Home Disneyland ParisLaatste nieuws, tips en inspiratie Vaarwel Rock ’n Rollercoaster!

Vaarwel Rock ’n Rollercoaster!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het is zover, na 17 jaar deel uitgemaakt te hebben van het Walt Disney Studios Park is 1 september de laatste dag waarop je een rit kunt maken in Rock ’n Rollercoaster. Niet langer met een extra lange limousine door de straten om op tijd te zijn voor het Aerosmith concert. Nee de attractie sluit om plaats te maken voor een nieuwe Iron Man en Avengers achtbaan. En dat vind ik best jammer…

Rock ’n Rollercoaster – de attractie

In de afgelopen jaren zag je de populariteit van de Rock ’n Rollercoaster langzaam minder worden. Tijdens het laagseizoen kon je zonder te wachten zo instappen. Het was vaak zo rustig dat we via de uitgang opnieuw de attractie in mochten. Binnendoor zodat je binnen een paar seconde weer in de achtbaan zat.

Voor wie dit gebouw enkel van buiten kent eerst een korte beschrijving van de attractie.

In de rij voor de Studio
De looping

Als bezoeker krijg je een rondleiding in een gebouw waar diverse geluidsstudio’s zijn waar bekende artiesten hun hits opnemen. Die dag heb je geluk, want niemand minder dan de band Aerosmith is aan het werk en je mag even een kijkje nemen. Van achter het glas kijk je toe hoe de bandleden het hebben over een enorme looping met hun muziek op de achtergrond. Dan vertelt hun manager dat het tijd is om naar het concert te gaan. Maar Aerosmith kan het niet over hun hart verkrijgen om de toeschouwers zo achter te laten. We krijgen allemaal kaartjes voor het concert. Maar we moeten wel snel zijn, het staat op het punt om te beginnen en we moeten nog door de stad. Om te zorgen dat iedereen in de ruimte mee kan regelt de manager een extra grote limousine. Deze staat in de steeg achter het gebouw.

De deuren openen en je loopt via de achteruitgang het gebouw uit. Hier staat de limousine voor je klaar. In de vorm van een achtbaankarretje. Tijd om in stappen!

Instappen maar!

Wanneer je zit wordt het karretje langzaam naar de uitgang van de steeg gereden. Op de radio hoor je dat het concert op het punt staat om te beginnen. Dan wordt je op hoge snelheid gelanceerd en ga je door een enorme looping. Hierna ga je nog meerdere malen over de kop. In het donker, dus je ziet niet goed wat er komt. En op de achtergrond hoor je de muziek van Aerosmith.

De rit eindigt bij de rode loper waar je uitstapt in het winkeltje.

Wat komt er voor in de plaats?

Het Walt Disney Studios Park krijgt een grondige renovatie. Eindelijk de liefde en aandacht die het verdient. Maar dat betekent dat bestaande attracties plaats moeten maken voor nieuwe belevingen. Denk aan Armageddon die eerder dit jaar sloot. Of het Art of Disney Animation dat een Frozen attractie wordt en in januari 2020 de deuren opent. Nu is het tijd voor een nieuw jasje voor Rock ’n Rollercoaster.

Eén van de veranderingen is dat er een nieuw Marvelgedeelte komt – de Avengers Campus. Veel is er nog niet over bekend behalve dat de bezoeker deel gaat uitmaken van een groter verhaal dat strekt van Californië, via Parijs naar Hong Kong. In de Avengers Campus gaan de Avengers op zoek naar nieuwe leden.

De nieuwe Iron Men en Avengers attractie die op de plaats van de Rock ’n Rollercoaster komt maakt natuurlijk prima onderdeel uit van dit geheel. Maar jammer vind ik het wel..

Moeilijk om voor te stellen maar zo gaat het Walt Disney Studios Park eruit zien….

Best jammer dat de Rock ’n Rollercoaster sluit

Laten we vooropstellen dat de attractie behoorlijk gedateerd was. Er zijn hele generaties die geen idee hebben wie die oude rockers zijn en het aan hun (groot)ouders moeten vragen. Ook de rit zelf was vrij basic. Weinig effecten en minimale thematisering. En toch ga ik het missen. Het voelt een beetje als dat lelijk schaaltje dat je al 100 jaar in je kast hebt staan en niet weg kunt doen, terwijl je het eigenlijk niet gebruikt. Het hoort er gewoon bij. Dat is het gevoel dat ik heb met Rock ’n Rollercoaster. Het was niet de beste attractie of de mooiste. Maar het hoort gewoon bij het Walt Disney Studios Park. Het heeft er altijd gestaan en had van mij daar ook prima mogen blijven.

Natuurlijk ben ik net als de meesten van jullie blij met de veranderingen en de uitbreiding van het Park. Al heb ik niet zoveel met Marvel, maar wie weet, misschien ga ik deze attractie wel net zo leuk vinden als Rock ’n Rollercoaster. Gelukkig blijft deze achtbaan (voorlopig) nog wel in Walt Disney World. Goede reden om daar weereens naartoe te gaan :).

Wat vinden jullie van de sluiting van Rock ’n Rollercoaster?