Home Blog Videoland aanbod de moeite waard?

Videoland aanbod de moeite waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eigenlijk ben ik al lid van te veel streamingdiensten: Netflix, Disney Plus, Amazon Prime, Apple TV en Spotify, al is dat natuurlijk meer een muziekdienst.

Hoewel dit er al best veel zijn hebben we in Nederland nog een streamingdienst: Videoland. Vroeger bekend als videotheek, waar wij regelmatig op zaterdagavond een film gingen huren. Maar tegenwoordig dus een streamingdienst.

Of ik een abonnement aanschaf is meestal afhankelijk van wat er te zien. Dit is het Videoland aanbod en of een abonnement de moeite waard is.

Het Videoland aanbod

De meeste mensen zullen Videoland gebruiken voor het bekijken van hun favoriete RTL-serie. Temptation Island, Gooische Moeders, maar ook oudere series zoals Married at First sight.

Wanneer de serie op tv is, verschijnt er ook wekelijks een nieuwe aflevering op Videoland. Deze kan je dan, als je daarvoor gekozen hebt, reclamevrij bekijken.

Het zijn overigens niet alleen series die je kunt terugkijken. Ook programma’s als Jinek en de Voice of Holland staan op Videoland. Handig als je een aflevering wilt terugkijken en deze niet hebt opgenomen.

Daarbij maken ze ook eigen series die enkel op Videoland te kijken zijn. Vaak zijn dit series over misdaad of van BN-ers.

Wat ze allemaal gemeen hebben zijn dat het van die heerlijke wegkijk-programma’s. En dan bedoel ik niet dat je de andere kant op moet kijken, nee dat je op de bank moet ploffen met een zak chips en dan achter elkaar afleveringen kijken.

Tenslotte staan er ook films op Videoland. Al zou ik het daarvoor niet nemen. Dan zijn er andere streamingdiensten die meer te bieden hebben. Datzelfde geldt ook voor het aanbod kinderprogramma’s. Er staat zeker wat leuks tussen, maar dat is bij Netflix niet anders.

Voor wie?

Het Videoland aanbod is vooral geschikt als je van de programma’s op RTL houdt. Als je die wilt bekijken zonder reclame of nog voordat ze op tv zijn geweest.

Of wanneer je je favoriete series hebt gemist en niet hebt opgenomen. Liefhebbers van Temptation Island zweren bijvoorbeeld bij deze app, omdat je de afleveringen dan eerder te zien krijgt.

Zelf ben ik een fan van misdaadseries. Hier staan ook een aantal goede series van op Videoland.

Hier houdt het voor mij ook wel op. Dan zijn er streamingdiensten met een wat gevarieerder aanbod. Daarnaast vind ik Videoland vrij duur.

Wat kost Videoland?

Het basisabonnement van Videoland kost €4,99 per maand. Hier kan je heel eerlijk niet zoveel mee. Je kunt onbeperkt kijken, maar niet op je tv via Chromecast, Smart tv of playstation, en je hebt tussendoor gewoon reclame. En je mag maar op 1 scherm tegelijk kijken.

Pas interessant wordt het bij het Plus abonnement. Deze kost €7,99 per maand en is geldig voor twee schermen. Daarbij heb je geen reclame. Ook kan je hier het aanbod wel op tv bekijken.

Tenslotte is er het Premium abonnement van €9,99 per maand. Deze is voor 4 schermen tegelijk.

Bij het Plus en Premium aanbod kan je daarnaast je favoriete series ook downloaden zodat je ze onderweg kunt bekijken zonder dat het data kost.

Heb ik een abonnement genomen?

Heel eerlijk, nee. Zelf ben ik niet zo’n fan van de series die je op de RTL-kanalen ziet. Er is niks mis mee hoor, maar ik kijk gewoon graag naar andere dingen.

Dan blijven de misdaadseries, programma’s over bn-ers en films over. Misdaadseries vind ik wel leuk en daarvoor overweeg ik het nog een maandje te houden. Maar het andere Videoland aanbod is niks voor mij.

Dat betekent niet dat het ook niks voor jou is. Smaken verschillen. Ik ken ook genoeg mensen die het juist heel prettig vinden dat ze zonder reclame Temptation Island of de Voice kunnen kijken. Het is maar net waar jij graag naar kijkt.