Vakantie op Texel

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Denk je aan de Nederlandse Waddeneilanden, dan denk je aan Texel. Niet zo gek, want dit is dan ook het grootste Waddeneiland. Dat betekent overigens niet dat het eiland daardoor ook de minste sfeer heeft. Zeker niet.

Texel voelt namelijk als vakantie zodra je de boot op gaat. Het is moeilijk voor te stellen dat je in Nederland zo’n vakantiegevoel kunt krijgen. Maar het kan toch echt.

Het is ook een veelzijdig eiland met prachtige natuur, gezellige dorpjes en veel activiteiten. Er wonen op het eiland net zoveel schapen als mensen dus vergeet ook zeker niet een souvenir van wol (lekkere warme sloffen!) mee te nemen voor thuis!

Te zien en doen op Texel

Op Texel kun je van alles, maar ook helemaal niks. Hier kun je vakantie vieren zoals jij dat wilt. Lekker wandelen op het strand, fietsen door de duinen, en dan daarna een terrasje pakken in een van de 7 dorpjes. Waar je ook meteen leuk kunt winkelen.

Breng een bezoek aan een van de museums op het eiland. Of ga het water op om te surfen. Houd je van adrenaline? Maak dan zeker een parachutesprong boven Texel. Een mooier uitzicht krijg je niet.

Blijf je liever met beide benen op de grond? Dan kun je Texel ook prima ontdekken met de auto, fiets of wandelend. Het eiland is niet zo groot dus het is zeker mogelijk om alles te zien tijdens een vakantie op Texel.

Meer: Te zien en doen op Texel

Leukste plaatsen op Texel

Texel heeft 7 plaatsen. De meest bekende zijn Den Burg, De Cocksdorp en badplaats De Koog. Maar ook de andere plaatsen hebben elk zo hun charme.

Verwacht hier geen enorme winkelcentra of een bruisend uitgaansleven. Winkelen kun je er zeker en er is meer dan genoeg gezelligheid te vinden op het eiland. Doordat het niet zo massaal is kom je er echt even tot rust. Plus je hebt meteen het vakantiegevoel.

Doordat het eiland niet zo groot is kun je alle plaatsen vrij makkelijk bezoeken. Meestal overnacht je ergens in de buurt van een van de dorpen. Je loopt er zonder al te veel moeite naartoe om even een terrasje te pakken of om snel wat boodschappen te doen.

Overnachten op Texel

Eigenlijk is een dag op Texel niet genoeg. Wel om vrijwel alles te zien, maar niet om tot rust te komen en te genieten. Hoe langer je op het eiland bent, des te onspannender je terug zult komen.

Daarom is het logisch dat je wilt blijven overnachten op Texel. Dat kan op heel veel plekken verspreid over het eiland. Er zijn diverse vakantieparken op Texel waarvan de Landal Parken en Vakantiepark de Krim de meest bekende zijn.

Een overnachting kan ook in een hotel, appartement, boetiekhotel, B&B of op een camping op Texel. En bij sommige accommodaties mag zelfs de hond mee!

Kortom, blijven slapen op Texel zeker doen. Boek wel ruim op tijd, want het is een populaire vakantiebestemming.

Met de boot naar Texel

Om op Texel te komen reis je eerst naar Den Helder en stap je daar op de veerpont. Deze veerpont vaart elk uur tussen het eiland en het vaste land. Op drukke dagen vaart de boot zelfs elk half uur.

Je kunt de veerpont op met de auto, motor, fiets of te voet. Kom je met een voertuig dan word je ter plekke in de juiste richting geleid.

Wat heel handig is, is om alvast online via de website van de veerdienst (TESO) een ticket te kopen en hierbij je kenteken door te geven. Niet alleen heb je dan een gegarandeerd plekje aan boord, je kunt ook heel makkelijk de boot op rijden.

Waarom op vakantie naar Texel?

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden. Net als bij de andere eilanden heb je het vakantiegevoel zodra je de veerboot op stapt.

Veel mensen hebben een favoriet eiland, want als je eenmaal op de Waddeneilanden bent geweest wil je nooit meer anders.

Het voordeel van Texel is dat je met de auto de veerpont – en het eiland – op mag. Op het naastgelegen Vlieland mag dit bijvoorbeeld niet. Hierdoor heb je meer vrijheid om het eiland te ontdekken. Zeker als je met jonge kinderen gaat of slecht ter been bent.

Nog een voordeel van Texel zijn de verschillende dorpjes. Het eiland bruist echt en er is altijd een activiteit te vinden. Dit in tegenstelling tot andere Waddeneilanden waar sommige delen echt uitgestorven zijn. Heerlijk als je van rust houdt, maar wil je iets meer leven dan zeker naar Texel gaan.

Tenslotte heb je op Texel ook een ruime keus aan accommodaties. Zo vind je altijd iets wat bij jouw wensen en budget past.

Wordt Texel jouw volgende vakantiebestemming?