Home Blog Vakantie in Zeeland: waar en wat te doen?

Vakantie in Zeeland: waar en wat te doen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nu een vakantie in het buitenland er voorlopig nog steeds niet inzit gaan veel Nederlanders in eigen land op vakantie. In Zeeland bijvoorbeeld, of Limburg, maar ook het noorden van het land. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek, Nederland is mooier dan we denken, en ook een heel fijn vakantie land.

Laten we eens kijken naar een vakantie in Zeeland. Wat valt er te doen, waar moet je zijn en wat mag je zeker niet missen.

Vakantie in Zeeland, waar moet je naartoe?

Bij Zeeland denk je misschien aan Goes of Middelburg. Leuke steden, absoluut, en ook prima om daar te overnachten. Vanuit je accommodatie in de stad kan je de bezienswaardigheden ontdekken, lekker eten, en met de fiets of auto eropuit trekken in de omgeving.

Ook leuk is het om een accommodatie te kiezen in de buurt van het strand. Ouddorp is zo’n badplaats waar je kunt overnachten. Het is er een stuk rustiger dan de stranden die je kent vanuit de randstad, met toch nog een beetje leven en activiteit.

Wil je een strand met een beetje meer leven tijdens je vakantie in Zeeland? Dan is Zoutelande de plek om naartoe te gaan. Door de ligging wordt dit ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Het strand bevindt zich namelijk op het zuiden. Weet wel dat dit een vrij toeristische plek is en dat het er daardoor ook er druk kan worden.

Een andere populaire plek om vakantie te vieren is Tholen. Een stad met een rijke historie, leuke bezienswaardigheden, lekker eten en diverse watersportmogelijkheden. Ga eens het strand op, maak een wandeling over dijk en kom even heerlijk tot rust. Dit is misschien nog wel de meest idyllische vakantieplek in Zeeland. Maar net als Zoutelande, daardoor ook razendpopulair.

Wat kan je doen in Zeeland?

In Zeeland kan je alles doen wat je ook op een andere vakantiebestemming in het buitenland zou laten doen. Je kunt er ontspannen en je lekker laten verwennen in een luxe hotel aan zee. Of de rust en vrijheid ervaren op één van de vele campings.

Het strand leent zich perfect voor diverse watersporten. Maar ook om te wandelen, op het zand of in de duinen. Onderweg kom je behalve diverse diersoorten ook bezienswaardigheden als bunkers en oude vuurtorens tegen. Op een bankje zitten en genieten van het uitzicht is dan ook zeker een must.

Zeeland is ook een plek met een rijke historie. Je vindt er een hoop authentieke dorpjes met gebouwen die al eeuwen oud zijn. Maar ook in de grotere steden valt er genoeg te zien.

Vergeet ook niet wat lekkers te eten te halen. Van de Zeeuwse bolussen tot verse vis en schelpdieren. Ook vind je er langs de weg diverse kraampjes waar vers fruit en verse groente wordt verkocht. Vaak goedkoper dan in de supermarkt en direct van de kweker.

Maar misschien nog wel het meest bijzondere aan een vakantie in Zeeland is, dat het ook echt als vakantie voelt. Hoewel het voor mij maar een uurtje van mijn huis is, stap je er toch een andere wereld in. Zodra je over de Deltawerken rijdt – overigens ook een aanrader om te bezoeken, net als Neeltje Jans – krijg je het vakantiegevoel.

Het tempo lijkt er ook lager te liggen dan andere landen van het land. Niet dat mensen minder hard werken, zeker niet, maar het gaat gemoedelijker. De mensen zijn er vriendelijk, groeten elkaar, dat is hier in de randstad wel anders.

En je kunt in Zeeland echt alle kanten op. Het maakt niet uit of je heel actief bent of het liefst zo min mogelijk doet op vakantie. Je vindt er genoeg mogelijkheden om een vakantie te creëren die bij jou past.

Zelf vergelijk ik het altijd een beetje met Frankrijk. Je neemt een camping of huisje in een bepaald gebied en vanuit daar ga je de omgeving ontdekken. Met de auto, wandelend of op de fiets. Ga op ontdekkingstocht en je zult de mooiste plekjes tegenkomen.

Een vakantie in Zeeland is zeker geen straf. Maar vergeet niet, steeds meer mensen ontdekken dit gedeelte van Nederland als vakantiebestemmingen. Dat betekent dat huisjes, hotels en campings razendsnel vol zitten. Zeker in het hoogseizoen. Wil je hier vakantie vieren? Zorg dan dat je op tijd boekt, want voor je het weet zijn de beschikbare plaatsen weg.