Op vakantie naar de Azoren en bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Azoren is een eilandengroep die bij Portugal ligt. Wellicht is het niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een mooie vakantiebestemming, maar eigenlijk is dat heel onterecht.

De verschillende eilanden, Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria, zijn stuk voor stuk prachtig om te zien en hebben daarnaast ook nog een hoop mogelijkheden wat betreft activiteiten om uit te voeren. Het is dus zeker een goede optie om te overwegen wanneer je zoekt naar een fijne vakantie. De eilanden zijn te bereiken met het vliegtuig en veerponden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk af te reizen naar één eiland en ze alsnog allemaal te bezoeken. Toch is het vliegen tussen sommige eilanden een betere optie omdat de reis met de veerpond soms wel 8 uur kan kosten.

We gaan kijken naar de verschillende activiteiten die je kunt beleven op de eilanden en omdat het gemakkelijk is om te reizen tussen de verschillende eilanden, kijken we bij ook op de verschillende eilanden.

Het weer op de Azoren

De Azoren hebben een zacht klimaat en in de meeste gevallen is het er prachtig weer. Toch staat de groep eilanden erom bekend dat het weer ineens om kan slaan. Het regent er namelijk ook nog wel eens. Dat heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat er veel groen gegroeid is op de eilanden wat een heel mooi effect geeft, maar wat kun je allemaal beleven op de eilanden?

Bezienswaardigheden op de Azoren

Angra do Heroísmo

We beginnen met de hoofdstad van de Azoren. Ondanks dat het allemaal losse eilanden zijn, hebben deze wel een gezamenlijke hoofdstad, namelijk Angra do Heroísmo. Deze stad heeft historisch gezien veel waarde en behoort daardoor geheel tot de werelderfgoedlijst van Unesco.

Vooral de twee forten in de stad, João Baptista en San Sebastio laten een hoop historie zien. Deze forten moet je dan ook echt zien wanneer je het eiland bezoekt. Ben je op zoek naar wat rust en zon dan kun je natuurlijk altijd even gaan liggen op een strand bed op het strand wat bij de stad hoort. Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop verschillende mogelijkheden om horeca te bezoeken.

Furnas

Furnas is een vulkaan die veel bezocht wordt voor de warmtebronnen. Deze zouden namelijk een helende werking hebben. Zo is het goed voor mensen die last hebben van aandoeningen zoals reuma of huiduitslag en daarnaast zou het goed zijn voor mensen die last hebben van problemen aan de luchtwegen.

Toch hoef je niet specifiek een aandoening te hebben om te genieten van de bronnen. Het is namelijk altijd heerlijk. Ook vind je op dit eiland, Sao Miguel, veel routes om te wandelen of om te fietsen.

Ponta di Pico

Aangezien de eilanden ontstaan zijn door vulkanen, is er qua dat thema ook voldoende te vinden op de eilanden. Zo ook Ponta di Pico. Dit is namelijk een slapende vulkaan welke beklommen kan worden. Het is een flinke klim waar je 4 tot 5 uur voor nodig hebt, maar wanneer je de top bereikt hebt, ben je op het hoogste punt van Portugal en heb je natuurlijk een adembenemend uitzicht. Voor uitbarstingen hoef je je geen zorgen te maken. In 1720 was de laatste uitbarsting.

Walvissen spotten

Een van de activiteiten die de Azoren populair maakt, is het spotten van walvissen en dolfijnen. Wat is er nou mooier dan een echte walvis spotten? Er zijn op de verschillende eilanden, verschillende mogelijkheden om bijvoorbeeld met een boottocht te zoeken naar de dieren.

Ook zijn er verschillende uitjes te boeken waar je bijvoorbeeld opgehaald wordt met een auto, een boottocht krijgt en zelfs een lunch erbij kan verwachten. Zoals je merkt heeft de Azoren veel toerisme te danken aan het spotten van walvissen en dolfijnen en daarom zijn er ook veel mogelijkheden om dit te doen.

Ponta da Ferraria

Zoals we al aangaven is er veel terug te vinden op de eilandengroep wat betreft uitbarstingen van eerdere vulkanen. Zo ook op het eiland Sao Miguel door natuurgebied Ponta da Ferraria. Ook bij deze vulkaan is het mogelijk om de warmwaterbronnen op te zoeken, maar warm water is ook te vinden in de zee bij het eiland omdat het warme water daar heen stroomt.

Daarnaast is het een prachtige plek om een lange wandeling te maken. Je kunt dan goed zien op het eiland wat er allemaal gebeurd is door de eerdere uitbarstingen. Hierdoor is het een vrij ruw pad dus wellicht is het goed om dan ook goede schoenen mee te nemen.

Flores

Het eiland Flores is bij uitstek een prachtig eiland voor mooie wandelingen. Het eiland kent namelijk een hoop ongerepte natuur en dat zie je terug wanneer je een wandelroute neemt op het eiland.

Ook is het mogelijk om watervallen te bekijken. Deze zie je vanaf de route prima, maar om het nog makkelijker te maken, zijn er ook verschillende uitkijkpunten opgericht waardoor je de watervallen nog beter kunt bekijken. Ook het eiland Flores is dus een mooi eiland om te bezoeken.

Sete Cidades

Een van de bekendste toeristentrekkers van de Azoren is het meer Sete Cidades. Dit is een kratermeer wat dus is ontstaan in de krater van een vulkaan. Ook dit meer is te vinden op het eiland São Miguel. Om het meer te kunnen zien, is het dus nodig om een eindje te klimmen. Dat is omdat je het meer kunt zien vanaf de rand van de vulkaan door naar beneden te kijken in de krater. Toch is het beklimmen het meer dan waard want het uitzicht op dit meer is adembenemend.

Tot slot

Eilandengroep de Azoren wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd en dat is omdat beide eilandengroepen natuurlijk ontstaan zijn uit vulkanen en een prachtige natuur hebben. Op alle eilanden is het mogelijk om te landen met het vliegtuig dus het is zeker de moeite waard om een reis naar één eiland te boeken of natuurlijk om te hoppen tussen de verschillende eilanden en de bezienswaardigheden die deze allemaal hebben.

Er is ontzettend veel te zien en dat maakt de Azoren dan ook een super bestemming voor vakanties.

Worden de prachtige Azoren jouw volgende vakantiebestemming?