Home Blog Leukste vakantieparken in België

Leukste vakantieparken in België

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

België heeft tientallen vakantieparken verspreid over het land vlakbij bezienswaardigheden als het strand, de heuvels van de Ardennen en dichtbij huis aan de Nederlandse grens.

Het voordeel van de vakantieparken in België is dat je weet dat het ter plekke goed geregeld is. Het huisje is in een goede staat, er zijn faciliteiten op het park en vaak is er ook nog iets extra’s als een tropisch zwemparadijs. Doordat deze parken vrij populair zijn, zijn er online ook veel reviews te vinden. Toch wel fijn om te weten wat andere mensen van jouw vakantiebestemming vonden.

Leukste plek voor een vakantie in België

Wat de leukste plek voor een vakantie in België is hangt af van jouw wensen. De Belgische Ardennen zijn populair onder mensen die een actieve vakantie willen. Staat hiken, fietsen en kajakken hoog op jouw wensenlijst? Dan zit je hier goed.

Vlaanderen is een goede bestemming als je niet te ver wilt reizen. Dit is het gedeelte dat het dichtst bij de Nederlandse grens ligt en daardoor snel te bereiken is met de auto. Hierdoor kun je makkelijk een weekendje of midweek weg. Even een andere omgeving zonder ver van huis te zijn.

Wat maar weinig mensen weten is dat België ook een lange kuststrook heeft langs de gehele westkant van het land. Hier vind je mondaine badplaatsen als Knokke, maar ook gezellige kleine strandjes waar je nauwelijks iemand tegenkomt. De vakantieparken hier liggen meestal in de duinen, waardoor je maar een klein stukje hoeft te lopen naar het strand.

Vakantieparken in Vlaanderen

De meeste vakantieparken in Vlaanderen liggen vlakbij de Nederlandse grens. Ze zijn hierdoor makkelijk te bereiken en geschikt voor een kort verblijf.

Vlaanderen is ook de plek waar je de stad Antwerpen vindt. Vanaf je vakantiepark kun je hier fijn een dagje winkelen en de verschillende bezienswaardigheden in de stad bekijken. Maar eigenlijk kun je vanaf je vakantiepark in Vlaanderen alle kanten op. België is niet zo’n groot en daardoor hoef je vaak niet ver te rijden voor bezienswaardigheden.

En er liggen nog meer populaire steden in Vlaanderen. Denk aan Gent, Brussel en Genk. Stuk voor stuk hebben deze steden mooie bezienswaardigheden, historische gebouwen, gezellige terrassen en natuurlijk ook winkels.

Vakantieparken in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn misschien wel de meest populaire plek voor een vakantie in België. Je waant je hier echt even in een andere omgeving, terwijl het niet eens zo gek ver van Nederland ligt.

In de Belgische Ardennen kunnen je wandelen, fietsen en watersporten. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Dat geldt eigenlijk voor alle vakantieparken in Belgie, als je op pad wilt gaan is er altijd iets in de buurt. En wil je even niks? Dan kun je je op het vakantiepark ook goed vermaken.

De bekende vakantieparken in de Belgische Ardennen liggen meestal bij een opstapplaats voor een kajaktocht. Dat is toch wel een must als je naar dit deel van België gaat. Je hoeft dan niet de meest wilde tocht te doen. Er zijn ook rustige vaartochtjes waarbij je dit deel van het land op een geheel andere manier kunt ervaren.

Vakantieparken aan de Belgische kust

De Belgische kust is te vergelijken met die bij ons. Een brede zandstrook van noord naar zuid met afwisselend grote en kleine badplaatsen. Op sommige stukken kom je niemand tegen terwijl andere stukken bruisen met energie.

Of je nou wilt zonnen of watersporten, er is altijd een badplaats voor je te vinden. De vakantieparken aan de Belgische kust liggen meestal in de duinen. Je staat dus binnen een paar stappen op het strand. Meestal zorgen deze vakantieparken ook voor genoeg activiteiten op het strand. En vaak kun je je op het vakantiepark ook nog vermaken in de zwembaden, restaurants en tijdens andere bezigheden.

Tip! Vergelijk de leukste vakantieparken in België en zie meteen de laatste aanbiedingen!

Bekijken