Uitleg Weightwatchers en Personal Points uit eigen ervaring

Weightwatchers, of WW, is vernieuwd. Je telt nog steeds punten maar dan op een andere manier. Persoonlijk vond ik de vorige variant maar ingewikkeld, met die kleurtjes. Dan at ik maar 800 calorieën op een dag, maar was ik al wel door de punten heen. Dat is niet vol te houden.

Maar dat is met het nieuwe programma wel anders. Personal Points heet het en de punten worden nu afgestemd op jouw eetgewoontes. Op een goede manier! Want niet alleen ultragezonde voedingsmiddelen zijn nu 0-punten, ook lekkers zoals aardappelen, avocado en meer!

Voor mij betekent dit dat ik het heel goed vol kan houden. Hoe? Dat leg ik je uit!

Hoe werken de Personal Points van Weightwatchers?

Bij Weightwatchers draait het om het maken van gezonde keuzes en minder eten. Dat doe je aan de hand van punten. Hoeveel punten je mag bepaal je aan de hand van een vragenlijst. Deze vraagt je naar voedingsmiddelen die je vaak eet zoals snoepgoed, hartige snacks, zetmeelrijke producten en meer. Aan het eind komt daar een aantal punten uit, dit is je dagtotaal.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Als aanvulling op je dagpunten krijg je ook Weekextra punten. Deze punten kun je inzetten om je dagtotaal aan te vullen of om eens iets extra’s te eten zoals een frietje met een kroket.

De punten die je krijgt per dag kun je inruilen voor eten of drinken. Een boterham is bijvoorbeeld 2 punten een appelflap 20 punten, daar kun je dan weer je Weekextra punten voor inzetten.

Ingewikkeld? Valt best mee, plus je kunt heel makkelijk extra punten verdienen!

Weightwatchers punten verdienen

Je kunt bij Weightwatchers punten verdienen die je per dag kunt gebruiken voor wat lekkers of als aanvulling op je weekextra punten.

Als je per dag minimaal 1750ml water drinkt, ontvang je 1 punt. Gratis, hoef je niks voor te doen. (blokje Milka is 2 punten dus die kost je nu nog maar de helft)

Eet je 100 gram groente, maakt niet uit wat zolang deze op de 0-punten groentelijst staat? Dan krijg je 1 punt per 100 gram. Dat betekent niet dat je alleen nog maar op wortels hoeft te kauwen. Eet je bij je lunch een schaaltje rauwkost of kook je ’s avonds een maaltijd met groentes, dan krijg je daar ook punten voor.

Laatst had ik een lekkere goulash gemaakt met veel groentes, daar kreeg ik 6 punten voor. Die ik heb ingezet om te snacken, natuurlijk. Het moet wel leuk blijven :).

Een andere manier om punten te verdienen is door te sporten. Dit hoeft niet heel intensief, zelfs wandelen levert je al punten op. Zelf loop ik 3 keer per dag met de hond en daarmee verdien ik 4 punten. Allemaal extra wat ik kan inzetten om meer te eten. Deze punten worden niet toegevoegd aan je dagtotaal maar aan je Weekextra punten.

Is Weightwatchers makkelijk vol te houden?

Ja, ik vind van wel. Je kunt namelijk heel makkelijk punten verdienen waardoor je zelf bepaalt hoeveel je mag eten op een dag. En dat vind ik heel prettig.

Bij het vorige plan kon je kiezen uit 3 kleuren. Afhankelijk van de kleur die je koos had je meer 0-punten voedingsmiddelen en minder dagpunten die je uit mocht geven. Zelf deed ik groen omdat ik zo gewoon mogelijk wilde eten, maar die 30 punten waren razendsnel op elke dag. En een honger dat ik had!

Nu motiveert het Personal Points programma mij om meer groente te eten, zodat ik daarna een stuk chocolade mag :).

Of ik honger heb, heb ik nu zelf in de hand en dat vind ik echt een fijne gedachte.

Weightwatchers menu’s en recepten

In de Weightwatchers app vind je nu ook een weekmenu met allerlei gerechten die je kunt eten. Zelf ben ik daar niet zo’n fan van, maar ik ben wel fan van hun recepten.

Je vindt namelijk ook een hoop recepten in de app met daarbij het aantal punten. Staat er dan ook nog een + bij? Dat betekent dat er groentes inzitten en dat je dus punten verdiend door dat recept te eten.

En dat vind ik leuk! Want als mijn avondmaaltijd veel groentes bevat kan ik ’s avonds een handje chips nemen. Ideaal!

Bij de recepten kun je ook filteren op het aantal punten. Dit is handig, want als je net als ik al voor het avondeten door je punten bent of nog maar een klein beetje over hebt, kun je alsnog een goede maaltijd vinden.

Het Personal Points plan van Weightwatchers geeft je meer ruimte om legaal te smokkelen en daar houd ik van!

Mijn Weightwatchers plan

Zelf heb ik het abonnement voor een jaar afgesloten. En hiervoor heb ik gewoon de volledige prijs betaald dus ik word niet gesponsord om bovenstaand artikel te schrijven.

Het jaarabonnement geeft mij een stok achter de deur plus het motiveert mij om verder te gaan, zelfs als ik een dagje over mijn punten heen ben gegaan.

Mijn eerste week zit er inmiddels op en ik ben 1,5kg kwijt. Zal vast alleen maar vocht zijn maar het voelt enorm goed plus ik heb gelijk zin om nog meer af te vallen.

1 gedachte over “Uitleg Weightwatchers en Personal Points uit eigen ervaring”

  1. Bedankt voor je review! Ik had al gezien dat WW vernieuwd was, maar in het verleden beviel het mij niet (ook het plan met de kleurtjes en veel honger). Het punten verdienen klinkt wel heel motiverend!
    Ik ga er nog een nachtje over slapen en dan meld ik mij waarschijnlijk ook aan.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven