Vegetarisch eten in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als vegetariër kun je in Disneyland Paris prima terecht, al zul je soms wat creatief moeten zijn. Er zijn genoeg eetgelegenheden waar je vegetarisch kunt eten. Ook is er volop keuze uit verschillende gerechten, van pizza tot pasta en van broodjes tot desserts. Hieronder vind je een overzicht van de beste plekken om vegetarisch te eten in Disneyland Paris.

Als vegetariër naar Disneyland Paris

Een dag naar een pretpark blijft lastig als je vegetarisch eet. Veel van de gerechten bevatten nou eenmaal vlees. Gelukkig is het de laatste jaren een stuk makkelijker geworden om ook in pretparken iets anders te eten dan alleen maar salades.

Dat geldt ook voor Disneyland Paris. Waren in het verleden de vegetarische maaltijden beperkt tot een kale salade of een portie ratatouille. Tegenwoordig zie je steeds meer complete en creatieve gerechten verschijnen op de kaart.

Je hebt dus volop keuze als je in Disneyland Paris vegetarisch wilt eten.

Vegetarisch eten in de Disney Parken

Tijdens je bezoek aan Disneyland Paris breng je waarschijnlijk de meeste tijd door in de Disney Parken. Hier vind je vind je een hoop restaurants die bijna allemaal vegetarische maaltijden of gerechten op de kaart hebben staan.

Je herkent de vegetarische maaltijden aan de groene vinkjes die achter het gerecht staan. Deze betekenen vegetarische suggesties. Ook kom je af en toe het woordje Vegan tegen op de menukaart, al zijn die mogelijkheden nog schaars.

Een aantal van de lekkerste vegetarische gerechten die je kunt vinden in de Disney Parken zijn:

  • Vegetarische burger – Café Hyperion
  • Vegan Burrito – Fuente del Oro
  • Celebration Mickey Sandwich met groentes – Market House Deli
  • 4 seasons pizza of de Penette – Stark Factory
  • Vegan Reuben Sandwich – Super Diner

Zoals je kunt zien is er gelukkig meer te kiezen dan alleen friet of een salade. Dat was in het verleden helaas anders.

Zelf je maaltijd samenstellen

Wat ik zelf altijd het makkelijkst vind, zeker als je met vleeseters op pad bent, is om te eten bij een buffetrestaurant.

Je vindt deze zowel in de Disney parken als in Disney Village en zelfs de hotels. Bij een buffetrestaurant kun je zelf kiezen wat je opschept en zo een complete maaltijd samenstellen. Als je twijfelt over wat er in het gerecht zit kun je dit altijd vragen. Het personeel is altijd erg behulpzaam.

Waar ik zelf het lekkerst heb gegeten zijn:

  • PYM Kitchen – Walt Disney Studios Park
  • Plaza Gardens Restaurant – Disneyland Park
  • Downtown Restaurant – Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel
  • Restaurant Agrabah Cafe – Disneyland Park

Hier heb je een ruime keus in groentes en andere vegetarische gerechten. Zo kun je zelf heel eenvoudig een lekkere maaltijd samenstellen, net als de andere mensen in je gezelschap.

Vegetarische snacks

Kreeg je in het verleden nog een zakje worteltjes aangeboden wanneer je vroeg om een vegetarische snack, tegenwoordig kun je in Disneyland Paris ook kleine hapjes zonder vlees vinden.

Ze hebben tegenwoordig zelfs Vegan koekjes! Veel van de bakwaren en andere zoetigheid zijn vegetarisch, maar niet allemaal vegan. Je vindt deze bijvoorbeeld in Market House Deli of in de snoepwinkel in Main Street U.S.A. Kijk dus goed op de kaart of er vegan achter de naam van het gerecht staat.

Liever iets hartigs? Dan zijn er bijvoorbeeld de paprikafrietjes in restaurant Fuente del Oro of de vegan chili bij Last Chance Cafe. Hartige vegetarische snacks zijn er niet zoveel in Disneyland Paris – als je iets anders wilt dan een zakje chips – maar weet dat er dus wel opties zijn.

Vegan in Disneyland Paris

Als vegan naar Disneyland Paris wordt een iets grotere uitdaging. Dan zijn de maaltijd en opties die je hebt nog zeer beperkt. Op de meeste kaarten zijn de Magnum ijsjes de enige vegan optie. Daar kun je natuurlijk niet echt op leven.

Wat ik wel heb gemerkt is dat ze zeker in restaurants met tafelbediening hun best doen om toch een maaltijd te creëren die bij je dieetwensen past. Je kunt dit het beste vooraf aangeven wanneer je het restaurant binnenkomt. Ze hebben dan een kaart of map met alle dieet informatie zodat je per gerecht kunt zien wat erin zit en wat ze eventueel weg moeten laten.

Tot nu toe hebben ze dit altijd probleemloos gedaan, maar vraag het wel even vooraf.

Het nadeel van dit type restaurants is dat ze vrij duur zijn. Wil je liever een wat goedkopere optie? Dan kun je terecht bij Stark Factory voor een vegan pasta en een vegan pokebowl. Helaas houdt het hier ook op met de vegan opties. Genoeg ruimte voor verbetering dus in Disneyland Paris.

Hoe makkelijk is het om vegetarisch te eten in Disneyland Paris?

Zoals je hebt kunnen lezen is vegan eten nog een behoorlijke uitdaging in Disneyland Paris. Maar hoe zit dat met vegetarisch?

Vegetarisch eten is in Disneyland Paris best makkelijk. Je hebt genoeg keuze op de kaart en ze zijn ook bereid om gerechten aan te passen aan je dieet wensen. Het enige wat je hoeft te doen is te letten op de groene vinkjes op de menukaarten. Deze vind je bij het restaurant zelf, maar ook in de Disneyland Paris-app.

De opties zijn wel beperkt en je kunt niet overal terecht. In de meeste fastfood restaurants heb je geen vegetarische opties, hooguit een groenteburger of salade. De opties die ik hierboven heb beschreven vond ik zelf de lekkerste. Plus het zorgt ervoor dat je hier gevarieerd blijft eten.

Kun je echt niets vinden wat je lekker vindt? Dan is er op zo’n 10 minuten rijden van Disneyland Paris een groot winkelcentrum, Val d’Europe, met een enorme supermarkt. Hier zul je echt iets lekkers tegenkomen.