Home Blog Kanaaleilanden: ontdek de prachtige geschiedenis en de ongerepte natuur

Kanaaleilanden: ontdek de prachtige geschiedenis en de ongerepte natuur

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Kanaaleilanden zijn een eilandengroep voor de kust van Frankrijk wat echt een ideale vakantiebestemming is. De Kanaaleilanden bestaan uit vijf verschillende eilanden die allemaal een eigen naam hebben, te weten: Guernsey, Sark, Herm, Jersey en Alderney.

Hoewel de eilanden voor de Franse kust liggen behoren ze tot Brits kroonbezit. Op de Kanaaleilanden wordt dan ook voornamelijk Engels gesproken hoewel je op de eilanden zelf een mix van Engels en Frans voorbij ziet komen. De straatnamen zijn bijvoorbeeld in het Frans opgeschreven, terwijl er wel met Britse ponden wordt betaald. Een vakantie Kanaaleilanden is dan ook zeker aan te raden.

De Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden bevinden zich dus voor de Franse kust ter hoogte van Bretagne. Vanuit Rotterdam of Amsterdam kan je binnen twee uur naar Guernsey vliegen, maar het is zeker ook de moeite waard om de veerpont te nemen vanaf het vaste land naar een van de vijf eilanden.

Tussen de verschillende eilanden varen ook voldoende veerponten zodat je alle eilanden tijdens je vakantie kan bezoeken. Guernsey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden, maar ook de andere vier eilanden zijn zeker het bezoeken waard. De eilanden zijn allemaal een uurtje varen van elkaar gelegen en onderweg kan je heerlijk genieten van de prachtige natuur.

Het weer op de Kanaaleilanden

Wanneer je een bezoek wil plannen aan de Kanaaleilanden is het verstandig om rekening te houden met de weersomstandigheden. De beste periode om de Kanaaleilanden te bezoeken is de periode van juni tot oktober. De temperatuur is dan rond de 18 graden Celsius en er valt amper neerslag. In januari is de temperatuur rond de 9 graden Celsius. Het klimaat op de Kanaaleilanden is een zeeklimaat waar gedurende het hele jaar regen kan vallen. De meeste regen valt echter in de periode november tot en met januari.

Bezienswaardigheden Kanaaleilanden

Wanneer je op vakantie gaat naar de Kanaaleilanden dan wil je alle eilanden natuurlijk graag ontdekken. Ontdek dan ook de bezienswaardigheden Kanaaleilanden die hieronder staan beschreven. Of je nu van ongerepte natuur houdt of dat je liever de oude geschiedenis wilt beleven; op de Kanaaleilanden is voor iedereen wat leuks te doen.

Bezoek het kleinste kerkje van de wereld

Op het grootste eiland van de Kanaaleilanden, Guernsey, kan je een bezoekje brengen aan het kleinste kerkje ter wereld. Dit kerkje is volledig gemaakt van mozaïek en schelpen en is vrij te bezoeken.

Het kerkje is oorspronkelijk ontworpen om de bekende basilisk in Lourdes na te bouwen maar dan aan de hand van scherven en schelpen. Het kerkje is in handen van goede doelen die de kerk beschikbaar heeft gemaakt voor iedereen. Het kerkje is dan ook vrij te bezoeken al wordt het wel gewaardeerd wanneer je een kleine gift achterlaat.

Bezoek het prachtige Elisabeth Castle

Op het eiland Jersey kan je het prachtige Elisabeth Castle bezoeken. Een bezoekje aan dit kasteel is zeker de moeite waard wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Groot-Brittannië. Het kasteel ligt op een rotseiland dat bij eb eenvoudig te voet te bereiken is.

Bij vloed zal het pad echter niet begaanbaar zijn en worden er special amfibie voertuigen ingezet om bij het kasteel te komen. Elke dag wordt er een kanon afgeschoten om de slag om Jersey te herdenken. Binnen in het kasteel zijn vier musea te bezoeken die allen te maken hebben met militaire aspecten, zoals munitie, kanonnen of uniformen.

Kijk je ogen uit in de La Seigneurie Gardens

Op het eiland Sark kan je genieten van de meest prachtige bloemen en planten in La Seigneurie Gardens. Deze tuinen beschikken over schitterende hekwerken met daarbinnen een overweldigende bloemenzee. De relatief jonge rozentuin (ontworpen in 2000) is een echte eyecatcher, zeker wanneer de rozen in bloei staan.

Bovendien vind je in de tuinen een echt glazen Victoriaans huis dat je kan bezichtigen. In de tuinen is dus volop te beleven en je hoeft je hier echt geen moment te vervelen. Sark is eenvoudig te bereiken via de veerboot die dagelijks heen en weer vaart tussen de eilanden van Kanaaleiland.

De glazen kerk op het eiland Jersey

Op het eiland Jersey is een echte glazen kerk te vinden; the glass church. De kerk bevindt zich in het plaatsje St. Lawrence en is een echt kunstwerk. Hoewel de naam doet vermoeden dat de gehele kerk uit glas is opgebouwd vindt je de glaskunst voornamelijk in het interieur van de kerk terug.

Het is dan ook zeker aan te raden om de kerk ook van binnenuit te bezichtigen. De kerk is vrij toegankelijk voor bezoekers maar ook hier wordt het gewaardeerd wanneer je een vrij gift achterlaat.

De Kanaaleilanden; geschikt voor iedereen

Een vakantie op de Kanaaleilanden is voor iedereen geschikt die van geschiedenis en natuur houdt. Door de ultieme mix van Franse en Britse invloeden zijn de eilanden zeer speciaal te noemen. Ontdek de prachtige kastelen, kerken en de kleine dorpjes en geniet van de Franse en Britse keuken. Maak gebruik van een typisch amfibievoertuig om Elisabeth Castle te bezoeken en vaar tussen de verschillende eilanden met een echte veerboot. Iedereen die gek is op natuur en avontuur moet zeker eens een bezoekje aan de Kanaaleilanden brengen. De Kanaaleilanden zijn in het bijzonder geschikt voor personen die van wandelen houden omdat deze eilanden daar bij uitstek geschikt voor zijn. Wil je de Kanaaleilanden graag op culinair gebied leren kennen? Bezoek dan ook zeker de kleinere eilanden Sark en Herm. Met een mix tussen Franse en Britse gerechten kom je tot hele nieuwe culinaire ontdekkingen. Zeker in de kleinere restaurantjes worden typische gerechten geserveerd zoals cocktails van vis- en zeevruchten en gerechten met de echte Jersey melk.

Wil je graag op vakantie maar liever niet te lang in het vliegtuig zitten? Kijk dan eens naar een vakantie op de Kanaaleilanden. Met ongeveer twee uur vliegen ben je op de bestemming en door gebruik te maken van de Ferry zit je zo op een andere eiland. De Kanaaleilanden laten een prachtig stuk geschiedenis zien van Groot-Brittannië terwijl je geniet van de ongerepte natuur. Met een heerlijk zeeklimaat is het op de Kanaaleilanden heerlijk vertoeven.

Worden de Kanaaleilanden jouw volgende vakantiebestemming?