Menu
Disneyland Paris

Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock ‘n Rollercoaster – de achtbaan die begin deze maand voorgoed gesloten werd. Het Tour de Force magazine werd op de laatste dag uitgedeeld aan een select aantal bezoekers. In dit magazine dat 38 pagina’s telt leer je meer over hoe deze iconische attractie ooit tot stand is gekomen, de achtergrond achter diverse delen van de attractie en een kleine teaser voor de toekomst.

In het magazine

Het magazine begint met een voorwoord van Ray Major, de President van Tour de Force Records. Die met dit magazine nog een laatste groet wil brengen aan zijn opnamestudio. Aan het eind wordt nog een kleine knipoog gemaakt naar de band Aerosmith die het middelpunt was van deze attractie.

Hierna gaat het magazine verder met de locatie van de attractie. Natuurlijk herkennen we allemaal Studio 8 en de unieke bus die voor de attractie stond geparkeerd.

Zoals je ziet is het magazine in het Frans en Engels. Gelukkig maar, mijn Frans is wat roestig. Op de volgende pagina lees je meer over de wachtrij en de items die uitgestald stonden zoals een jasje van Elvis Presley. Ook de playlist in de muziekstudio en een paar andere leuke feitjes worden hier onthuld.

Dan door naar de attractie. Want weet jij nog welke kleuren de karretjes hadden? En welke Aerosmith liedjes daarbij hoorden? In het magazine lees je alles over de soundtrack en de karretjes. Mijn favoriet was altijd het groene karretje met Back in the Saddle en Dude looks like a lady. Vooral dat “I’m back…” dat Steven Tyler zong/schreeuwde als je met hoge vaart door de baan scheurde zal ik absoluut missen. En natuurlijk meetikken/drummen met Dude looks like a lady. Zucht…ik ga deze achtbaan stiekem toch wel erg missen.

Terug naar het magazine!

LEES OOK:  Hotel New York: Art of Marvel - kamers, restaurants en prijzen

Heb je je ooit afgevraagd hoe de attractie eruit ziet met de lichten aan? In het magazine zie je een foto van de gehele baan. Ook zonder het gebouw er omheen.

Tenslotte lees je meer hoe de attractie in 2011 gerenoveerd werd door oa. het toevoegen van LED verlichting. Een ander bijzonder verhaal dat ik compleet ben vergeten is de rol van deze attractie tijdens Terrorific Nights in het Walt Disney Studios Park. Best een macaber verhaal…je ziet de crime scene waar een artiest die kwam oefenen is vermoord door een gestoorde moordenaar….Niet heel Disney he? Denk dat ze er daarom ook mee gestopt zijn.

Winnen?

Wil jij dit magazine toevoegen aan jouw Disney collectie? Een blijvend aandenken hebben aan de Rock ‘n Rollercoaster? Dan kan je dit exemplaar winnen!

Wat moet je daarvoor doen? Volg Wereldvolmagie op Facebook en @wereldvolmagie op Instagram en vertel wat jij het meeste gaat missen aan deze attractie. Je hebt tot en met 20 september dus doe nog snel mee om kans te maken op dit unieke magazine vol feitjes en foto’s!

HANDIGE TIPS

  • Disneyland Paris gaat weer open! Ben jij toe aan wat Disney Magie? Boek dan snel je hotel en kaartjes, want het aantal bezoekers is beperkt!
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Tijdelijke aanbieding: een hotelovernachting voor 2 personen voor maar €89 in Nederland, België of Luxemburg! Voucher te boeken op AD.nl.
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bekijk dan de aanbiedingen van CenterParcs of TUI, er is nog genoeg beschikbaar om er deze zomer toch een paar dagen uit te gaan.
LEES OOK:  Disneyland Paris in 2020 én vroegboekkorting!
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X