Beekse Bergen vakantiepark: tips, huisjes en korting!

Vakantiepark Beekse Bergen is met recht uniek te noemen. Overnachten met uitzicht op wilde dieren kan je op maar weinig plekken ter wereld en dit vakantiepark is er een van. Reden genoeg natuurlijk om daar een keertje te willen overnachten.

Maar voor je de keus maakt wil je misschien ook wat meer weten over Vakantiepark Beekse Bergen. Over de locatie, de huisjes, faciliteiten en wat je er in de omgeving kunt doen.

En wat ik heel belangrijk vind, hoe goed kun je de wilde dieren zien? Wij verbleven namelijk eerder in de Animal Kingdom Lodge in Walt Disney World Florida, en daar keek slechts een klein deel van de kamers uit over de savanne. Voor die kamers moest je ook nog extra bijbetalen.

Is dat ook zo bij Vakantiepark Beekse Bergen? Wij zochten het voor je uit!

Waar ligt Vakantiepark Beekse Bergen en hoe kom je er?

Vakantiepark Beekse Bergen ligt in Hilvarenbeek, tegenover het gelijknamige Safaripark. Hilvarenbeek is plaats net onder Tilburg en daardoor goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Vanuit Den Haag doe ik er zo’n 1,5 uur over om er met de auto te komen. Met de trein iets langer, namelijk zo’n 2 uur. Je neemt dan de trein naar station Tilburg Centraal en vanaf daar bus 142 richting Best. Je stapt dan uit bij de halte Safaripark.

Verschil tussen Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen?

Bij Vakantiepark Beekse Bergen denk je misschien aan de wilde dieren die je ziet in de reclame op tv. Maar dat klopt niet helemaal.

Er zijn namelijk twee plekken om te overnachten bij Beekse Bergen: het Vakantiepark en het Safari Resort. Het vakantiepark bestaat uit allerlei huisjes in de natuur gelegen in de buurt van een groot meer.

Het Safari Resort ligt tegen het Safari Park aan en heeft dus de huisjes met uitzicht op wilde dieren.

Dat is goed om te weten als je een huisje boekt op Vakantiepark Beekse Bergen, dan heb je geen uitzicht op de wilde dieren. Bij het Safari Resort wel.

Bekijk alle aanbiedingen voor Vakantiepark Beekse Bergen en het Safari Resort

Welke huisjes zijn er op Vakantiepark Beekse Bergen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er twee type vakantieparken bij Beekse Bergen. Het vakantiepark zonder wilde dieren en het vakantiepark met.

Het Vakantiepark Beekse Bergen, die zonder de wilde dieren, heeft bungalows, safaritenten, chalets, villa’s en bungalowtenten die je kunt huren. Ze hebben accommodaties voor 2 tot 16 personen, maar de meeste bungalows en tenten bieden plaats aan maximaal 6 personen.

De bungalows, of jungalows zoals Beekse Bergen ze noemt, verschillen in ligging en luxe. Zo kun je huisjes boeken vlakbij de speeltuin, het parkeerterrein of aan het water. Elk van deze jungalows heeft een eigen buitenruimte waar je kunt zitten of even een frisse neus kunt halen.

Op het Safari Resort, die met de wilde dieren, kun je verblijven in een lodge, boomhut of safaritent. Bij het boeken van de lodges kun je een voorkeur aangeven voor op welke savanne je wilt uitkijken. Zo is er een savanne met leeuwen en twee savannes met diverse wilde dieren waaronder giraffen en zebra’s. Er is ook een plas met zeehonden waar je op uit kunt kijken, maar die vind ik minder leuk voor een Safari Resort, wel lekker rustgevend.

Wat is er te doen op Vakantiepark Beekse Bergen?

De belangrijkste reden waarom je op Vakantiepark Beekse Bergen wilt logeren is toch wel de ligging vlak bij Speelland en natuurlijk het Safaripark.

Op het vakantiepark zelf is er behalve een speeltuin, wandelen en wat sport- en spelmogelijkheden eigenlijk niet zoveel te doen. Houd je van vissen dan zou ik zeker een hengel meenemen, er zijn namelijk meerdere visstekken op het vakantiepark.

Vanaf het Vakantiepark Beekse Bergen ben je wel razendsnel bij Speelland. Dit ligt tegenover het vakantiepark en zoals de naam al doet vermoeden kunnen kinderen hier lekker spelen. Het is ook de plek waar je wat verkoeling kunt zoeken in het water en van de glijbaan af kunt. Het vakantiepark heeft geen eigen zwembad.

Dat geldt trouwens niet voor het Safari Resort, weet je nog het vakantiepark met de wilde dieren. Hier is er wel een binnen zwembad. Maar de belangrijkste activiteit hier is natuurlijk wilde dieren spotten. Lekker vanuit je eigen huisje of safaritent.

Tenslotte krijg je als gast van het Vakantiepark Beekse Bergen of het Safari Resort gratis onbeperkt toegang tot het Safari Park en Speelland. Evenals toegang tot uitjes in de buurt waaronder Dierenrijk en Zooparc Overloon.

Bekijk alle aanbiedingen voor Vakantiepark Beekse Bergen en het Safari Resort

Welke dieren zijn er te zien op Vakantiepark Beekse Bergen?

Op Vakantiepark Beekse Bergen zijn geen wilde dieren te zien, op het Safari Resort wel. Hier kijk je uit over onder andere:

  • Leeuwen
  • Giraffen
  • Zebra’s
  • Struisvogels
  • Zeehonden
  • Witte Neushoorns
  • Dromedarissen
  • en meer!

Welke dieren je zult zien is afhankelijk van de locatie van je accommodatie. Heb je een voorkeur dan kun je dit bij het boeken aangeven. Weet je niet precies welke savanne je moet kiezen? Geen nood, bij het boeken staat er met plaatjes aangegeven welke dieren er te zien zijn en er is ook nog een kaartje met daarop de wilde dieren ingetekend.

Voor het aangeven van je voorkeurslocatie betaal je €25 extra. Wil je ook je eigen lodge kiezen? Dan kost dat €45.

Wat is er te doen in de omgeving van Vakantiepark Beekse Bergen?

Blijf je wat langer op Vakantiepark Beekse Bergen en ben je uitgekeken op de wilde dieren van het Safaripark en de speeltoestellen van Speelland? Dan zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen in de buurt van het vakantiepark of het Safari Resort.

Allereerst, natuurlijk een bezoekje brengen aan de stad Tilburg waar je heerlijk kunt winkelen, struinen en natuurlijk een terrasje kunt pakken.

Verder zit je vanaf Hilvarenbeek vrij snel bij de Belgische grens. Een uitstapje naar Antwerpen of het winkelcentrum van Wijnegem is dan vrij snel gemaakt.

Wat ook leuk is om te doen in de buurt van Vakantiepark Beekse Bergen is het bezoeken van kastelen. Bijvoorbeeld Gorp en Roovert en de bossen er omheen of Kasteel Nieuwenhof. Hoewel ik bij kastelen altijd automatisch aan Frankrijk denk hebben we er in Nederland ook genoeg.

Verder kun je tijdens je verblijf gebruik maken van de gratis Attractiepas. Deze geeft je niet alleen toegang tot het Safari Park en Speelland, maar ook tot Dierenrijk en ZooParc Overloon. En je krijgt 50% korting op klimmen bij Klimrijk Brabant. Het enige wat niet bij deze pas zit inbegrepen zijn parkeerkosten.

Bekijk alle aanbiedingen voor Vakantiepark Beekse Bergen en het Safari Resort

Wat kost een huisje op Vakantiepark Beekse Bergen?

Dan nu het belangrijkste, wat kost een huisje op Vakantiepark Beekse Bergen? En wat kost het om te overnachten met uitzicht op wilde dieren?

Allereerst het Vakantiepark (zonder de wilde dieren). Voor een verblijf in een Jungalow van 5 dagen, 4 nachten tijdens de voorjaarsvakantie betaal je €520 inclusief last minute korting. Dit is voor 4 personen in een 6-persoonsbungalow.

Je kunt ook kiezen uit een Kidsjungalow die vlakbij de speeltuin ligt en van binnen ingericht is als kinderparadijs of een Jungalow Plus die iets ruimer is dan de standaard Jungalow. Deze zijn een paar tientjes duurder.

En dan nu het Safari Resort met de huisjes die uitkijken op wilde dieren. Hier kost een lodge, in dezelfde periode als hierboven, €765 inclusief de last minute korting. Een prijsverschil van zo’n 200 euro dus. Maar let goed, deze lodges liggen niet aan de savanne maar aan de bosrand of het water met de zeehonden.

Wil je een huisje, of eigenlijk lodge, met uitzicht op de wilde dieren van de Savanne? Dan betaal je voor die periode €865. Nog eens 100 euro meer.

Vakantiepark of Safari Resort Beekse Bergen?

Als je naar de prijzen kijkt dan lijkt de keus snel gemaakt. Wil je de meest betaalbare optie om te verblijven bij wilde dieren dan zou ik kiezen voor Vakantiepark Beekse Bergen en dan tijdens je verblijf elke dag het Safari Park bezoeken.

Niet heel bijzonder, maar wel een leuke plek voor een midweekje weg tijdens de schoolvakanties of weekenden. Plus er is genoeg entertainment in en rond het park.

Wil je een verblijf dat je niet snel zult vergeten? Dan zou ik toch kiezen voor een lodge op het Safari Resort. En dan wel eentje met uitzicht over een van de savannes. Wij hebben eenzelfde verblijf gedaan in Amerika (Animal Kingdom Lodge) en nu jaren later denk ik daar nog met een glimlach aan terug.

Het heeft iets magisch om met je kopje koffie op het terras te zitten en een giraf voorbij te zien wandelen. Heel rustgevend en een uitzicht wat je verder niet zo vaak zult hebben. Hoewel het niet kan tippen aan een echte safari is het toch een prima alternatief zo in ons kikkerlandje.

Bekijk alle aanbiedingen voor Vakantiepark Beekse Bergen en het Safari Resort

Laat een reactie achter

Scroll naar boven