maar een paar tientjes verschil tussen een entreekaartje zonder verblijf en eentje met een overnachting.

Wat je niet moet missen als je voor het eerst naar Disneyland Paris gaat zijn de bekende attracties: Peter Pan’s Flight, Pirates of the Caribbean, Phantom Manor, It’s a Small World, Star Tours, Ratatouille, Crush’s Coaster en Big Thunder Mountain. Daarnaast zijn de parades en de avondshow echte aanraders. Plan je dag rond deze parades en show zodat je niks hoeft te missen.

Hopelijk hebben we hiermee jouw vragen kunnen beantwoord. Ga je binnenkort voor het eerst naar Disneyland Paris en staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan hieronder in de comments of stuur ons een berichtje.

Bianca About Author

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

No Comments

  Leave a Reply