Een vakantie naar Oman? Dit zijn de bezienswaardigheden!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Na een intensieve werkperiode is het tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie kun je op verschillende manieren organiseren.

Op de eerste plaats zijn er verschillende bestemmingen die je kunt aandoen. Een van de belangrijke zaken die je hierbij zeker in overweging moet nemen, is dat je een klein vooronderzoek moet doen over de bestemming die je hebt uitgekozen.

Als je vooraf weet wat je allemaal kunt doen, maakt het de voorbereiding stukken makkelijker. Denk hierbij aan nuttige informatie over het klimaat van het land of de verschillende activiteiten die je kunt doen. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de leuke bezienswaardigheden in het land Oman.

Oman is zeker een vakantiebestemming van top formaat. Ben je nog in het ongewisse over je volgende vakantiebestemming? Dan wordt je hierbij geadviseerd om verder te lezen. Hopelijk ben je, na het lezen van dit artikel, overtuigd om te kiezen voor het land Oman als vakantiebestemming.

Achtergrondinformatie over Oman

Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om wat achtergrondinformatie te hebben over je vakantiebestemming. Het eerste wat je moet weten is dat Oman een land is die zich bevindt ten zuidoosten van het Arabische schiereiland. Aan het noordwesten van grenst Oman aan Jemen, terwijl Saudi-Arabië de westerburen is van Oman.

Ten zuidwesten grenst Oman aan Jemen. Een andere bijzonder gegeven over Oman is dat het land aan de Indische Oceaan en de Golf van Oman over een lange kust beschikt. Aan de Perzische Golf heeft het een korte kust. Het klimaat van Oman kan als tropisch worden omschreven en dit wordt in grote lijnen bepaald door de passaatwinden en uitlopers van de Indische moesson.

Het binnenland van Oman, die voor een groot deel uit woestijn bestaat, is heet en droog. Het laagland van Oman, die zich in het noorden aan de kust bevindt en in het zuidelijke deelstaat Dhofar is het heet en vochtig.

Musandam: ‘Noorwegen’ in Arabië

Een van de plekken die je in Oman zeker moet bezoeken is het noordelijke schiereiland Musandam. Alhoewel dit niet gerekend kan worden tot de bekende bezienswaardigheden van Oman, is het wel zo dat dit deel bekend staat als het ‘Noorwegen van Arabië’.

In dit gebied kun je genieten van spectaculaire baaien en steile kliffen die je veel laat denken aan fjorden. Iets wat zeker ook vermeld moet worden is dat de bergen in het achterland een hoogte reiken van 2000 meter. Het gevolg is dat je te maken krijgt met uitdagende haarspeldbochten.

Eenmaal aangekomen in Oman is het goed om op je to do list leuke activiteiten te noteren. Met een traditionele houten boot een reis maken vanaf de hoofdplaats Khasab behoort zeker tot een van de activiteiten.

Grand Mosque

Eenmaal in Oman aangekomen moet je zeker ook een bezoekje brengen aan de Grand Mosque. De Grand Mosque is een grote moskee die zich gelegen is in de hoofdstad Muscat.

De Grand Mosque is de grootste moskee van het land. Maar waarvan je onder de indruk zal raken is de buitensporige architectuur van de Moskee.

De buitensporigheid van het architectuur zal je vanuit de buiten- en binnenkant opvallen. Als je ervoor kiest om naar Oman op vakantie te gaan, zorg ervoor dat je zeker een bezoekje brengt aan de Grand Mosque.

Wadi Shab

Speciaal voor de vakantiegangers die graag wil zwemmen en/of hiken is Wadi Shab de juiste plek om te bezoeken in Oman. Verder kun je in Wadi Shab een leuke wandeling maken langs de grote rotspartijen en smaragdgroen water.

Aan het einde van de wandeling kom je bij een poel terecht waar je heerlijk kunt genieten van het zwemmen. Wat het zwemmen extra leuk maakt, is dat het water helder is en je treft er ook een smalle kloof met grot aan het einde.

In de directe omgeving van Wadi Shab zou je ook Wadi Bani Khalid kunnen aandoen. Bij Wadi Bani Khalid kun je min of meer op dezelfde beleving rekenen als wat je krijgt bij Wadi Shab. De keuze ligt helemaal aan jou.

Wat als een paal boven water staat is dat je ongetwijfeld zult genieten van een leuke tijd in Wadi Shab en Wadi Bani Khalid. Die twee plekken moeten zeker voorkomen op je lijst van leukste bestemmingen in Oman.

Ras Al Hadd

Kun je eindeloos genieten van zeeschildpadden en wil je graag meemaken hoe ze in de nacht hun eieren leggen? Dan is het je aangeraden om Ras Al Hadd te bezoeken. Uiteraard kun je gebruik maken van een gids die je een rondleiding geeft en je voorziet van alle informatie die je wenst over het gebied.

Zeeschildpadden spotten is een leuke activiteit waarvan je zeker zal genieten. Zoals eerder aangegeven moet je hiervoor in het noordoosten van Oman, bij het strand van Ras Al Jinz wezen. Hier is de kans enorm groot dat je een grote zeeschildpad zal zien.

Nizwa

In Nizwa zal je deelgenoot gemaakt worden van een typische Oman traditie. In dit gebied heb je namelijk de geitenmarkt. Hier krijg je een duidelijk beeld van hoe de verkoop van geiten in de praktijk aan toe gaat. Dit gebeurt op een unieke manier waarbij er een heleboel geschreeuw aan te pas komt.

Als toerist is het dan zeker een unieke gelegenheid om dit alle van dichtbij mee te maken.

Jebel Shams gebergte

Zoek je naar mogelijkheden om je vakantie een avontuurlijk karakter te geven? Dan kan je dit voor elkaar krijgen bij de Jebel Shams gebergte. We hebben het hier over de hoogste berg van het Hadjargebergte.

Het gaat hier om een hoogte van maar liefste 3000 meter. Je kun je dus goed voorstellen wat voor beeld je krijgt als je zo een wandeling maakt over deze berg. Zo kun je onderweg genieten van de prachtigste vergezichten.

Vakantiegangers die veel waarde hechten aan avontuur gerelateerde activiteiten zullen zeker aan hun trekken komen bij de Jebel Shams gebergte.

Empty Quarter woestijn

In het zuiden van Oman heb je de Empty Quarter woestijn. Deze woestijn wordt vooral gekenmerkt door fantastische zandduinen is gelegen in de regio Salalah. Daarnaast is het ook zo dat de Empty Quarter woestijn behoort tot de grootste aaneengesloten woestijn van de wereld.

Je zult zeker genieten van de stilte en het is gewoon een unieke gelegenheid om tot rust te komen. Maar het leuke van de Empty Quarter woestijn is dat je een accurate weergave krijgt van een woestijn zoals we die altijd in de verschillende Hollywoodfilms zien.

De Empty Quarter woestijn mag gerust gereken worden tot een van de leuke bezienswaardigheden van Oman.

Nakhal Fort

Een van de bezienswaardigheden in Oma is zonder het Nakhal Fort. Deze Fort is rond de 17e eeuw gebouwd en was primair bedoeld om de omliggende oase en de handelsroute naar Nizwa te beschermen.

Een unieke eigenschap van de deze Fort is dat de fundering een meer dan 1500 jaar oude constructie betreft. Naarmate de jaren zijn verstreken heeft met het uitgebreid, verbouwd en ook gerestaureerd. In het Nakhla Fort kun je een loopje maken door ruimtes die een doolhof karakter hebben.

In klimatologische zin zul je ook kunnen genieten van de verkoelende briesjes die door ramen het Fort binnenkomen.

Daarnaast wordt je ook in de gelegenheid gesteld om een indrukwekkend uitzicht over de palmoase en Hajar-bergen te krijgen. Dit is mogelijk via een smalle stenen trap die je kunt beklimmen naar de toren. De Nakhal Fort is eveneens ook een unieke bezienswaardigheid in Oman.

Wordt Oman jouw volgende vakantiebestemming?